• trekking-poon-hill-nepal-volontär

Trekking i Nepal: Fem dagars vandring upp till Poon Hill

 • Destination:
 • Reslängd från : 1 vecka
 • Pris från:
  7,200 sek

Upplev Nepals största attraktion – trekking i bergen vid foten av Himalaya! Den här veckan är ett komplement för dig som bokar en volontärresa till Nepal med oss, och kan kombineras fritt med ditt volontärarbete.

Upplev en av världens vackraste regioner, vid foten av Himalaya!
Du har hela tiden sällskap av minst en erfaren guide!
Resan börjar och slutar i Kathmandu, men basen är i Pokhara.
Minimiålder: 18 år (om du åker ensam). Ungdomar från ca 14 år välkomna med vuxens sällskap.
Maxålder: ca 65, men det är flexibelt.

2024
1 vecka i samband med bokning av volontärresa till Nepal: 7 200:-
2 veckor: Kulturveckan + trekkingveckan: 12 700:- 
Eventuellt måste vi höja priserna vid årsskiftet, men om du bokar nu gäller samma pris som för 2024 även för resa under 2025.
2024 & 2025
Varje måndag.
Ingår:
✅ Hjälp med planering inför din resa
✅ Dygnet-runt assistans innan avresa och under hela vistelsen
✅ Hämtning på flygplatsen i Kathmandu, och transfer till volontärboendet
✅ Introduktion till den lokala kulturen av de lokala samordnarna
✅ Allt boende under din vistelse
✅ Tre måltider per dag måndag till fredag, två på helgerna
✅ Alla aktiviteter och resor inom Nepal, enligt program
✅ Vandringstillstånd för Annapurnaområdet
✅ En donation till vår fond I Mina Skor, som går helt oavkortat till två barnhem och familjer som lever med HIV/AIDS i Chiang Rai i norra Thailand
Ingår inte:
❎ Flygbiljett – men vi hjälper dig gärna med förslag på flyg som kan passa
❎ Reseförsäkring – obligatoriskt, men oftast räcker din hemförsäkring
❎ Eventuella vaccinationer
❎ Visumkostnader
❎ Utdrag från belastningsregistret
❎ Transfer från volontärboendet till flygplatsen efter avslutad vistelse
Du bör boka ditt flyg till Kathmandu så att du landar dagen innan projektet börjar, dvs på en söndag. Vi kan ordna hämtning på flygplatsen från 06.00 till midnatt. Vi hjälper dig gärna med förslag på biljetter!
Du behöver inte söka visum till Nepal i Sverige – du får det på flygplatsen i Kathmandu när du landat. Turistvisum utfärdas för 15, 30 eller 90 dagar och kostar 25, 40 respektive 100 US dollar. Mer information hittar du här:
http://www.nepalimmigration.gov.np/page/visa-on-arrival. Om du föredrar att ha ditt visum klart innan du åker kontaktar du Nepal generalkonsulat i Stockholm: http://www.nepalsgeneralkonsulat.se. Vi rekommenderar att du skaffar ett vanligt turistvisum. Skriv inte i ansökan att du ska volontärarbeta, det krånglar bara till processen.
Förutom fullgott grundskydd rekommenderas skydd mot Hepatit A och B samt i vissa fall tyfoidfeber. Koleravaccin kan också vara bra att ta. Risken att smittas av malaria är låg i Kathmandu och i området runt Pokhara. Diskutera med din vaccinationscentral eller läkare i Sverige om du behöver malariaprofylax, om du planerar att vistas på andra ställen i Nepal under en längre tid. Vi rekommenderar att alltid ha heltäckande kläder och använda myggspray när du är ute på kvällarna.

En vecka på vandring vid Himalayas fot!

Den här veckan är tänkt som en spännande avslutning på din volontärresa till Nepal. Det går även bra att delta i trekkingveckan som ett avbrott i volontärarbetet om du jobbar i flera veckor. Du kan även kombinera den med vår äventyrsvecka, eller kulturveckan. Vi är flexibla – du bestämmer!

Äventyrsvecka-Nepal-Poon-Hill-karta

 

Trekking i Annapurna och Poon Hill

Att åka till Nepal utan att trekka är lite som att åka till Kina utan att se kinesiska muren. Man kan få en fantastisk tid ändå, men kanske känna att något saknas! Nu kan du även boka din trekking genom oss, och den arrangeras i samarbete med samma organisation som håller i volontärarbetet, så att allt blir så smidigt som möjligt för dig.

Resan börjar och slutar i Kathmandu, men basen under trekkingveckan är i Pokhara. Om du ska volontärarbeta i Pokhara går det utmärkt att ansluta där istället.

trekking-nepal-volontärresa

Vi följer vandringsleden upp till Poon Hill (3.190 meter över havet) som är utsiktspunkt för två av de högsta bergen i världen; Annapurna och Dhaulagri. Vandringen tar fem dagar och belöningen är en ovärderlig skönhet. På vägen ned får du en avslappnande och välförtjänt massage. Du kan även delta i yoga och meditation. Du har gott om tid att smälta alla intryck och verkligen varva ned.

 

Dag för dag

Så här ser schemat ut i detalj, med reservation för ändringar pga väder och andra yttre omständigheter utanför vår kontroll:

Söndag: Buss tillsammans med vår guide och övriga deltagare från Kathmandu till Pokhara, 20 mil västerut. Pokhara är Nepals näst största stad, och kanske den allra vackrast belägna. Här tillbringar du natten på guest house vid sjön Phewa Thal.

trekking-pokhara-nepal-volontärresa

Måndag: Pokhara till Tikhedhunga (1.577 meter över havet). En två timmar lång bilfärd genom fantastiska landskap till Nayapul, där vi påbörjar trekkingen. Vi följer vandringsleden Bhurungi Khola tills vi når Tikhedhunga, där vi tillbringar natten på ett lokalt ”tea house”, som är små övernattningsställen med mat och dryck längs vandringsleden.

Tisdag: Trekking från Tikhedhunga till Ghorepani (2.855 m.ö.h). Vandringen går uppåt via byn Ulleri och genom vackra rhododendronfält. Övernattning på tea house i Ghorepani.

nepal-trekking-pokhara-poon-hill-volontärresa

Onsdag: Ghorepani till Tadapani (2.680 m.ö.h). Vi vaknar tidigt och vandrar upp till Poon Hill (3.210 m.ö.h) för att uppleva soluppgången där! Efter en fantastisk upplevelse väntar frukost på boendet i Ghorepani, och därefter går vandringen vidare till Tadapani, som är dagens slutmål.

Torsdag: Vi vandrar vidare! Idag går vandringen mestadels nedåt, och dagens mål är byn Pothana (1.980 m.ö.h). Efter den spektakulära utsikten från Tadapani och Poon Hill vandrar vi genom skogen, via byn Ghandruk.  Kvällen och natten tillbringar vi i  Pothana, som huvudsakligen befolkas av Gurung-folket, en av Nepals många folkgrupper med unika traditioner. En av dem är att äta ”mad honey”, från de lokala bikuporna. Den sägs ha både helande egenskaper och ge hallucinationer, så det är inget vi rekommenderar att prova.

trekking-poon-hill-nepal-volontärarbete

Fredag: Tillbaka till Pokhara (820 m.ö.h). Vandring i lätt terräng i 3-4 timmar via byn Dhampus till Phedi, där transport väntar som tar oss tillbaka till Pokhara. Efter en timmes bilkörning är vi tillbaka på det guest house vi bodde på den första natten i Pokhara, och får tillbringa en natt till där.

Lördag: Transfer tillbaka till Kathmandu – massor av upplevelser rikare!

 

 


Obs: På den här resan krävs att du tar med dig ett utdrag ur belastningsregistret. Du får utdraget hos svenska polisen, det ska vara på engelska, kostar 225 kr + porto och tar ca två veckor att få. Här beställer du intyget.

 

Boende under trekkingveckan

Under trekkingveckan bor du på guest house i Pokhara den första och sista natten, och bor och äter på te-hus längs vägen de övriga nätterna. trekking-nepal-tehus

Den här veckan passar de flesta– från barnfamiljer till seniorer – men var beredd på att det är mycket vandrande på ganska hög höjd. Därför rekommenderar vi inte den här resan för små barn, eller personer med hälsoproblem som kan förvärras vid ansträngning eller vid vistelse på hög höjd med tunn luft. På vintern är det oftast minusgrader i bergen, och på sommaren regnar det ganska mycket, vilket gör vandringslederna leriga och hala.

Vill du veta mer? Läs Benjamins omdöme och hans upplevelse i Nepal och vandringen upp till Poon Hill.

Bokningsformulär

 • Kombinera
  Jag vill kombinera två eller flera projekt, eller lägga till en eller flera veckor utöver det ordinarie projektet. Det här vill jag också vara med på:
 • Vi bekräftar alltid din bokning manuellt, kontrollerar att startdatumen stämmer och justerar totalpriset om du anmäler dig till mer än ett projekt eller mer än en resa.
 • Här kan du t ex ange om du reser tillsammans med någon, om du har några allergier eller om du vill boka ett eget rum mot enkelrumstillägg (ej tillgängligt överallt). Om du redan har bokat ditt flyg får du gärna ange dina flygdetaljer här: Ankomstdatum, tid och flightnummer. Har du inte bokat flyget ännu går det bra att komplettera med det senare.
 • VIll du ha ett gratis volontärintyg efter avslutad resa?
 • Jag godkänner och samtycker till IndiGo Travels resevillkor
 • En donation till I Mina Skor
  För varje bokning går minst 100 kr helt oavkortat till att hjälpa utsatta barn i Thailand. Just nu går pengarna till undervisningsavgifter, skoluniformer, skolmaterial, kläder, julklappar och födelsedagspresenter till våra fadderbarn i Chiang Rai i norra Thailand. Barnen kommer från familjer där en eller båda föräldrarna lever med HIV/AIDS, och har en sammanlagd inkomst på under 1.500 kr i månaden. Vi följer upp på plats att pengarna verkligen används på bästa sätt. Vill du skänka mer än 100 kr? Välj belopp här:
 • 0,00 Kr
  När du skickat in bokningen kontrollerar vi att det finns platser kvar på projektet (om du inte varit i kontakt med oss tidigare), och återkommer med en bekräftelse inom kort. Därefter skickar vi ut en e-faktura på anmälningsavgiften, för att kunna garantera att du får en plats. Den är på 1.500 kr och dras från slutfakturan. Om du bokar med kortare varsel än sex veckor skickar vi ut en faktura på hela summan direkt.

Kommentarer & Feedback