• volontärarbete-indien-goa-slum-skola

Volontärresa: Undervisa kringresande barn i Goa

 • Destination:
 • Reslängd från : 1 vecka
 • Pris från:
  4,700 sek

Hjälp barn från fattiga, kringresande familjer i Goa till en utbildning genom volontärarbete på vår samarbetspartners egen skola!

Du jobbar med barnen i minst en vecka
Du bor på vår samarbetspartners center i Porvorim i norra Goa
Minimiålder: 18 år
Maxålder: Ingen övre gräns
Förkunskapskrav: Grundläggande engelska

2023
1 vecka: 4 700:-*
2 veckor: 7 100:-
3 veckor: 9 500:-
4 veckor: 11 900:-
5 veckor: 14 300:-
6 veckor: 16 700:-
7 veckor: 19 100:-
8 veckor: 21 500:-
9 veckor: 23 900:-*
 
*Kortast möjliga volontärvistelse är 2 veckor, men det går bra att kombinera det här projektet med kulturveckan eller med något av våra andra projekt i Goa. 
**Vill du stanna längre än 9 veckor? Kontakta oss! 
Eventuellt måste vi höja priserna vid årsskiftet, men om du bokar nu gäller samma pris som för 2023 även för projektstart under 2024.
2023 & 2024
Varje måndag.
Ingår:
✅ Hjälp med planering inför din resa
✅ Dygnet-runt assistans innan avresa och under hela projekttiden
✅ Hämtning på flygplatsen i Goa, och transfer till volontärboendet
✅ Introduktion till den lokala kulturen och projektet av de lokala samordnarna
✅ Allt boende under din vistelse
✅ Tre måltider per dag måndag till fredag, två på helgerna
✅ En donation till vår fond I Mina Skor, som går helt oavkortat till två barnhem och familjer som lever med HIV/AIDS i Chiang Rai i norra Thailand
✅ En donation till projektet
✅ Ett volontärintyg som stärker ditt CV
Ingår inte:
❎ Flygbiljett – men vi hjälper dig gärna med förslag på flyg som kan passa
❎ Reseförsäkring – obligatoriskt, men oftast räcker din hemförsäkring
❎ Eventuella vaccinationer
❎ Visumkostnader
❎ Utdrag från belastningsregistret
❎ Transfer från volontärboendet till flygplatsen efter avslutat projekt
Du ska boka ditt flyg till Goa (Dabolim flygplats) så att du landar dagen innan projektet börjar, dvs på söndagen. Vi ordnar hämtning hela dagen — från midnatt natten mot söndag till midnatt natten mot måndag. Om du kommer med buss kan vi även ordna hämtning på Mapusa busstation, samma tider.
Sista arbetsdag är alltid en fredag, och det går bra att stanna på boendet till lunchtid på lördagen. Vi hjälper dig gärna att hitta de bästa biljetterna!
Om du ska stanna i Indien i högst 60 dagar kan du ansöka om e-visum. Använd ingen annan sajt – det finns flera bluffsidor som erbjuder e-visum till Indien. För längre vistelser än 60 dagar har CKGS i Stockholm i uppdrag av Indiens ambassad att utfärda visum till Indien.
Förutom fullgott grundskydd rekommenderas skydd mot hepatit A och B och i vissa fall tyfoidfeber. Koleravaccin kan också behövas. Det finns en liten risk att smittas av malaria i Goa. Diskutera med din vaccinationscentral eller läkare i Sverige om du behöver malariaprofylax. Vi rekommenderar att alltid ha heltäckande kläder och använda myggspray när du är ute på kvällar och nätter.

 

Delprojekt 1: Volontärarbeta på en mycket speciell skola

Den här skolan öppnades i september 2016 och drivs av vår lokala samarbetspartner i Goa. Den är deras sätt att mer långsiktigt och regelbundet hjälpa en del av de många barn från fattiga familjer i området Aldona i norra Goa till en organiserad skolgång. De har varit aktiva med volontärer här i flera år, och åker även runt i området och söker upp barn i behov av hjälp och stöd – men den här skolan är nu den fasta punkten i tillvaron för många av barnen.

Barnen som går i den här skolan kommer mestadels från familjer från norra Indien, där arbetslösheten och fattigdomen är mer utbredd än i Goa. Många av familjerna har inget fast hem längre, utan reser runt och arbetar där de hittar någon som är villig att betala dem några kronor om dagen för hårt fysiskt arbete. Ju längre de är borta från sin hemregion, ju mer missar barnen av skolgången där, och de flesta har tvingats sluta skolan – om de ens har fått möjlighet att börja. För att bidra till familjens försörjning måste de ofta istället jobba med samma typ av hårda arbete som sina föräldrar. Det handlar ofta om vägarbete och liknande.volontärresa-skola-i-slummen-goa

Det finns en kommunal skola i området som barnen erbjuds att få gå i om de stannar en längre tid – men de flesta väljer att inte göra det. Skolan ligger 5 kilometer bort, och det finns inget annat sätt att ta sig dit än att gå. Dessutom saknar många av familjerna pengar till att köpa skoluniformer och betala undervisningsavgiften för sina barn, och den här sortens kringresande familjer har en tradition av att sätta arbete framför skola, även för yngre barn. Därmed får barnen aldrig en chans att få en utbildning och bryta kedjan av fattigdom.

volontärarbete-indien-goa-skola-

 

Därför har den här skolan öppnats. Den ligger inom rimligt gångavstånd för barnen, undervisningen är gratis och ingen skoluniform krävs. Undervisningen sker till stor del av volontärer, som även bidrar ekonomiskt till driften genom volontäravgiften. Som volontär på det här projektet undervisar man inte i ett klassrum varje dag, utan får bland annat vara med och bidra till det här:

 • Undervisa barn från kringresande familjer i åldersgruppen 3 till 16 år, främst i engelska
 • Undervisa ungdomar och unga vuxna i yrkesinriktade ämnen som exempelvis bokföring, hantverk och datorkunskap
 • Bidra till att förbättra infrastrukturen i byn genom att förbättra vägar, bygga toaletter, konstruera system för att ta vara på regnvatten och skapa små bibliotek
 • Skapa workshops i hälsovård, hygien och näringslära
 • Bidra till ökad kunskap om sopsortering och miljömedvetenhet

frivillig-arbeid-goa-india-skole

Din första måndag på projektet får du en praktisk orientering, och tillsammans med andra nyanlända volontärer får du besöka ett kryddplantage och den lokala marknaden. Tisdagen tillbringar du på skolan, och får en mjukstart tillsammans med de lokala samordnarna och andra volontärer som redan börjat sitt volontärarbete.

Arbetstiden på det här projektet är ca 2 timmar på eftermiddagarna, och du ges även tid att förbereda kommande dags undervisning. Det går bra att kombinera det här projektet med samhällsprojektet i Goa, där man endast jobbar på förmiddagarna.

 

 

Projektet gör uppehåll på följande helgdagar

2023: 1 januari, 1 och 10 mars, 7 och 14 april, 3 maj, 15 augusti, 7 september, 2 och 24 oktober, 27 november, 4, 19 och 25 december.

Det är skollov i Goa mellan följande datum:

 • 1 maj till 3 juni 2023

Då kan vi inte ta emot volontärer på det här projektet.

 

Delprojekt 2: Volontärarbeta på ett barnhem/dagcenter för pojkar

Det finns även möjlighet att jobba på ett barnhem/dagcenter för pojkar och ungdomar i åldern 5 och 20 år när du anmäler dig till det här projektet. Då arbetar du där hela dagarna, och det uppskattas mycket om du vill hjälpa till med att lära ut engelska, musik, idrott och matematik. Pojkarna och ungdomarna kommer från mycket fattiga familjer.

 


Obs: På det här projektet krävs att du tar med dig ett utdrag ur belastningsregistret. Du får utdraget hos svenska polisen, det ska vara på engelska, kostar 225 kr + porto och tar ca två veckor att få. Här beställer du intyget.


 

Kombinera ditt volontärarbete i Goa med en kulturvecka!

Vill uppleva mer av Goa än bara volontärarbetet? Anmäl dig till kulturveckan också! De flesta bokar kulturveckan som inledning på sin volontärresa, men det går även att lägga den som avslutning eller som en paus i arbetsveckorna.

 

Boende under din volontärresa till Goa

Under hela vistelsen bor du på vår lokala samarbetspartners center i stadsdelen Porvorim i norra Goa, där du eventuellt får dela rum med en eller flera andra volontärer av samma kön. Du bor ca 30 minuter från berömda Anjuna Beach och 20 minuter från Calangute Beach. 

volontarresor-indoen-goa-boende

Boendet är av enkel, lokal standard, med delat badrum. Det finns varmvatten och västerländska toaletter. Du får tillgång till wifi och kyl, och bjuds på tre mål mat varje dag (två på helgerna). Maten är en blandning av indisk och västerländsk och är helt eller mestadels vegetarisk.frivillig arbeid india-goa

Du kan tvätta för hand, eller lämna in din tvätt för maskintvätt för en liten extra kostnad. Tänk på att inte slösa med vatten och el – hela projektet är miljöinriktat och du förväntas vara ett gott föredöme för lokalbefolkningen. Var måttlig med alkohol och rökning. Det är inte strikt förbjudet, men visa hänsyn och sunt förnuft. Användning av illegala droger är inte tillåtet och kan leda till att du stängs av från fortsatt deltagande och volontärarbete.

 

Att tänka på inför din volontärresa till Indien

✔ Det finns många bankomater och affärer i Goa, så det mesta går att köpa på plats.

✔ Glöm inte att packa ned badkläder och solskyddskräm – det är inte långt till stranden!

✔ Det är regnperiod i Goa från juni till augusti – ta med regnkläder och paraply.

Bokningsformulär

 • Kombinera
  Jag vill kombinera två eller flera projekt, eller lägga till en eller flera veckor utöver det ordinarie projektet. Det här vill jag också vara med på:
 • Vi bekräftar alltid din bokning manuellt, kontrollerar att startdatumen stämmer och justerar totalpriset om du anmäler dig till mer än ett projekt eller mer än en resa.
 • Här kan du t ex ange om du reser tillsammans med någon, om du har några allergier eller om du vill boka ett eget rum mot enkelrumstillägg (ej tillgängligt överallt). Om du redan har bokat ditt flyg får du gärna ange dina flygdetaljer här: Ankomstdatum, tid och flightnummer. Har du inte bokat flyget ännu går det bra att komplettera med det senare.
 • VIll du ha ett gratis volontärintyg efter avslutad resa?
 • Jag godkänner och samtycker till IndiGo Travels resevillkor
 • En donation till I Mina Skor
  För varje bokning går minst 100 kr helt oavkortat till att hjälpa utsatta barn i Thailand. Just nu går pengarna till undervisningsavgifter, skoluniformer, skolmaterial, kläder, julklappar och födelsedagspresenter till våra fadderbarn i Chiang Rai i norra Thailand. Barnen kommer från familjer där en eller båda föräldrarna lever med HIV/AIDS, och har en sammanlagd inkomst på under 1.500 kr i månaden. Vi följer upp på plats att pengarna verkligen används på bästa sätt. Vill du skänka mer än 100 kr? Välj belopp här:
 • 0,00 Kr
  När du skickat in bokningen kontrollerar vi att det finns platser kvar på projektet (om du inte varit i kontakt med oss tidigare), och återkommer med en bekräftelse inom kort. Därefter skickar vi ut en e-faktura på anmälningsavgiften, för att kunna garantera att du får en plats. Den är på 1.500 kr och dras från slutfakturan. Om du bokar med kortare varsel än sex veckor skickar vi ut en faktura på hela summan direkt.

Kommentarer & Feedback

 • Emma, 22, Nässjö
  Svara

  Hej!

  Först vill jag tacka för all hjälp jag fick av er innan jag åkte, det kändes väldigt tryggt att alltid få bra och utförliga svar på alla mina frågor inom några timmar. Det var över förväntan och gjorde hela ”paketet” flera snäpp bättre. Stor eloge till er för ert engagemang!

  Det bästa med tiden på projektet tycker jag var en blandning av kontakten med barnen och att jag fick lära känna så många nya trevliga människor, både från Indien och andra länder. Jag var lite rädd att det skulle kännas ensamt, men det var nästan så det blev tvärtom istället – det var skönt att ta en ledig lördag på stranden och filosofera lite på egen hand mellan alla de intensiva arbetsveckorna. Det kändes bra att få bidra till de här barnens utbildning och personliga utveckling, och kanske utvecklades jag minst lika mycket själv under mina veckor i Indien.

  Jag kan inte komma på något som var direkt ”dåligt”. Boendet är förstås ganska enkelt, men det var helt okej. Möjligen kunde själva undervisningsprojektet ha lite bättre struktur, det var lite svårt att få grepp om vad barnen redan kunde och vilken nivå man kunde lägga engelskan på i början, men det lossnade efter några dagar. Det är ju ingen vanlig skola, men jag tror ändå att jag valde rätt destination och projekt och jag skulle gärna ha stannat längre. Fem veckor gick otroligt fort.

  Jag har egentligen bara ett tips till de som funderar på det här projektet: var beredda på att det kan vara lite lätt kaotiskt ibland, men det är också en del av charmen. Det är lite som Indien i stort: detaljer kan gå fel eller upplevas som lite märkliga för oss svenskar, men helheten funkar, fast ingen riktigt verkar veta hur. Det var hur som helst en fantastisk upplevelse som jag aldrig kommer att glömma! 🙂