Assalaamu alaikum! Volontära i Maldiverna!


Tyvärr har vi inga aktiva projekt på Maldiverna för tillfället. Vi rekommenderar projekten på Sri Lanka istället.


Maldiverna består av 1 192 öar i Indiska oceanen, varav ungefär 200 är bebodda. Hela landet har en befolkning på endast ca 300.000 personer, och drygt 100.000 av dem bor i huvudstaden Malé. Vårt volontärprojekt finns på den lilla ön Hoandedhdhoo, i Gaafu Dhaalu-atollen i södra Maldiverna.

På Hoandedhdhoo bor bara ca 1200 personer, ön ligger en mil från ekvatorn och om du vill uppleva vardagslivet i Maldiverna passar Hoandedhdhoo utmärkt.

Maldiverna är ett sunnimuslimskt land, och du bör förstås respektera lokalbefolkningen genom att följa de lokala traditionerna. Alkohol är förbjudet utom på turisthotellen, fredagen är ledig dag och det är inte tillåtet att sola topless. Däremot behöver tjejer inte täcka håret eller bära slöja.

Maldiverna är inte billigt att vistas i. Mat och hotell kostar ungefär som i Sverige, så det betydligt dyrare än t ex i grannländerna Sri Lanka och Indien. I våra priser ingår mat, boende, lokal samordnare, hjälp innan avresa och en hel del annat. Eftersom vi har högre kostnader till vår lokala samarbetspartner i Maldiverna än i många andra länder måste vi anpassa våra priser efter det, men jämför gärna med vad det kostar att åka till Maldiverna som turist.

Varför ska man då åka som volontär till Maldiverna? Även om det på ytan är ett ”rikt” land lever faktiskt procentuellt sett fler under fattigdomsstrecket i Maldiverna än i exempelvis Sri Lanka.

Men framför allt rekommenderar vi en volontärresa till Maldiverna för dig som vill uppleva en intressant kultur och se hur vardagen ser ut bakom kulisserna – långt från lyxhotellen. Sedan går det förstås utmärkt att kombinera din volontärresa med en mer klassisk semester också!