• frivillig-arbeid-sri-lanka-barnehage

Volontärresa: Lär ut engelska på Sri Lanka

 • Destination:
 • Reslängd från : 1 vecka
 • Pris från:
  5,300 sek

Volontärarbeta med undervisning i Kandy på Sri Lanka och lär ut engelska på ett roligt och inspirerande sätt! Du kommer att lära dig massor själv som en bonus.

Du jobbar med barnen i minst en vecka*
Du bor på vår lokala samarbetspartners center i Kandy
Minimiålder: 18 år
Maxålder: Ingen övre gräns
Förkunskapskrav: Grundläggande engelska

2024
1 vecka: 5 300:-*
2 veckor: 7 800:-
3 veckor: 10 200:-
4 veckor: 12 700:-
5 veckor: 15 300:-
6 veckor: 17 800:-
7 veckor: 20 200:-
8 veckor: 22 900:-
9 veckor: 25 300:-**
 
*Kortast möjliga volontärvistelse är 2 veckor, men det går bra att kombinera det här projektet med kulturveckan eller med något av våra andra projekt på Sri Lanka.
**Vill du stanna längre än 9 veckor? Kontakta oss! 
2024 & 2025
Varje måndag. Observera att alla aktiviteter tar paus under det lokala nyårsfirandet i mitten av april varje år.
Ingår:
✅ Hjälp med planering inför din resa
✅ Dygnet-runt assistans innan avresa och under hela projekttiden
✅ Hämtning på flygplatsen i Colombo, och transfer till volontärboendet i Kandy
✅ Introduktion till den lokala kulturen och projektet av de lokala samordnarna
✅ Allt boende under din vistelse
✅ Tre måltider per dag måndag till fredag, två på helgerna
✅ En donation till vår fond I Mina Skor, som går helt oavkortat till två barnhem och familjer som lever med HIV/AIDS i Chiang Rai i norra Thailand
✅ En donation till förskolan
✅ Ett volontärintyg som stärker ditt CV
Ingår inte:
❎ Flygbiljett – men vi hjälper dig gärna med förslag på flyg som kan passa
❎ Reseförsäkring – obligatoriskt, men oftast räcker din hemförsäkring
❎ Eventuella vaccinationer
❎ Visumkostnader
❎ Utdrag från belastningsregistret
❎ Transfer från volontärboendet till flygplatsen efter avslutat projekt
Du ska helst boka ditt flyg till Colombo så att du landar dagen innan projektet börjar, dvs på söndagen. Då ingår hämtning på flygplatsen fram till klockan 21.00.
Om du landar en annan dag än söndag ingår inte hämtning. Då kan du antingen ta dig till Kandy med taxi på egen hand eller betala extra för hämtning som vi arrangerar.
Projektets sista dag är en fredag, och det går bra att stanna på boendet fram till lunchtid på lördagen om du vill. Vi hjälper dig gärna att hitta bra biljetter!
Turistvisum som gäller i 30 dagar söker du på http://www.eta.gov.lk. Ska du stanna längre kontaktar du Sri Lankas ambassad i Stockholm:
http://www.stockholm.embassy.gov.lk.
Vi rekommenderar att du skaffar ett vanligt turistvisum. Skriv inte i ansökan att du ska volontärarbeta, det krånglar bara till processen.
Förutom fullgott grundskydd rekommenderas skydd mot hepatit A och B samt i vissa fall tyfoidfeber. Malaria finns inte på Sri Lanka. Vi rekommenderar dock att alltid ha heltäckande kläder och använda myggspray när du är ute på kvällarna.

 

Volontärarbete med barn på Sri Lanka

Som volontär på förskola i Kandy jobbar du både tillsammans med förskolornas och skolornas ordinarie personal och samordnare från vår lokala samarbetspartner, och tidigare erfarenhet från undervisning är inget krav.

frivillig-arbeid-barnehage-sri-lanka

Du undervisar förskolebarn mellan 4 och 5 år, och i vissa fall även lite äldre skolbarn – särskilt under skolloven (april, augusti, november och december), då det bedrivs undervisning under friare former utanför förskolorna.

Hur du vill lägga upp arbetet är till stor del upp till dig. Du kommer huvudsakligen att lära ut engelska på ett roligt sätt, men du kan även bli ombedd att delta i annan undervisning inom till exempel musik och drama. Det kommer att uppskattas extra mycket om du även är med och anordnar aktiviteter utanför skoltid, som idrott och lekar. Det kan också underlätta att ta med sig bilder, planscher, musik och annat som kan göra undervisningen och skoldagen roligare. Volontärjobb ska vara roligt – både för dig och eleverna!

volontär-skola-srilanka

Engelska är mycket viktigt att lära sig för barnen, och som volontär på Sri Lanka gör du det lättare för dem att hitta jobb i framtiden, exempelvis i den snabbt växande turismindustrin i landet. Som volontär på Sri Lanka får du dessutom en unik inblick i lankesiskt vardagsliv och kultur, på ett mycket djupare plan än turister.

Observera att du som volontär på det här projektet ibland kan tillfrågas om du vill volontärarbeta med undervisning under andra former än på en förskola, särskilt om det är många volontärer på plats samtidigt. Detta för att säkerställa att alla volontärer gör så mycket nytta som möjligt, och får en givande volontärresa.

Du kan då få arbeta med undervisning för barn med särskilda behov, skolbarn från fattiga familjer på landsbygden och vissa fall med vuxna som inte fick möjlighet att lära sig engelska i skolan. Våra volontärer brukar få jobba där de vill, men det är vår samarbetspartner på Sri Lanka som har sista ordet när det gäller var man placeras.


Observera att programmet gör uppehåll på följande lokala helgdagar:

2024: 15 och 25 januari, 8 och 29 mars, 10, 12 och 23 april, 1, 23 och 24 maj, 21 juni, 19 augusti, 16 och 17 september, 17 och 31 oktober, 15 november, 25 december.

 


Obs: På det här projektet krävs att du tar med dig ett utdrag ur belastningsregistret. Du får utdraget hos svenska polisen, det ska vara på engelska, kostar 225 kr + porto och tar ca två veckor att få. Här beställer du intyget.

 

Kombinera ditt volontärarbete på Sri Lanka med en kulturvecka!

Vill uppleva mer av Sri Lanka än bara volontärarbetet? Anmäl dig till kulturveckan i Kandy också! De flesta bokar kulturveckan som inledning på sin volontärresa, men det går även att lägga den som avslutning eller som en paus i arbetsveckorna.

 

Boende för våra volontärer på Sri Lanka

Under volontärarbetet bor du på vår lokala samarbetspartners center i Kandy, där du eventuellt får dela rum med en eller flera andra volontärer av samma kön. Boendet är av enkel, lokal standard, med delat badrum. Du får tillgång till kyl, och bjuds på tre mål mat varje dag (två på helgerna). Maten är helt eller mestadels vegetarisk och av lokal karaktär.

volontärresor-srilanka-boende-kandy

Du handtvättar din egen tvätt. Tänk på att inte slösa med vatten och el – hela projektet är miljöinriktat och du förväntas vara ett gott föredöme för lokalbefolkningen. Alkohol är inte tillåtet på volontärboendet. Användning av illegala droger är inte tillåtet och kan leda till att du stängs av från fortsatt volontärarbete.

 

Att tänka på inför din volontärresa till Sri Lanka

✔ Det finns gott om bankomater och affärer i Kandy, så det mesta kan köpas på plats.

✔ Från oktober till december är det regnperiod – glöm inte regnkläder och paraply.

✔ Kandy ligger uppe i bergen mitt på Sri Lanka, vilket ger ett lite svalare och behagligare klimat än längs kusterna.

Bokningsformulär

 • Kombinera
  Jag vill kombinera två eller flera projekt, eller lägga till en eller flera veckor utöver det ordinarie projektet. Det här vill jag också vara med på:
 • Vi bekräftar alltid din bokning manuellt, kontrollerar att startdatumen stämmer och justerar totalpriset om du anmäler dig till mer än ett projekt eller mer än en resa.
 • Här kan du t ex ange om du reser tillsammans med någon, om du har några allergier eller om du vill boka ett eget rum mot enkelrumstillägg (ej tillgängligt överallt). Om du redan har bokat ditt flyg får du gärna ange dina flygdetaljer här: Ankomstdatum, tid och flightnummer. Har du inte bokat flyget ännu går det bra att komplettera med det senare.
 • VIll du ha ett gratis volontärintyg efter avslutad resa?
 • Jag godkänner och samtycker till IndiGo Travels resevillkor
 • En donation till I Mina Skor
  För varje bokning går minst 100 kr helt oavkortat till att hjälpa utsatta barn i Thailand. Just nu går pengarna till undervisningsavgifter, skoluniformer, skolmaterial, kläder, julklappar och födelsedagspresenter till våra fadderbarn i Chiang Rai i norra Thailand. Barnen kommer från familjer där en eller båda föräldrarna lever med HIV/AIDS, och har en sammanlagd inkomst på under 1.500 kr i månaden. Vi följer upp på plats att pengarna verkligen används på bästa sätt. Vill du skänka mer än 100 kr? Välj belopp här:
 • 0,00 Kr
  När du skickat in bokningen kontrollerar vi att det finns platser kvar på projektet (om du inte varit i kontakt med oss tidigare), och återkommer med en bekräftelse inom kort. Därefter skickar vi ut en e-faktura på anmälningsavgiften, för att kunna garantera att du får en plats. Den är på 1.500 kr och dras från slutfakturan. Om du bokar med kortare varsel än sex veckor skickar vi ut en faktura på hela summan direkt.

Kommentarer & Feedback

 • Lovisa, 21, Malmö
  Svara

  Ungarna var fantastiska, det var så roligt att åka till ”jobbet” varje dag. Det enda negativa var att två veckor var alldeles för kort! Jag hoppas jag får möjlighet att åka tillbaka nästa år. Stort tack för all hjälp från er!

 • Oscar, 20, Nybro
  Svara

  Det var väldigt flexibelt att byta projekt och även byta stad och del utav landet om man så önskade vilket i mitt fall var bra, jag valde också att hoppa över introduktionsveckan då projekten kändes så bra och jag var redan ”varm i kläderna” så att säga då jag kommit in i allt så bra…så sammanfattningsvis så var resan helt fantastisk och jag får tacka så mycket för all hjälp med förberedelser och efter mitt försenade flyg!!

  • Afrim Abazi
   Svara

   Hej tänkte kolla om någon som vet vad tempel heter eller vilken stad det ligger tempel samt där man undervisar barn. Vet att man sover i katugastota, skulle veta vart utanför kandy man jobbar som lärare och renovering av tempel Med vänlig hälsning, Afrim Abazi

 • Catherine
  Svara

  Hej Afrim!

  Jag var på Sri lanka i Maj- Juni 2015.
  Bland annat undervisade engelska jag munkar i ett tempel, minns tyvärr inte namnet på templet tyvärr kan dock säga att det var en bussresa på ca 30minuter från hemmet i Katugastota/ Kandy.
  Renoveringsprojekten kan vara på lite olika ställen i Kandy beroende på vad som behövs att fixa, alternativen som fanns när jag var där var mellan något tempel vid Katugastota eller Hill Country.

  Hoppas svaret kom till nytta!

 • David, 50+, Oslo
  Svara

  I enjoyed my stay in Kandy a lot, and I can whole-heartedly recommend this project to anyone who is looking for an interesting experience while also giving back to the local community.