• volontararbete-barn-sri-lanka

Volontärresa: Jobba på barnhem på Sri Lanka

 • Destination:
 • Reslängd från : 1 vecka
 • Pris från:
  5,300 sek

På det här projektet kan du volontärarbeta med barn mellan 2 och 5 år på ett kombinerat daghem och förskola för barn från fattiga familjer, eller på ett hem för barn och vuxna med funktionshinder. Centren drivs av Mother Teresa Foundation, och är under statlig kontroll.

Du volontärarbetar i minst en vecka*
Du bor på vår lokala samarbetspartners center i Kandy
Minimiålder: 16 år (med målsmans godkännande om du är under 18)
Maxålder: Ingen övre gräns
Förkunskapskrav: Grundläggande engelska

2024
1 vecka: 5 300:-*
2 veckor: 7 800:-
3 veckor: 10 200:-
4 veckor: 12 700:-
5 veckor: 15 300:-
6 veckor: 17 800:-
7 veckor: 20 200:-
8 veckor: 22 900:-
9 veckor: 25 300:-**
 
*Kortast möjliga volontärvistelse är 2 veckor, men det går bra att kombinera det här projektet med kulturveckan eller med något av våra andra projekt på Sri Lanka.
**Vill du stanna längre än 9 veckor? Kontakta oss! 
2024 & 2025
Varje måndag. Observera att alla aktiviteter tar paus under det lokala nyårsfirandet i mitten av april varje år.
Ingår:
✅ Hjälp med planering inför din resa
✅ Dygnet-runt assistans innan avresa och under hela projekttiden
✅ Hämtning på flygplatsen i Colombo, och transfer till volontärboendet i Kandy
✅ Introduktion till den lokala kulturen och projektet av de lokala samordnarna
✅ Allt boende under din vistelse
✅ Tre måltider per dag måndag till fredag, två på helgerna
✅ En donation till vår fond I Mina Skor, som går helt oavkortat till två barnhem och familjer som lever med HIV/AIDS i Chiang Rai i norra Thailand
✅ En donation till projektet
✅ Ett volontärintyg som stärker ditt CV
Ingår inte:
❎ Flygbiljett – men vi hjälper dig gärna med förslag på flyg som kan passa
❎ Reseförsäkring – obligatoriskt, men oftast räcker din hemförsäkring
❎ Eventuella vaccinationer
❎ Visumkostnader
❎ Utdrag från belastningsregistret
❎ Transfer från volontärboendet till flygplatsen efter avslutat projekt
Du ska helst boka ditt flyg till Colombo så att du landar dagen innan projektet börjar, dvs på söndagen. Då ingår hämtning på flygplatsen fram till klockan 21.00.
Om du landar en annan dag än söndag ingår inte hämtning. Då kan du antingen ta dig till Kandy med taxi på egen hand eller betala extra för hämtning som vi arrangerar.
Projektets sista dag är en fredag, och det går bra att stanna på boendet fram till lunchtid på lördagen om du vill. Vi hjälper dig gärna att hitta bra biljetter!
Turistvisum som gäller i 30 dagar söker du på http://www.eta.gov.lk. Ska du stanna längre kontaktar du Sri Lankas ambassad i Stockholm:
http://www.stockholm.embassy.gov.lk.
Vi rekommenderar att du skaffar ett vanligt turistvisum. Skriv inte i ansökan att du ska volontärarbeta, det krånglar bara till processen.
Förutom fullgott grundskydd rekommenderas skydd mot hepatit A och B samt i vissa fall tyfoidfeber. Malaria finns inte på Sri Lanka. Vi rekommenderar dock att alltid ha heltäckande kläder och använda myggspray när du är ute på kvällarna.

 

Volontärarbeta på barnhem på Sri Lanka

Inom ramen för det här projektet finns två olika inriktningar: du kan antingen volontärarbeta på ett dagcenter för barn från fattiga familjer eller på ett hem för barn, ungdomar och vuxna med funktionshinder.

Under kulturveckan eller din första dag på projektet kommer du att få veta mer om var du behövs mest som volontär och får diskutera vad du vill göra. I de flesta fall får du jobba på det ställe du önskar, men om behovet för tillfället är större på det andra hemmet kan du bli ombedd att jobba där istället, en kortare eller längre tid. Detta för att säkerställa att våra volontärer gör så mycket nytta som möjligt där behovet är som störst.

 

Volontärarbete på dagcenter barn från fattiga familjer

På det här centret får du hjälpa den lokala personalen att ta hand om barn mellan 2 och 5 år. Centret fungerar både som daghem och förskola, och det är brist på resurser och lokal personal så volontärarbete här är mycket uppskattat.

Centret fungerar som förskola från klockan 8.00 till 11.30, och som daghem från 11.30 till 15.30. Det uppskattas om du volontärarbetar på båda passen, men det finns även möjlighet att bara välja det ena om du vill ha mer fritid.

Dina arbetsuppgifter som volontär här innefattar att ta hand om barnen och se till att de har det bra. Du får leka med dem, och lära de äldre barnen lite grundläggande ABC och engelska på ett lekfullt sätt. De yngre barnen behöver hjälp med blöjbyten, och matning. Du får hjälpa den lokala personalen med att hålla barnens sängar och lekutrymmen rena och hygieniska, laga mat till barnen och mata de som inte lärt sig att äta på egen hand ännu.

frivillig-arbeid-barn-sri-lanka

 

Volontärarbete på barnhem för funktionshindrade barn

På det här hemmet finns över hundra barn, ungdomar och vuxna mellan 1 och 60 år med fysiska eller psykiska nedsättningar. Här jobbar du normalt sett fyra dagar i veckan; måndag, tisdag, onsdag och fredag. Torsdagar och helger är lediga, men ibland kan du bli ombedd att volontärjobba även då vid behov.

Som volontär på det här barnhemmet hjälper du de boende till en bättre vardag, leker med barnen, lär ut enkel engelska, är med och arrangerar spel och lekar och annat som gör tillvaron roligare, deltar i matlagning och städning, hjälper barnen att få i sig den medicin de behöver – och framför allt ger kärlek och omtanke!

Arbetstiderna är ca 8.30 till 15.30.
hjälp handikappade barn sri lanka


Observera att programmet gör uppehåll på följande lokala helgdagar:

2024: 15 och 25 januari, 8 och 29 mars, 10, 12 och 23 april, 1, 23 och 24 maj, 21 juni, 19 augusti, 16 och 17 september, 17 och 31 oktober, 15 november, 25 december.

 


Obs: På det här projektet krävs att du tar med dig ett utdrag ur belastningsregistret. Du får utdraget hos svenska polisen, det ska vara på engelska, kostar 185 kr och tar ca två veckor att få. Här beställer du intyget.

 

Kombinera ditt volontärarbete på Sri Lanka med en kulturvecka!

Vill uppleva mer av Sri Lanka än bara volontärarbetet? Anmäl dig till kulturveckan i Kandy också! De flesta bokar kulturveckan som inledning på sin volontärresa, men det går även att lägga den som avslutning eller som en paus i arbetsveckorna.

 

Boende för våra volontärer på Sri Lanka

Du bor på vår lokala samarbetspartners center i Kandy, där du får dela rum med en eller flera andra volontärer av samma kön. Boendet är av enkel, lokal standard, med delat badrum. Du får tillgång till kyl, och bjuds på tre mål mat varje dag (två på helgerna – brunch och middag). Maten är helt eller mestadels vegetarisk och av lokal karaktär.

volontärresor-srilanka-boende-kandy

Du handtvättar din egen tvätt, eller kan lämna in den för maskintvätt mot en extra kostnad. Tänk på att inte slösa med vatten och el – hela projektet är miljöinriktat och du förväntas vara ett gott föredöme för lokalbefolkningen. Alkohol är inte tillåtet på volontärboendet. Användning av illegala droger är heller inte tillåtet och kan leda till att du stängs av från fortsatt volontärarbete.

Den här volontärresan passar extra bra för dig som är intresserad av att göra ditt gymnasieprojekt utomlands och vill jobba med barn! 

 

Att tänka på inför din volontärresa till Sri Lanka

✔ Det finns gott om bankomater och affärer i Kandy, så det mesta kan köpas på plats.

✔ Från oktober till december är det regnperiod – glöm inte regnkläder och paraply.

✔ Kandy ligger uppe i bergen mitt på Sri Lanka, vilket ger ett svalare och behagligare klimat än längs kusterna.

 

Läs gärna den här artikeln från DalaDemokraten, om vår volontär Ullas intryck från projektet!

Här hittar du mer bilder och feedback från vår volontär Catherine, som jobbade här i maj och juni 2015!

Bokningsformulär

 • Kombinera
  Jag vill kombinera två eller flera projekt, eller lägga till en eller flera veckor utöver det ordinarie projektet. Det här vill jag också vara med på:
 • Vi bekräftar alltid din bokning manuellt, kontrollerar att startdatumen stämmer och justerar totalpriset om du anmäler dig till mer än ett projekt eller mer än en resa.
 • Här kan du t ex ange om du reser tillsammans med någon, om du har några allergier eller om du vill boka ett eget rum mot enkelrumstillägg (ej tillgängligt överallt). Om du redan har bokat ditt flyg får du gärna ange dina flygdetaljer här: Ankomstdatum, tid och flightnummer. Har du inte bokat flyget ännu går det bra att komplettera med det senare.
 • VIll du ha ett gratis volontärintyg efter avslutad resa?
 • Jag godkänner och samtycker till IndiGo Travels resevillkor
 • En donation till I Mina Skor
  För varje bokning går minst 100 kr helt oavkortat till att hjälpa utsatta barn i Thailand. Just nu går pengarna till undervisningsavgifter, skoluniformer, skolmaterial, kläder, julklappar och födelsedagspresenter till våra fadderbarn i Chiang Rai i norra Thailand. Barnen kommer från familjer där en eller båda föräldrarna lever med HIV/AIDS, och har en sammanlagd inkomst på under 1.500 kr i månaden. Vi följer upp på plats att pengarna verkligen används på bästa sätt. Vill du skänka mer än 100 kr? Välj belopp här:
 • 0,00 Kr
  När du skickat in bokningen kontrollerar vi att det finns platser kvar på projektet (om du inte varit i kontakt med oss tidigare), och återkommer med en bekräftelse inom kort. Därefter skickar vi ut en e-faktura på anmälningsavgiften, för att kunna garantera att du får en plats. Den är på 1.500 kr och dras från slutfakturan. Om du bokar med kortare varsel än sex veckor skickar vi ut en faktura på hela summan direkt.

Kommentarer & Feedback

 • Emma Åström
  Svara

  Hej! Jag är väldigt intresserad av att jobba på barnhemmet.

 • Anna, 23, Enköping
  Svara

  Vill tipsa alla om att åka till Sri Lanka! Jag var där i 6 veckor i september och oktober och volontärjobbade på både babyhemmet och sköldpaddsprojektet. Båda var jättebra!!

 • Catherine, 20, Vårby
  Svara

  Hemkommen från Sri Lanka efter 6 veckor. Vilken toppen resa! Jag undervisade munkar, arbetade på barnhem för bebisar samt barnhem för handikappade. En resa för livet. Tusen tack till Indigo Travel – Lennie och Emanuel.

 • Kerstin, 50+, Svalöv
  Svara

  Hej!

  Jag har fått många intryck och erfarenheter med mig hem.
  Jag uppskattar era snabba svar på frågor vi hade innan avresan. Om jag åker som volontär fler gånger så känner jag att jag vill vända mig till Indigo Travel.

  Personalen på Sri Lanka var mycket trevliga och tillmötesgående. De ställe även upp och följde med oss när vi skulle till barnhemmet för de minsta barnen, för att skänka saker som vi handlat för donerade pengar. Det kändes skönt/tryggt med en tolk. En koordinator följde även med vid vårt första besök till just detta barnhem.

 • Bloggutdrag:
  Dagarna och veckorna som volontär har gett otroligt mycket. Såväl alla tuffa utmaningar och sorgliga öden såsom kärleken och glädjen. Min känsla har verkligen varit att jag har gett någon något – och det känns himla fint. Kanske egoistiskt att vilja känna sig behövd, men att ge de som inte har, det ger både mig och dem något. Så länge det ger de som jag jobbar med något – så är jag nöjd. Mitt uppdrag är att ge – inte att ta.

  //Felicia jobbade mestadels på barnhemmet för barn med funktionshinder. Läs hela hennes blogg på https://feliciastalhand.wordpress.com/ (28 september till 9 november 2015 är från volontärtiden på Sri Lanka).

 • Idun, 16, Hønefoss
  Svara

  En skulle tro at man blir vandt til å si hadet til folk når man lever på vennskap som varer 1 uke, men nei da. Det er alltid like trist å si farvel til de du har bodd med og opplevd ting sammen med i en uke. Siden de fleste reiser alene og har forskjellige planer så er det viktig å danne disse vennskapene. Jeg er veldig glad for at jeg har møtt så mange hyggelige mennesker fra hele verden, og også glad for at jeg har flere tilbud om å komme å bo hos de hvis jeg skulle finne meg i nærheten. Å reise ble plutselig litt billigere.

  Vi hadde også en av de bedre måltidene vi har fått på internatet. Først litt tomat curry og poteter før vi spiste rotti med nutella for å feire min siste kveld.

  Nå sitter jeg på flyplassen og venter på å få vite hvilken gate jeg skal til. Angrer absolutt ikke på at jeg valgte å dra til Sri Lanka, og ikke på prosjektene jeg valgte å gjøre. Nå er det bare å komme seg hjem å tjene opp penger for å dra på noe lignende neste sommer!
  https://iduntingleff.wordpress.com/

 • Edle, 17
  Svara

  Det beste var alt jeg opplevde. Det å kunne se hvordan barna har det på barnehjemmet og det å kunne få muligheten til å møte så mange fantastiske mennesker.

  Jeg annbefaler det her på det høyeste! Jeg har hatt det veldig fint, og tror alle hadde komme til å syntes det samme, så jeg annbefaler ALLE å jobbe på et barnehjem som frivillig. Det er en veldig fin mulighet til å se hvordan enkelte barn har det og hvor fint vi har det der vi kommer fra. Også kan jeg sikre deg en morsom og fin hverdag!

  Husk å ta med medikamenter som sikrer deg at du klarer deg om du blir matforgifta, forkjøla, smerter eller noe som helst plager man kan få på ferie. Sett deg godt inn i hva som venter deg i landet du reiser til, hva du skal gjøre og hva du ikke børr/må/skal gjøre, hvordan menneskene er der og hvordan du skal kle deg. Annbefaler også å prøve og finne ut om noen andre fra samme land som deg skal på samme prosjekt/land, slik at du vet du kjenner noen når du reiser og som du kan snakke med før du reiser om reisen! Det er veldig smart. Jeg har alltid masse tips, så om noen av deres fremtidlige frivillige har mange spørsmål om å reise til Sri Lanka, kan dere godt be de kontakte meg eller å lese bloggen min: https://edleisrilanka.wordpress.com/

 • Idun
  Svara

  Nå er det snart 2 år siden jeg bestemte meg for å dra til Sri Lanka. Etter 3 uker kom jeg tilbake som et nytt menneske med ett nytt syn på verden. De opplevelsene jeg hadde har satt store spor og gjør meg til den jeg er idag. Det å se at mennesker som lever i en mindre privilegert situasjon enn deg klarer å le, smile og være glad i livet setter ting i perspektiv. Jeg er glad for det jeg fikk hjulpet til med, men menneskene jeg møtte hjalp meg også, og det er jeg evig takknemlig for.

 • Oscar, 21, Eksjö
  Svara

  Jag tycker det bästa med min volontärresa till Sri Lanka var alla möten med nya människor. Då tänker jag på den lokala personalen (som var fantastisk!), de andra volontärerna (kommer definitivt att hålla kontakten med dem!) och förstås alla härliga ungarna som gick fick förmånen att lära känna.
  Jag är mycket nöjd med allt och kommer definitivt att rekommendera er på Indigo Travel till alla som är intresserade av en volontärresa. Faktiskt har jag redan gjort det, och vet att Noah har bokat in sig på det här projektet i sommar.
  Stort tack för all snabb och bra hjälp jag fick av er under hela resan, och då menar jag från de första mejlen till uppföljningen när jag kom hem. Det uppskattas mycket!