• Volontärresa till Nepal

Äventyrsresa med volontärjobb – Nepal på fyra veckor

 • Destination:
 • Reslängd från : 4 veckor
 • Pris från:
  21,500 sek

På den här spännande äventyrsresan kombinerar vi det bästa Nepal har att erbjuda med möjligheten att ge något tillbaka till landet i form av viktigt och mycket efterfrågat volontärarbete! Under de första tre veckorna reser du runt i detta vackra och intressanta land och lär känna den unika nepalesiska kulturen inifrån. Den sista veckan jobbar du med något av våra volontärprojekt i Kathmandu.

Vecka 1: Kulturvecka i Kathmandu
Vecka 2: Äventyrsvecka med forsränning och djurliv
Vecka 3: Trekking till Poon Hill, norr om Pokhara
Vecka 4: Volontärarbete i Kathmandu
Minimiålder: 18 år, men tonåringar som åker tillsammans med en vuxen är välkomna
Maxålder: ca 65, men det är en flexibel gräns

2023
4 veckor: 21 500:-
Extra volontärveckor: från 2 500:- per vecka. Kontakta oss om du vill boka fler veckor! 
Eventuellt måste vi höja priserna vid årsskiftet, men om du bokar nu gäller samma pris som för 2023 även för resa under 2024.
2023 & 2024
Första måndagen i varje månad.
Ingår:
✅ Hjälp med planering inför din resa
✅ Dygnet-runt assistans innan avresa och under hela resan
✅ Hämtning på flygplatsen i Kathmandu, och transfer till volontärboendet
✅ Introduktion till den lokala kulturen och volontärprojektet av de lokala samordnarna
✅ Allt boende under din vistelse
✅ Tre måltider per dag måndag till fredag, två på helgerna
✅ Alla aktiviteter och resor inom Nepal, enligt program
✅ Vandringstillstånd för Annapurnaområdet
✅ En donation till det volontärprojekt du arbetar med
✅ En donation till vår fond I Mina Skor, som går helt oavkortat till två barnhem och familjer som lever med HIV/AIDS i Chiang Rai i norra Thailand
✅ Ett volontärintyg som styrker ditt CV
Ingår inte:
❎ Flygbiljett – men vi hjälper dig gärna med förslag på flyg som kan passa
❎ Reseförsäkring – obligatoriskt, men oftast räcker din hemförsäkring
❎ Eventuella vaccinationer
❎ Visumkostnader
❎ Utdrag från belastningsregistret
❎ Transfer från volontärboendet till flygplatsen efter avslutad vistelse
Du bör boka ditt flyg till Kathmandu så att du landar dagen innan projektet börjar, dvs på en söndag. Vi kan ordna hämtning på flygplatsen från 06.00 till midnatt. Vi hjälper dig gärna med förslag på biljetter!
Du behöver inte söka visum till Nepal i Sverige – du får det på flygplatsen i Kathmandu när du landat. Turistvisum utfärdas för 15, 30 eller 90 dagar och kostar 25, 40 respektive 100 US dollar. Mer information hittar du här:
http://www.nepalimmigration.gov.np/page/visa-on-arrival. Om du föredrar att ha ditt visum klart innan du åker kontaktar du Nepal generalkonsulat i Stockholm: http://www.nepalsgeneralkonsulat.se. Vi rekommenderar att du skaffar ett vanligt turistvisum. Skriv inte i ansökan att du ska volontärarbeta, det krånglar bara till processen.
Förutom fullgott grundskydd rekommenderas skydd mot rabies (obligatoriskt) hepatit A och B, och i vissa fall tyfoidfeber. Koleravaccin kan också vara bra att ta. Risken att smittas av malaria är låg i Kathmandu, Chitwan och Pokhara. Diskutera med din vaccinationscentral eller läkare i Sverige om du behöver malariaprofylax, om du planerar att vistas på andra ställen i Nepal under en längre tid. Vi rekommenderar att alltid ha heltäckande kläder och använda myggspray när du är ute på kvällarna.

 

eventyrreise-nepal-opplevelsereise

Upplev Nepal och jobba som volontär i Kathmandu!

På den här äventyrsresan genom Nepal kommer du att få besöka fantastiska platser, som Bouddhanath buddhisttempel och den enorma Royal Chitwan nationalpark. Uppleva Trisuli-floden med flotte, en vandring genom den nepalesiska landsbygden, och en femdagars vandringstur upp till Poon Hill, varifrån du har fantastisk utsikt över de mest spektakulära bergskedjorna i världen.

Njut av att koppla av både hjärnan och kroppen med yoga och meditation. Och sist men inte minst, upplev spännande lokala marknader och lär dig mer om den unika kulturen i Nepal, för att avsluta med att ge något tillbaka genom något av våra volontärprojekt.

Den här resan passar alla – från barnfamiljer till seniorer – men var beredd på att det är mycket vandrande på hög höjd under den tredje veckan. Därför rekommenderar vi inte den här resan för små barn, eller personer med hälsoproblem som kan förvärras vid ansträngning eller vid vistelse på hög höjd med tunn luft. På vintern är det oftast minusgrader i bergen, och på sommaren regnar det ganska mycket, vilket gör vandringslederna leriga och hala.

Du reser tillsammans med likasinnade och många får nya vänner för livet. VEn lokal samordnare följer med under hela resan, och ser till att allt flyter på som det ska. Att resa på egen hand i Nepal kan vara knepigt. Här har du hjälp av en lokal expert som förklarar hur saker fungerar, löser alla problem och ser till att du hamnar rätt. Samtidigt är det en resa för aktiva och miljömedvetna resenärer som vill göra en samhällsinsats genom att volontärarbeta under resans gång. Har du ett öppet sinne och är nyfiken på att uppleva Nepal ”på riktigt” kan vi varmt rekommendera den här resan!Äventyrsresa-Nepal-4v-karta

 

Kulturveckan – en bra början på din äventyrsresa till Nepal!

Exakt vad som händer varje dag kan komma att justeras på plats beroende på väder och annat som är utanför vår kontroll, men i stora drag ser planeringen ut så här:

När du landat i Kathmandu möts du av en engelsktalande representant från vår samarbetspartner som håller upp en skylt med ditt namn vid utgångshallen på flygplatsen.

På programmet finns en välkomstceremoni på måndagen, där du bland annat ges ett nepalesiskt namn. Måndagen ägnas även åt praktisk information och en genomgång av veckans schema. Du får lära känna de andra nyanlända volontärerna och delta i ett litet seminarium om nepalesisk kultur, sociala normer, och vad du ska göra och inte göra för att respektera lokalbefolkningen. Du får även lära dig hitta i närområdet runt boendet, som är i stadsdelen Dhapasi Height, strax norr om centrala Kathmandu.

På tisdagen får du lära dig lite av det lokala språket, och ges djupare kunskap om den lokala kulturen; hur man äter och dricker i Nepal, hur du bör klä dig, och  annat som är bra att veta. Du får även en säkerhetsgenomgång och tips om hur du ska hålla dig frisk under din tid som resenär och volontär i Nepal.

volontärresa nepal spännande mötenOnsdagen börjar med att du får även lära dig mer om hur skolsystemet fungerar i Nepal. Efter lunch besöker vi några intressanta platser i Kathmandu, bland annat ett av stans viktigaste buddhistiska tempel, Swoyambhunath. Dagen avslutas med en matlagningslektion – lär dig laga nepalesisk mat! Resultatet äter vi förstås till middag.

Torsdagsmorgonen börjar med en praktisk lektion i yoga och meditation – om vädret tillåter håller vi till utanför huset, i annat fall inomhus. Därefter väntar en workshop om de lokala religionerna i Nepal ett och besök på ett hinduiskt tempel. Drygt 80% av Nepals invånare är hinduer, och ca 10% buddhister, men religionerna blandas och många blandar inslag från flera olika religioner i sin vardag.yoga Bouddhanath nepal heligaste tempel

På fredagen blir det trekking! Vi vandrar så långt upp i bergen vi hinner och blickar ned mot Kathmandudalen. En försmak av vad som väntar under vecka 2 och 3!

Helgen är ledig, du kan till exempel upptäcka mer av Kathmandu eller bergen på egen hand, eller fortsätta utöva den yoga och meditation du lärt dig.

 

Vecka 2 – Hiking, forsränning och nationalpark i djungeln!

Efter introduktionsveckan bär det av norrut, på en vandring genom byar, risfält och bergstrakter. Vi börjar i Shivapuri nationalpark, där vi vandrar genom bergslandskapet och får en första glimt av livet på landet i Nepal.

På tisdagen åker vi till Charaundi, tre timmar väster om Kathmandu. Här väntar forsränning i Trisuli River, och vi övernattar på en campingplats.volontarresa-nepal-vecka2

Onsdag till fredag tillbringar vi i området kring Sauraha i Chitwan. I Royal Chitwan nationalpark finns finns bengaliska tigrar och över 500 olika fågelarter. Där stannar vi i tre dagar (två nätter) och hinner med safari med jeep i djungeln, fågelskådning, besöka ett elefantcenter, hajka i djungeln, paddla kanot och bjuds på en dansuppvisning av lokalbefolkningen. Vi bor på resort.

Under helgen får vi även tid för lite sightseeing i Pokhara, Nepals näst största stad, med häpnadsväckande utsikt över tre av världens högsta berg i bergskedjan Himalaya. Där bor du på guest house vid sjön.

 

Vecka 3 – Trekking upp till Poon Hill!

Den tredje veckan blir ett äventyr utöver det vanliga! Vi följer vandringsleden upp till Poon Hill (3.190 meter över havet) som är utsiktspunkt för två av de högsta bergen i världen; Annapurna och Dhaulagri. Vandringen tar fem dagar och belöningen är en ovärderlig skönhet. På vägen ned får du en avslappnande och välförtjänt massage. Du kan även delta i yoga och meditation. Du har gott om tid att smälta alla intryck och verkligen varva ned.poon hill hiking nepal

Så här ser schemat ut i detalj, med reservation för ändringar pga väder och andra yttre omständigheter utanför vår kontroll:

Måndag: Pokhara till Tikhedhunga (1 577 meter över havet). En två timmar lång bilfärd genom fantastiska landskap till Nayapul, där vi påbörjar trekkingen. Vi följer vandringsleden Bhurungi Khola tills vi når Tikhedhunga, där vi tillbringar natten på ett lokalt ”tea house”, som är små övernattningsställen med mat och dryck längs vandringsleden.

Tisdag: Trekking från Tikhedhunga till Ghorepani (2 855 m.ö.h). Vandringen går uppåt via byn Ulleri och genom vackra rhododendronfält. Övernattning på tea house i Ghorepani.

Onsdag: Ghorepani till Tadapani (2,680 m.ö.h). Vi vaknar tidigt och vandrar upp till Poon Hill (2 680 m.ö.h) för att uppleva soluppgången där! Efter en fantastisk upplevelse väntar frukost på boendet i Ghorepani, och därefter går vandringen vidare till Tadapani, som är dagens slutmål.

Torsdag: Vi vandrar vidare! Idag går vandringen mestadels nedåt, och dagens mål är byn Pothana (1 980 m.ö.h). Efter den spektakulära utsikten från Tadapani och Poon Hill vandrar vi genom skogen, via byn Ghandruk.  Kvällen och natten tillbringar vi i Pothana, som huvudsakligen befolkas av Gurung-folket, en av Nepals många folkgrupper med unika traditioner. En av dem är att äta ”mad honey”, från de lokala bikuporna. Den sägs ha både helande egenskaper och ge hallucinationer, så det är inget vi rekommenderar att prova.

Fredag: Tillbaka till Pokhara (820 m.ö.h). Vandring i lätt terräng i 3-4 timmar via byn Dhampus till Phedi, där transport väntar som tar oss tillbaka till Pokhara. Efter en timmes bilkörning är vi tillbaka på det guest house vi bodde på den första natten i Pokhara, och får tillbringa en natt till där.

Lördag: Transport tillbaka till Kathmandu – massor av upplevelser rikare! Här hittar du en video som sammanfattar de tre första veckorna på tre minuter!

 

Vecka 4  – Volontärarbete i Kathmandu!

Den sista veckan tillbringar du i Kathmandu på ett eller flera av vår samarbetspartners volontärprojekt, som bland annat innefattar förskolor, skolor, byggprojekt och ett hjälpprojekt för gatuhundar. Du får veta på plats exakt vad som erbjuds när du kommer dit. Ett perfekt sätt att avsluta en fantastisk resa som garanterat ger ett minne för livet för dig som resenär och volontär i Nepal!

volontär-kathmandu-nepal


 

Observera att den här resan gör uppehåll på följande lokala helgdagar:

2023: 6 mars, 16-27 oktober

 


Obs: På den här resan krävs att du tar med dig ett utdrag ur belastningsregistret. Du får utdraget hos svenska polisen, det ska vara på engelska, kostar 225 kr + porto och tar ca två veckor att få. Här beställer du intyget.

 

Boende under äventyrsresan och volontärarbetet

Under introduktionsveckan och volontärarbetet i Kathmandu bor du i vår samarbetspartners hus där du eventuellt får dela rum med en eller flera andra volontärer av samma kön. Boendet är av enkel, lokal standard, med delat badrum.

volontarresor-nepal-boende-kathmandu

Det finns wifi, med skiftande hastighet beroende på hur många som är uppkopplade samtidigt. Du bjuds på tre mål mat varje dag (två på helgerna), som  är av lokal karaktär och helt eller delvis vegetarisk. Under rundresan bor och äter du du på lokala, noggrant utvalda guesthouses och ”te-hus”.

Du handtvättar din egen tvätt. Tänk på att inte slösa med vatten och el – hela äventyrsresan är miljöinriktad och du förväntas vara ett gott föredöme för lokalbefolkningen. Var måttlig med alkohol och rökning. Det är inte strikt förbjudet, men visa hänsyn och sunt förnuft. Användning av illegala droger är inte tillåtet och kan leda till att du stängs av från fortsatt resande och volontärarbete.

Vill du volontärjobba längre än en vecka? Kontakta oss så sätter vi ihop ett specialpaket!

 

Att tänka på inför din äventyrsresa till Nepal

✔ Det finns gott om bankomater i Kathmandu. Du kommer inte att behöva särskilt mycket kontanter på rundresan, men ta ut tillräckligt innan du lämnar stan.

✔ Från oktober till april är det kallt, särskilt på nätterna, och resten av året kan det vara runt 10-15 grader nattetid. Ta med varma kläder och sovsäck.

✔ Bra vandringskängor är ett måste! Regnperioden varar från juni till augusti. Glöm inte regnkläder och paraply om du åker då.

Bokningsformulär

 • Kombinera
  Jag vill kombinera två eller flera projekt, eller lägga till en eller flera veckor utöver det ordinarie projektet. Det här vill jag också vara med på:
 • Vi bekräftar alltid din bokning manuellt, kontrollerar att startdatumen stämmer och justerar totalpriset om du anmäler dig till mer än ett projekt eller mer än en resa.
 • Här kan du t ex ange om du reser tillsammans med någon, om du har några allergier eller om du vill boka ett eget rum mot enkelrumstillägg (ej tillgängligt överallt). Om du redan har bokat ditt flyg får du gärna ange dina flygdetaljer här: Ankomstdatum, tid och flightnummer. Har du inte bokat flyget ännu går det bra att komplettera med det senare.
 • VIll du ha ett gratis volontärintyg efter avslutad resa?
 • Jag godkänner och samtycker till IndiGo Travels resevillkor
 • En donation till I Mina Skor
  För varje bokning går minst 100 kr helt oavkortat till att hjälpa utsatta barn i Thailand. Just nu går pengarna till undervisningsavgifter, skoluniformer, skolmaterial, kläder, julklappar och födelsedagspresenter till våra fadderbarn i Chiang Rai i norra Thailand. Barnen kommer från familjer där en eller båda föräldrarna lever med HIV/AIDS, och har en sammanlagd inkomst på under 1.500 kr i månaden. Vi följer upp på plats att pengarna verkligen används på bästa sätt. Vill du skänka mer än 100 kr? Välj belopp här:
 • 0,00 Kr
  När du skickat in bokningen kontrollerar vi att det finns platser kvar på projektet (om du inte varit i kontakt med oss tidigare), och återkommer med en bekräftelse inom kort. Därefter skickar vi ut en e-faktura på anmälningsavgiften, för att kunna garantera att du får en plats. Den är på 1.500 kr och dras från slutfakturan. Om du bokar med kortare varsel än sex veckor skickar vi ut en faktura på hela summan direkt.

Kommentarer & Feedback

 • Benjamin, 20, Gävle
  Svara

  Jag hade egentligen inte så höga förväntningar på den här resan mer än att komma bort från Sverige och uppleva nåt annorlunda… men OJ vad kul det var!! Enda minuset var väl att jag hade för taskiga skor under vandringen till Poon Hill, men man lär så länge man lever! Stort tack till er och till för bra service och hälsa Rajesh att jag kommer tillbaka och spöar honom i fotboll om ett par år! 😉

 • Anna och Love, Nynäshamn
  Svara

  Det var så mycket som var bra att vi har svårt att välja något, men det minne som är starkast är all värme vi upplevde från de människor vi mötte längs vägen – både bokstavligen under vandringarna och mer bildligt i form av Green Lions personal, de andra deltagarna och alla andra underbara personer vi lärde känna under resan.

  Jag rekommendrar absolut den här resan, och självklart ska man boka den med er och inte någon annan stans. Jag är imponerad och tacksam över hur snabbt jag fick svar på alla mina frågor och hur engagerade ni är för att allt ska bli bra. Högsta betyg för det!

  Tips till andra är att resan passar inte för små barn. Man vandrar ju mycket. Men för Love (som ju fyllde 14 precis innan vi åkte) var tempot precis lagom – det var nog snarare jag som var lite bromskloss ibland. Jag upptäckte när jag kom hem att jag hade gått ned fem kilo trots all god mat vi fick!

  Stort tack igen från oss båda!