• strandvecka-sri-lanka-semester-strand-sol-bad

Strandvecka: Sol, bad och kultur på södra Sri Lanka

 • Destination:
 • Reslängd från : 1 vecka
 • Pris från:
  4,300 sek

Tyvärr kan vi inte erbjuda strandveckan för tillfället. Den återkommer eventuellt med nytt innehåll senare i år.

Unna dig en vecka med sol och bad, avkoppling och kultur efter ditt volontärarbete på Sri Lanka – och passa på att besöka sköldpaddsprojektet i södern!

Upplev en annan del av Sri Lanka än Kandy
Koppla av efter din volontärtid
Du bor tillsammans med sköldpaddsvolontärerna i Ambalangoda, nära standen
Minimiålder: 16 år (med målsmans godkännande om du är under 18)
Maxålder: Ingen övre gräns. Barnfamiljer välkomna.

2024
1 vecka i samband med bokning av volontärresa till Sri Lanka: 4 300:- 
Eventuellt måste vi höja priserna vid årsskiftet, men om du bokar nu gäller samma pris som för 2024 även för resa under 2025.
2024 & 2025
Varje måndag
Ingår:
✅ Hjälp med planering inför din resa
✅ Dygnet-runt assistans innan avresa och under hela vistelsen
✅ Hämtning på flygplatsen i Colombo, och transfer till volontärboendet i Ambalangoda
✅ Introduktion till den lokala kulturen av de lokala samordnarna
✅ Allt boende under din vistelse
✅ Tre måltider per dag måndag till fredag, två på helgerna
✅ En donation till vår fond I Mina Skor, som går helt oavkortat till två barnhem och familjer som lever med HIV/AIDS i Chiang Rai i norra Thailand
Ingår inte:
❎ Flygbiljett – men vi hjälper dig gärna med förslag på flyg som kan passa
❎ Reseförsäkring – obligatoriskt, men oftast räcker din hemförsäkring
❎ Eventuella vaccinationer
❎ Visumkostnader
❎ Utdrag från belastningsregistret
❎ Transfer från volontärboendet till flygplatsen efter avslutad vistelse
Du bör boka ditt flyg till Colombo så att du landar dagen innan projektet börjar, dvs söndagen, före kl 21.00. Vi hjälper dig gärna att hitta de bästa biljetterna!
Turistvisum som gäller i 30 dagar söker du på
http://www.eta.gov.lk. Ska du stanna längre kontaktar du Sri Lankas ambassad i Stockholm:
http://www.stockholm.embassy.gov.lk.
Vi rekommenderar att du skaffar ett vanligt turistvisum. Skriv inte i ansökan att du ska volontärarbeta, det krånglar bara till processen.
Förutom fullgott grundskydd rekommenderas skydd mot Hepatit A och B samt i vissa fall tyfoidfeber. Malaria finns inte på Sri Lanka. Vi rekommenderar dock att alltid ha heltäckande kläder och använda myggspray när du är ute på kvällarna.

 

En vecka med avkoppling och eko-turism!

Den här veckan är tänkt som en skön avslutning på din volontärresa till Sri Lanka. Du får en chans att varva ned och smälta intrycken efter ditt volontärarbete – och samtidigt uppleva en hel del nytt på Sri Lankas sydspets. Om du har volontärarbetat i Kandy är det här en chans till sol och bad och att uppleva en annan del av Sri Lanka.

 

Strandveckan

Programmet kan komma att ändras beroende på säsong och väder, men ser i stora drag ut så här:

Måndag: Första dagen är en heldag på sköldpaddsprojektet i Ambalangoda, där du får lära dig mer om havssköldpaddor och vara med och mata dem. Här kan du även volontärarbeta under en längre tid.

frivillig-arbeid-skilpadder-sri-lanka

Tisdag: Flodsafari på Madu Ganga! Vi flyter fram mellan enorma mangroveträd och upplever ett spännande djurliv. Flytvästar finns till alla. Efter lunch väntar två intressant tempel – vi hinner med både Sydostasiens längsta buddhastaty och Sri Lankas största Buddha i trä.

flodsafari madu ganga

Onsdag: Vi åker till Hikkaduwa, en av Sri Lankas mest besökta badorter. Om du inte vill ligga på stranden hela dagen finns bland annat ett intressant museum där du får lära dig mer om den förödande tsunamin som drabbade bland annat Sri Lanka 2004.

hikkaduwa

Torsdag: Vi vandrar till ett av södra Sri Lankas finaste vattenfall, där det även finns möjlighet att simma. På kvällen ingår middag med färska skaldjur för alla som vill ha!

Fredag: Vi avslutar veckan med ett besök i Galle, en stad  på sydvästra spetsen av Sri Lanka. 1988 sattes de äldre delarna av staden och dess befästningar upp på Unescos världsarvslista. Galle är en populär ort för turister och backpackers, och många konstnärer, författare, poeter och fotografer har valt att flytta hit – både från andra delar Sri Lanka och resten av världen. Efter lunch kan du koppla av på Unawatuna beach.

galle

 

Observera att programmet gör uppehåll på följande lokala helgdagar:

2024: 15 och 25 januari, 8 och 29 mars, 10, 12 och 23 april, 1, 23 och 24 maj, 21 juni, 19 augusti, 16 och 17 september, 17 och 31 oktober, 15 november, 25 december

 

Boende under strandveckan

Du bor tillsammans med andra deltagare i ett hus nära stranden i Ambalangoda, på Sri Lankas sydspets. Här bor även de som jobbar på sköldpaddsprojektet. Du får dela rum med en eller flera andra volontärer (av samma kön). Boendet är av enkel, lokal standard, med delat badrum. Du får tillgång till kyl, och bjuds på tre mål mat varje dag (två på helgerna om du stannar mer än en vecka). Maten är helt eller mestadels vegetarisk och av lokal karaktär.

volontararbete-sri-lanka-ambalangoda

Du handtvättar din egen tvätt. Tänk på att inte slösa med vatten och el – hela projektet är miljöinriktat och du förväntas vara ett gott föredöme för lokalbefolkningen. Alkohol är inte tillåtet på volontärboendet. Användning av illegala droger är inte tillåtet och kan leda till att du stängs av från fortsatt deltagande.

Bokningsformulär

 • Kombinera
  Jag vill kombinera två eller flera projekt, eller lägga till en eller flera veckor utöver det ordinarie projektet. Det här vill jag också vara med på:
 • Vi bekräftar alltid din bokning manuellt, kontrollerar att startdatumen stämmer och justerar totalpriset om du anmäler dig till mer än ett projekt eller mer än en resa.
 • Här kan du t ex ange om du reser tillsammans med någon, om du har några allergier eller om du vill boka ett eget rum mot enkelrumstillägg (ej tillgängligt överallt). Om du redan har bokat ditt flyg får du gärna ange dina flygdetaljer här: Ankomstdatum, tid och flightnummer. Har du inte bokat flyget ännu går det bra att komplettera med det senare.
 • VIll du ha ett gratis volontärintyg efter avslutad resa?
 • Jag godkänner och samtycker till IndiGo Travels resevillkor
 • En donation till I Mina Skor
  För varje bokning går minst 100 kr helt oavkortat till att hjälpa utsatta barn i Thailand. Just nu går pengarna till undervisningsavgifter, skoluniformer, skolmaterial, kläder, julklappar och födelsedagspresenter till våra fadderbarn i Chiang Rai i norra Thailand. Barnen kommer från familjer där en eller båda föräldrarna lever med HIV/AIDS, och har en sammanlagd inkomst på under 1.500 kr i månaden. Vi följer upp på plats att pengarna verkligen används på bästa sätt. Vill du skänka mer än 100 kr? Välj belopp här:
 • 0,00 Kr
  När du skickat in bokningen kontrollerar vi att det finns platser kvar på projektet (om du inte varit i kontakt med oss tidigare), och återkommer med en bekräftelse inom kort. Därefter skickar vi ut en e-faktura på anmälningsavgiften, för att kunna garantera att du får en plats. Den är på 1.500 kr och dras från slutfakturan. Om du bokar med kortare varsel än sex veckor skickar vi ut en faktura på hela summan direkt.

Kommentarer & Feedback