Från den 1 januari är introduktionsveckan på våra volontärresor inte obligatorisk i något land. Den går fortfarande att boka och vi rekommenderar fortfarande att vara med på den i de flesta fall – men den är inte längre ett ”måste”.

Introduktionsveckorna ligger från och med nu som separata veckor hos oss, och har bytt namn till kulturveckor. Det går att boka kulturveckorna som inledning på din volontärresa precis som tidigare, men du kan även lägga dem som avslutning eller som en veckas paus i ditt volontärarbete.

Men det går även att hoppa över kulturveckan. Det kan vara ett bra alternativ för dig som varit i landet tidigare och redan har koll på den lokala kulturen, och för dig som vill sätta tänderna i volontärarbetet så fort som möjligt. Om du inte deltar i kulturveckan får du då istället en kortare introduktion till den lokala kulturen den första måndagen, och en mjukstart på ditt volontärprojekt redan på tisdagen den första veckan.

 

Korta volontärresor

Fiji, Indien, Indonesien, Malaysia, Maldiverna, Nepal och Sri Lanka är den kortaste vistelse som går att boka fortfarande två veckor, men det är nu möjligt att volontärarbeta båda veckorna för dig som bara kan stanna i två veckor och vill göra så mycket nytta som möjligt under en kort tid. Det är även möjligt att kombinera exempelvis en veckas volontärarbete med en veckas yoga och meditation (i Indien, Sri Lanka och Bali), eller en veckas volontärarbete med en veckas vandring eller äventyr i Nepal.

Vill du bara volontärarbeta i en vecka, kanske som en del av en längre resa? Den möjligheten finns i Filippinerna, Kambodja, Kina, Laos, Thailand och Vietnam.

 

Billiga volontärresor

En annan nyhet är att vi från årsskiftet sänkt priserna på många av våra volontärresor. Nu är våra volontärresor till Fiji, Filippinerna och Vietnam ännu billigare än tidigare, särskilt för kortare vistelser på 1-4 veckor. Vi har inte tagit bort någon del av den service du får före och under din volontärresa, eller sänkt kvalitén på något för att spara pengar – vi har bara sänkt priserna för att vi vill att fler ska få möjlighet att åka på en volontärresa utomlands.

På tal om billigt – missa inte vårt sommarläger i Kina. Där kan du stanna i tre eller fyra veckor, och det kostar bara 2.500 kr inklusive mat, boende, hämtning på flygplatsen och massor av kul aktiviteter! ✌


Är du intresserad av våra volontärresor? Du är alltid välkommen att höra av dig om du undrar över något!