• äventyrsresor-srilanka

Äventyrsresa: Lär känna Sri Lanka på 3 veckor

 • Destination:
 • Reslängd från : 3 veckor
 • Pris från:
  13,900 sek

På den här unika äventyrsresan till Sri Lanka får du uppleva allt som gör landet till ett spännande turistmål – fantastiska tempel, trekking, sol och bad och massor av lokal kultur. Det går bra att boka den här resan separat, eller att förlänga den med volontärarbete på valfritt projekt!

Resan är 3 veckor lång — en kulturvecka, en trekkingvecka och en strandvecka
Du bor på vår lokala samarbetspartners center i Kandy och vid stranden i Ambalangoda
Allt boende, mat, transport inom Sri Lanka, guide och massor av annat ingår!
Minimiålder: 16 år (med målsmans godkännande om du är under 18)
Maxålder: Ingen övre gräns. Barnfamiljer välkomna.

2023
3 veckor: 13 900:-
Extra volontärveckor i Kandy: 2 800:- per vecka.
På sköldpaddsprojektet: 3 900:- per vecka
Kontakta oss om du vill boka fler veckor!

Eventuellt måste vi höja priserna vid årsskiftet, men om du bokar nu gäller samma priser som för 2023 även för resa under 2024.

2023 & 2024
Varje måndag
Ingår:
✅ Hjälp med planering inför din resa
✅ Dygnet-runt assistans innan avresa och under hela vistelsen
✅ Hämtning på flygplatsen i Colombo, och transfer till volontärboendet i Kandy
✅ Introduktion till den lokala kulturen av de lokala samordnarna
✅ Allt boende under din vistelse
✅ Tre måltider per dag måndag till fredag, två på helgerna
✅ Alla aktiviteter, enligt program
✅ Alla resor inom Sri Lanka (inklusive transfer från Kandy till Ambalangoda)
✅ En donation till vår fond I Mina Skor, som går helt oavkortat till två barnhem och familjer som lever med HIV/AIDS i Chiang Rai i norra Thailand
Ingår inte:
❎ Flygbiljett – men vi hjälper dig gärna med förslag på flyg som kan passa
❎ Reseförsäkring – obligatoriskt, men oftast räcker din hemförsäkring
❎ Eventuella vaccinationer
❎ Visumkostnader
❎ Utdrag från belastningsregistret
❎ Transfer från volontärboendet i Ambalanboda till flygplatsen efter avslutad resa
Du ska helst boka ditt flyg till Colombo så att du landar dagen innan projektet börjar, dvs på söndagen. Då ingår hämtning på flygplatsen fram till klockan 21.00.
Om du landar en annan dag än söndag ingår inte hämtning. Då kan du antingen ta dig till Kandy med taxi på egen hand eller betala extra för hämtning som vi arrangerar.
Resans sista dag är en fredag, och det går bra att stanna på boendet fram till lunchtid på lördagen om du vill. Vi hjälper dig gärna att hitta bra biljetter!
Turistvisum som gäller i 30 dagar söker du på http://www.eta.gov.lk. Ska du stanna längre kontaktar du Sri Lankas ambassad i Stockholm:
http://www.stockholm.embassy.gov.lk.
Vi rekommenderar att du skaffar ett vanligt turistvisum. Skriv inte i ansökan att du ska volontärarbeta, det krånglar bara till processen.
Förutom fullgott grundskydd rekommenderas skydd mot hepatit A och B samt i vissa fall tyfoidfeber. Malaria finns inte på Sri Lanka. Vi rekommenderar dock att alltid ha heltäckande kläder och använda myggspray när du är ute på kvällarna.


På den här unika äventyrsresan lär du känna Sri Lanka inifrån och får garanterat minnen för livet. Du får uppleva allt det bästa Sri Lanka har att erbjuda – fascinerande gamla tempel, teplantage, trekking på höglandet, kryddodlingar, flodsafari, en dag som volontär med havssköldpaddor på stranden, fina vattenfall och mycket mer. Det går utmärkt att kombinera den här äventyrsresan till Sri Lanka med något av våra volontärprojekt, eller med vår hälsovecka. Eller alla tre – kontakta oss så sätter vi ihop en specialresa efter dina önskemål!

äventyrsresor-srilanka-dambulla

 

Vecka 1: Introduktion och kultur

Den första veckan är en introduktionsvecka till Sri Lanka och den lokala kulturen. Du blir upphämtad på flygplatsen på söndagen och skjutsad till vårt volontärcenter i Kandy, där du kommer att bo under de första två veckorna.

Måndag: Efter frukost går vi igenom hela programmet, och du får möjlighet att ställa frågor. Du får lära dig grunderna i lankesisk kultur och en språklektion. Vi visar dig runt i Kandy så att du lär dig hitta och på kvällen besöker vi en traditionell dansföreställning.äventyrsresor-sri-lanka-1

Tisdag: Sri Lanka är bland annat känt för sina kryddodlingar och sina ädelstenar. För att få en djupare förståelse för landets historia besöker vi en kryddodling och ett ädelstensmuseum. Vi hinner även med ett besök på den brittiska kyrkogården från kolonialtiden och en båttur på Kandy Lake.

Onsdag: Idag får du lära dig laga mat på lokalt vis, och vi besöker ett lokalt tempel där du får lära dig mer om lankesisk buddhism och prova på meditation. Efter tre dagar har du redan lärt dig mer om Sri Lanka än många turister gör på flera veckor!

äventyrsresa-srilanka-kultur

Torsdag: Vi besöker en lokal familj som visar hur man målar batik på lokalt sätt. Lunch hos familjen ingår. Efter lunch besöker vi en av Sri Lankas största attraktioner: Sri Dalada Maligawa, ett vackert buddhistiskt tempel där enligt legenden en av Buddhas tänder finns. Templet kallas därför ofta ”Temple of the tooth”.

äventyrsresor-sri-lanka-2

Fredag: Vi besöker ett hinduiskt tempel, äter indiskt till lunch och får avkopplande ayurveda-massage som avslutning på kulturveckan.

Lördag och söndag: Lediga dagar, som du får spendera precis hur du vill – koppla av i Kandy eller res iväg på egen hand eller tillsammans med andra!

 

Vecka 2: Trekking, paddling och vattenfall!

Måndag: Den här actionfyllda veckan börjar med att vi åker till Gampola, en timmes resväg söder om Kandy, och trekkar upp till Ambuluwawa Peak. Här väntar naturupplevelser utöver det vanliga, och ett besök på ett väldigt speciellt tempel med en fantastisk utsikt över det omgivande landskapet. Du får även uppleva hur multikulturellt Sri Lanka är – vi besöker ett buddhistiskt tempel, ett hinduiskt tempel och en muslimsk moské. Därefter åker vi vidare till Ulapane, där vi har grillkväll vid lägerelden och övernattar i tält nära floden Mahaweli.

eventyrresier-srilanka-trekking-Ambuluwawa-Peak

Tisdag: På morgonen trekkar vi genom ett vackert teplantage, innan det är dags att upptäcka mer av områden från floden Mahaweli – som är Sri Lankas längsta. Här får du antingen paddla kajak eller  gummibåt, och det går även bra att dyka från klipporna och simma i floden. På eftermiddagen kan du prova på väggklättring, och vi tillbringar även den här natten i tält vid floden.

aventyrsresa-sri-lanka

Onsdag: Kommer du ihåg den gamla hiten Don’t go chasing waterfalls? Det är precis vad vi börjar den här dagen med! Efter en kort tågresa på en av landets vackraste sträckor vandrar vi till det vackra vattenfallet i Galaboda. Efter trekkingen tar vi tåget tillbaka till Kandy.

eventyrreise-sri-lanka

Torsdag: Mot nya äventyr – vi åker norrut, och trekkar till Riverstone Mountain. Här finns ett vattenfall och det går bra att simma om du vill. Den här vandringen tar större delen av dagen, och på eftermiddagen åker vi vidare till Dambulla där vi tillbringar natten.

aventyr-srilanka

Fredag: Den här dagen börjar tidigt, med en morgonvandring till Pidurangala där du får njuta av soluppgången över berget innan vi åker vidare till en av Sri Lankas största sevärdheter: Sigiriya, eller Lejonets Berg, som en gång i tiden var huvudstad i norra Sri Lanka. Idag återstår bara ruiner av det gamla palatset, som uppfördes under kung Kasyapas regeringstid och idag är en av landets populäraste turistdestinationer. På eftermiddagen åker vi ”hem” till boendet i Kandy.

lejonets-berg-sri-lanka

Lördag: Ledig dag i Kandy. Du kan ta det lugnt efter trekkingveckan eller hitta på något tillsammans med andra deltagare och volontärer.

Söndag: Transfer till ditt nya boende, nära stranden i Ambalangoda, på Sri Lankas sydspets.

 

Vecka 3: Äventyr, strand och hav!

Måndag: Första dagen är en heldag på sköldpaddsprojektet i Ambalangoda, där du får lära dig mer om havssköldpaddor och vara med och mata dem. Här kan du även volontärarbeta under en längre tid.

äventyrsresa-srilanka-sköldpaddor-volontär

Tisdag: Flodsafari på Madu Ganga! Vi flyter fram mellan enorma mangroveträd och upplever ett spännande djurliv. Flytvästar finns till alla. Efter lunch väntar två intressant tempel – vi hinner med både Sydostasiens längsta buddhastaty och Sri Lankas största Buddha i trä.

eventyrreiser-srilanka-Madu Ganga

 

Onsdag: Vi åker till Hikkaduwa, en av Sri Lankas mest besökta badorter. Om du inte vill ligga på stranden hela dagen finns bland annat ett intressant museum där du får lära dig mer om den förödande tsunamin som drabbade bland annat Sri Lanka 2004.

äventyrsresor-sri-lanka-8

Torsdag:  Vi vandrar till ett av södra Sri Lankas finaste vattenfall, där det även finns möjlighet att simma. På kvällen ingår middag med färska skaldjur för alla som vill ha!

Fredag: Vi avslutar veckan med ett besök i Galle, en stad  på sydvästra spetsen av Sri Lanka. 1988 sattes de äldre delarna av staden och dess befästningar upp på Unescos världsarvslista. Galle är en populär ort för turister och backpackers, och många konstnärer, författare, poeter och fotografer har valt att flytta hit – både från andra delar Sri Lanka och resten av världen. Efter lunch kan du koppla av på Unawatuna beach.

äventyrsresor-srilanka-galle

Lördag: Utcheckning från boendet innan lunch — om du inte vill stanna kvar och volontärarbeta med sköldpaddorna!


Den här resan består av tre fristående veckor, och det är inte samma deltagare under alla veckorna. Den första veckan brukar alltid ha många deltagare. Vecka 2 och 3 brukar det vara färre som deltar, men programmet genomförs som vanligt även om du i vissa fall kan bli ensam deltagare någon av veckorna. Då får du en privatguide.

Det går även utmärkt att kombinera den här resan med volontärarbete på något av våra projekt i Kandy.


Obs: På den här resan krävs att du tar med dig ett utdrag ur belastningsregistret. Du får utdraget hos svenska polisen, det ska vara på engelska, kostar 225 kr + porto och tar ca två veckor att få. Här beställer du intyget.


Observera att programmet gör uppehåll på följande lokala helgdagar:

2023: 6 januari, 7 mars, 7-14 april, 1 och 5 maj, 3 juli, 1 och 3 augusti, 28 september, 25-26 december.

 

Boende under äventyrsresan på Sri Lanka

Under de två första veckorna bor du på vår lokala samarbetspartners center i Kandy, och under den sista veckan i volontärhuset vid stranden i Ambalangoda. På båda ställena får du dela rum med en eller flera andra volontärer av samma kön. Boendet är av enkel, lokal standard, med delat badrum. Du får tillgång till kyl, wifi (med begränsad hastighet och tillgänglighet) och bjuds på tre mål mat varje dag (två på helgerna – brunch och middag). Maten är helt eller mestadels vegetarisk och av lokal karaktär.

volontärresor-srilanka-boende-kandy

Du handtvättar din egen tvätt. Tänk på att inte slösa med vatten och el – hela projektet är miljöinriktat och du förväntas vara ett gott föredöme för lokalbefolkningen. Alkohol är inte tillåtet på volontärboendet, och du förväntas följa de förhållningsregler som ges på plats. Användning av illegala droger är inte tillåtet och kan leda till att du stängs av från fortsatt resande.

Den här äventyrsresan passar extra bra för dig som vill åka med familjen – både småsyskon och farmor kommer att älska Sri Lanka! Eftersom det är ganska mycket vandrande under vecka två rekommenderar vi dock inte den här resan för familjer med små barn, och du behöver vara i hyfsad fysisk form för att orka hänga med.

 

Att tänka på inför din äventyrsresa till Sri Lanka

✔ Det finns gott om bankomater och affärer i Kandy, så det mesta kan köpas på plats.

✔ Från oktober till december är det regnperiod – glöm inte regnkläder och paraply.

✔ Ta med heltäckande tunna bomullskläder som du inte är rädd om, eller köp billiga kläder på marknaden i Kandy.

Bokningsformulär

 • Kombinera
  Jag vill kombinera två eller flera projekt, eller lägga till en eller flera veckor utöver det ordinarie projektet. Det här vill jag också vara med på:
 • Vi bekräftar alltid din bokning manuellt, kontrollerar att startdatumen stämmer och justerar totalpriset om du anmäler dig till mer än ett projekt eller mer än en resa.
 • Här kan du t ex ange om du reser tillsammans med någon, om du har några allergier eller om du vill boka ett eget rum mot enkelrumstillägg (ej tillgängligt överallt). Om du redan har bokat ditt flyg får du gärna ange dina flygdetaljer här: Ankomstdatum, tid och flightnummer. Har du inte bokat flyget ännu går det bra att komplettera med det senare.
 • VIll du ha ett gratis volontärintyg efter avslutad resa?
 • Jag godkänner och samtycker till IndiGo Travels resevillkor
 • En donation till I Mina Skor
  För varje bokning går minst 100 kr helt oavkortat till att hjälpa utsatta barn i Thailand. Just nu går pengarna till undervisningsavgifter, skoluniformer, skolmaterial, kläder, julklappar och födelsedagspresenter till våra fadderbarn i Chiang Rai i norra Thailand. Barnen kommer från familjer där en eller båda föräldrarna lever med HIV/AIDS, och har en sammanlagd inkomst på under 1.500 kr i månaden. Vi följer upp på plats att pengarna verkligen används på bästa sätt. Vill du skänka mer än 100 kr? Välj belopp här:
 • 0,00 Kr
  När du skickat in bokningen kontrollerar vi att det finns platser kvar på projektet (om du inte varit i kontakt med oss tidigare), och återkommer med en bekräftelse inom kort. Därefter skickar vi ut en e-faktura på anmälningsavgiften, för att kunna garantera att du får en plats. Den är på 1.500 kr och dras från slutfakturan. Om du bokar med kortare varsel än sex veckor skickar vi ut en faktura på hela summan direkt.

Kommentarer & Feedback

 • Kalle, 28, Värnamo
  Svara

  Hej, här kommer lite feedback som utlovat – bättre sent än aldrig! Det allra mesta funkade kanon. Jag är imponerad över hur mycket man hinner med på 3 veckor, och hade jag åkt ensam hade jag inte haft en chans att hinna med ens hälften. Jag kan gå vilse i en telefonkiosk så det var så skönt att ha en duktig och trevlig guide med hela tiden så jag kunde fokusera på att uppleva Sri Lanka utan att virra bort mig nånstans! Har egentligen inget negativt att säga, mer än att det vore ännu bättre om det fanns lite mer kött på menyn – men jag vad mig fort vid det vegetariska så det var helt ok. Tack för all hjälp innan avresa!

 • Anna och Beata, Malmö
  Svara

  Allt har varit fantastiskt – personalen på plats har varit så tillmötesgående och vi rekommenderar verkligen den här resan. Vi var lite oroliga att det skulle vara lite ”Sällskapsresan”-känsla, men det var det verkligen inte. De andra som åkte med var jättetrevliga och vi ångrar bara att vi inte bokade in en vecka med volontärarbete också – vi blev så sugna på både sköldpaddsprojektet och på att jobba på babyhemmet när vi hälsade på där. Det får bli nästa år! 😀