• volontarresa-hundar-sydkorea

Volontärresa: Hjälp omhändertagna hundar i Seoul

 • Destination:
 • Reslängd från : 1 vecka
 • Pris från:
  9,000 sek

Hjälp en lokal välgörenhetsorganisation att göra livet bättre för omhändertagna hundar i Sydkoreas huvudstad.

Du jobbar med projektet i minst en vecka
Du bor på ett unikt guesthouse i trendiga stadsdelen Hongdae
Minimiålder: 18 år
Maxålder: Ingen övre gräns.
Förkunskapskrav: Grundläggande engelska

2024
1 vecka: 9 000:-*
2 veckor: 15 300:-
3 veckor: 21 400:-**
 
*I Seoul går det bra att stanna bara en vecka
**Vill du stanna längre än tre veckor? Inga problem — kontakta oss!
2024 & 2025
Varje måndag.
Ingår:
✅ Hjälp med planering inför din resa
✅ Dygnet-runt assistans innan avresa och under hela projekttiden
✅ Hämtning på flygplatsen i Seoul, och transfer till volontärboendet
✅ Introduktion till den lokala kulturen av de lokala samordnarna
✅ Allt boende under din vistelse
✅ Frukost och lunch varje dag
✅ En donation till vår fond I Mina Skor, som går helt oavkortat till två barnhem och familjer som lever med HIV/AIDS i Chiang Rai i norra Thailand
✅ En donation till hundprojektet
✅ Ett volontärintyg som stärker ditt CV
Ingår inte:
❎ Flygbiljett – men vi hjälper dig gärna med förslag på flyg som kan passa
❎ Reseförsäkring – obligatoriskt, men oftast räcker din hemförsäkring
❎ Eventuella vaccinationer
❎ Utdrag från belastningsregistret
❎ Middag — du bestämmer själv var och vad du vill äta på kvällarna
❎ Lokala resor — men det kostar bara några kronor per resa med tunnelbana
❎ Transfer från volontärboendet till flygplatsen efter avslutat projekt
Du bör boka ditt flyg till Seoul så att du landar dagen innan projektet börjar, dvs en söndag. Hämtning på flygplatsen sker mellan kl 10 och kl 17 och ingår i priset, så försök passa in din ankomst efter det.
 
Sista arbetsdag är alltid en fredag, och det går bra att stanna på boendet till lunchtid på lördagen.
Är du svensk medborgare behöver du inget visum — du får stanna i Sydkorea i upp till 90 dagar utan visum.
Du måste vara vaccinerad mot rabies på det här projektet. Förutom fullgott grundskydd rekommenderas även skydd mot hepatit A och B samt i vissa fall tyfoidfeber.

 

Volontärarbeta med hundar i Sydkorea

Sydkorea är inte ett fattigt land längre, men när det gäller djurskydd ligger landets lagstiftning fortfarande långt efter exempelvis EU. Tyvärr är Sydkorea ett av de länder i Asien där man fortfarande äter hundkött, en tradition från när landet hörde till Asiens fattigaste. Sedan 2018 är det olagligt att avliva hundar för köttets skull, men att äta hundkött är tyvärr fortfarande tillåtet. Dock vill vi poängtera att de flesta sydkoreaner (ca 85%) aldrig har ätit hundkött, och aldrig kommer att göra det. Detta gäller i synnerhet den yngre generationen.

De hundar som slaktas och äts i Sydkorea kommer oftast från uppfödare som föder upp dem för köttets skull, på samma sätt som man föder upp till exempel biffkor och kycklingar. Hundarna lever under usla förhållanden och behandlas mer som boskap än som sällskapsdjur. Det förekommer även att hundar som haft en ägare och gatuhundar slaktas för köttets skull.

En del av hundarna på det här projektet har räddats från uppfödare och slakt, och andra har haft ägare som av olika anledningar inte längre kan ta hand om dem.

 

Dina arbetsuppgifter som hundvolontär i Seoul

Om du inte börjar din volontärresa med att vara med på kulturveckan får du en introduktion till den lokala kulturen och en guidad tur i Seoul på måndagen.

På tisdagen börjar volontärarbetet. Efter frukost på boendet tar du tunnelbanan till hundcentret. En lokal samordnare följer med och tolkar, för att säkerställa att du kan göra så mycket nytta som möjligt. Hundcentret drivs ideellt och saknar både personal och resurser, så all hjälp utifrån är mycket uppskattad.

Som volontär på det här projektet hjälper du en väletablerad djurrättsorganisation i dess dagliga arbete. Dina arbetsuppgifter kommer till största delen att bestå av att ta omhändertagna hundar på promenader, ge dem mat, hålla hundarna rena och fria från fästingar och loppor, städa deras burar och socialisera dem – dvs umgås med dem och lära dem att människor går att lita på. En del av hundarna är inte vana vid att människor är snälla mot dem, så de kan vara ganska blyga och tillbakadragna. Andra är mer vana vid människor och enklare att hantera.

Observera att hundarna tillbringar det mesta av tiden i rostiga burar, och att förhållandena inte är så bra som vi skulle önska. Tyvärr är resurserna små, men de lokala volontärerna älskar hundar och gör sitt bästa för att göra deras liv bättre. Målsättningen är att hitta ägare som adopterar så många av hundarna som möjligt, både lokalt och internationellt, men även att de hundar som inte adoperats ska få leva värdiga liv.

frivillig-arbeid-hunder

Om du har tidigare erfarenhet av hundar är det en fördel, men det är inget krav. Det viktigaste är att du inte är rädd att ta i och utföra samma arbetsuppgifter som de lokala volontärerna.

Du jobbar från klockan 10 till 17, med lunchrast vid 12-tiden. Arbetet är krävande, både fysiskt och psykiskt, och det är även möjligt att jobba antingen bara förmiddagar eller bara eftermiddagar på det här projektet.

När arbetet är över för dagen har du kvällen på dig att koppla av, umgås med de andra volontärerna eller gå en sväng och utforska Seoul på egen hand om du har energi över!

 

Observera att du måste vara vaccinerad mot rabies på det här projektet. Det finns normalt ingen rabies hos hundar i Seoul, men däremot hos bland annat fladdermöss — och för att ta det säkra före det osäkra vill vår lokala samarbetspartner att alla volontärer vaccinerar sig mot rabies.

 

Projektet tar paus på följande lokala helgdagar:

2024: 1 januari, 9 och 12 februari, 1 mars, 1, 6 och 15 maj, 6 juni, 15 augusti, 3, 9 och 16-18 oktober, 25 december.

 


Obs: På det här projektet krävs att du tar med dig ett utdrag ur belastningsregistret. Du får utdraget hos svenska polisen, det ska vara på engelska, kostar 225 kr + porto och tar ca två veckor att få. Här beställer du intyget.

 

Kombinera ditt volontärarbete i Seoul med en kulturvecka!

Vill uppleva mer av Seoul? Anmäl dig till kulturveckan också! De flesta bokar kulturveckan som inledning på sin volontärresa, men det går även att lägga den som avslutning eller som en paus i arbetsveckorna.

 

Fritid i Seoul

På kvällarna och helgerna (om du stannar längre än en vecka) får du göra vad du vill, men du får gärna hänga med på följande — som även ingår i den valfria kulturveckan:

 • Måndag eftermiddag: Följ med till antingen det kungliga palatset, eller Gyeongbokgung som det heter på koreanska, eller till helgedomen Jongmyo. Om du stannar längre än en vecka hinner du med båda, eftersom vi åker till respektive ställe varannan vecka.
 • Tisdag kväll: Följ med en traditionell koreansk marknad, antingen Mangwon eller Gwangjang, där det finns massor av spännande mat att testa.
 • Torsdag kväll: Möjlighet att följa med till den andra traditionella marknaden, den vi inte var på i tisdags.

 

Boende för våra volontärer i Sydkorea

Du bor på ett mycket speciellt guesthouse som heter JustBe Temple,  i trendiga Hongdae. Det här är ett unikt boende som passar extra bra för dig som är intresserad av buddhism, och det erbjuds meditation med lokala buddhistmunkar varje morgon, för den som vill — helt kostnadsfritt. Om du zoomar in på kartan ser du exakt var boendet ligger.

volontarboende-seoul

Det är 4-6 sängar per rum, och du delar rum och badrum med andra internationella volontärer av samma kön. Det finns luftkonditionering, varm dusch, förvaringsskåp för värdesaker och wifi. Du får frukost på boendet och lunch på projektet. Middag ingår inte, utan du får välja själv var och vad du vill äta på kvällarna.

volontarboende-seoul1

Du kan handtvätta din egen tvätt, eller använda en av tvättmaskinerna som finns på boendet mot en extra kostad. Tänk på att inte slösa med vatten och el – hela projektet är miljöinriktat och du förväntas vara ett gott föredöme för lokalbefolkningen. Användning av illegala droger är inte tillåtet och kan leda till att du stängs av från fortsatt volontärarbete.

 

 

Att tänka på inför din volontärresa till Seoul

✔ Det är kallt på vintrarna och varmt på somrarna — och regnperiod i juli och augusti.

✔ Köp gärna ett lokalt simkort så kan hålla kontakten med de lokala samordnarna.

✔ Ta med arbetskläder som du inte är rädd om.

 

Bokningsformulär

 • Kombinera
  Jag vill kombinera två eller flera projekt, eller lägga till en eller flera veckor utöver det ordinarie projektet. Det här vill jag också vara med på:
 • Vi bekräftar alltid din bokning manuellt, kontrollerar att startdatumen stämmer och justerar totalpriset om du anmäler dig till mer än ett projekt eller mer än en resa.
 • Här kan du t ex ange om du reser tillsammans med någon, om du har några allergier eller om du vill boka ett eget rum mot enkelrumstillägg (ej tillgängligt överallt). Om du redan har bokat ditt flyg får du gärna ange dina flygdetaljer här: Ankomstdatum, tid och flightnummer. Har du inte bokat flyget ännu går det bra att komplettera med det senare.
 • VIll du ha ett gratis volontärintyg efter avslutad resa?
 • Jag godkänner och samtycker till IndiGo Travels resevillkor
 • En donation till I Mina Skor
  För varje bokning går minst 100 kr helt oavkortat till att hjälpa utsatta barn i Thailand. Just nu går pengarna till undervisningsavgifter, skoluniformer, skolmaterial, kläder, julklappar och födelsedagspresenter till våra fadderbarn i Chiang Rai i norra Thailand. Barnen kommer från familjer där en eller båda föräldrarna lever med HIV/AIDS, och har en sammanlagd inkomst på under 1.500 kr i månaden. Vi följer upp på plats att pengarna verkligen används på bästa sätt. Vill du skänka mer än 100 kr? Välj belopp här:
 • 0,00 Kr
  När du skickat in bokningen kontrollerar vi att det finns platser kvar på projektet (om du inte varit i kontakt med oss tidigare), och återkommer med en bekräftelse inom kort. Därefter skickar vi ut en e-faktura på anmälningsavgiften, för att kunna garantera att du får en plats. Den är på 1.500 kr och dras från slutfakturan. Om du bokar med kortare varsel än sex veckor skickar vi ut en faktura på hela summan direkt.

Kommentarer & Feedback

 • Julie, 40+, Oslo
  Svara

  Hei, ville bare takke for at jeg fikk mulighet til å reise ”på tur” til Seoul med bistand fra dere.

  Jeg har hatt noen helt fantastiske uker, og skulle gjerne både blitt lengre og reist på ny tur til et annet land veldig snart.

  Arbeidstiden på ”dogshelter” er fra 10 til 14, men med reisetid blir det fra ca 9 til ca 15. Om man ønsker kan man jobbe lenger, da behovet for hjelp er stort.

  Når det gjelder rom, deler man med jenter som både har lengre og kortere opphold, også vanlige turister. Så rommet er fullt til en hver tid.

  Fortsett med den gode jobben dere gjør!