• volontärresor-maldiverna2

Volontärresa: Jobba på förskola i Maldiverna

 • Destination:
 • Reslängd från : 2 veckor
 • Pris från:
  10,400 sek

Lär känna turistparadiset Maldiverna på ett annorlunda sätt – genom att volontärarbeta på en förskola!

Få en unik inblick i vardagen på Maldiverna
Minimiålder: 16 år (med målsmans godkännande om du är under 18)
Maxålder: Ingen övre gräns
Förkunskapskrav: Grundläggande engelska

2019
2 veckor: 10.400:-
3 veckor: 14.600:-
4 veckor: 18.800:-
 
Eventuellt måste vi höja priserna vid årsskiftet, men om du bokar nu gäller samma pris som för 2019 även för projektstart under 2020.
2019 & 2020:
Varje måndag, utom under de lokala skolloven som är specificerade i projektbeskrivningen.

Ingår:
¤ Upphämtning på flygplatsen i Malé
¤ Mat
¤ Boende
¤ Dygnet-runt assistans innan
avresa och under projektet
¤ En donation till I Mina Skor
¤ En donation till förskolan
¤ Ett volontärintyg som stärker ditt CV
Ingår inte:
¤ Flygbiljett
¤ Reseförsäkring (obligatoriskt, men oftast räcker din hemförsäkring)
¤ Eventuella vaccinationer
¤ Eventuella visumkostnader
Vi ordnar hämtning på flygplatsen i Malé dagen innan projektet börjar (alltså på söndagen) mellan klockan 9 och midnatt. Sista dag på projektet är alltid en fredag, och det går bra att stanna på boendet till lunchtid på lördagen. Vi hjälper dig gärna att hitta de bästa biljetterna!
Om du är svensk medborgare får du gratis visum som gäller i 30 dagar när du landar. Det går att förlänga visumet med upp till 60 dagar i Malé.
Förutom fullgott grundskydd rekommenderas skydd mot Hepatit A och (om du ska stanna länge) även Hepatit B. Malaria finns inte på Maldiverna, men vi rekommenderar att ändå använda myggspray och/eller ha kläder som täcker armar och ben när du är ute på kvällarna. Denguefeber förekommer, och sprids också av myggor.


Sugen på en annorlunda volontärresa till ett land som man i vanliga fall förknippar mer med lyxturism än volontärarbete? I Maldiverna erbjuder vi nu en unik möjlighet att vara bland de första volontärerna och få en unik inblick i det här vackra landet ”bakom kulisserna”. Kombinera gärna volontärarbetet med en veckas öluffning – antingen före eller efter!

 

Projekt 1: Volontärarbete på förskola

Här ges du möjlighet att volontärarbeta på Maldivernas största förskola, som totalt har över 800 barn inskrivna i 34 olika grupper. Barnen är mellan 3 och 6 år gamla och kommer från alla samhällsklasser. Förskolan är gratis och drivs under statlig kontroll, och här finns även barn från fattiga familjer och ett 30-tal barn från ett lokalt barnhem.

frivillig-arbeid-i-maldivene

Din roll kommer i första hand vara att lära barnen engelska på ett roligt sätt – gärna genom sång och musik, lekar och annat som barnen tycker är kul. Du får hjälp av den lokala samordnaren och det finns kursplaner att följa, men egna initiativ och förslag uppskattas.

Turismen är den största inkomstkällan i Maldiverna, och att behärska engelska är en förutsättning för att få ett bra jobb på ett av de många hotell och restauranger som vänder sig till utländska turister.

 

Projekt 2: Volontärarbete med barn som behöver extra hjälp

Här jobbar du på samma förskola, men i första hand med barn som har svårare att ta till sig den vanliga undervisningen av olika anledningar. Det finns barn som är hyperaktiva, eller som har autism eller andra medfödda funktionsnedsättningar. De går i samma förskola som barn utan speciella behov, men eftersom konceptet att låta funktionshindrade barn gå i samma klass är ganska nytt i Maldiverna saknar lärarna ofta den specialkompetens som behövs.

Därför krävs det att du har någon form av utbildning eller erfarenhet av att jobba med barn med ADHD, DAMP, autism eller liknande för att volontärjobba med den här inriktningen.

volontärarbete-förskola-maldiverna

Fredag är helgdag i Maldiverna, och förskolan har stängt. På fredagar får du därför istället volontära med att hålla stranden ren från skräp och sopor som turismen för med sig.

 

Projektet gör uppehåll på följande skollov och lokala helgdagar:

2019: 1 januari, 22-30 mars, 1 maj, 6 maj, 4-15 juni, 26 juli, 10-24 augusti, 31 augusti, 29 oktober, 3, 9 11 och 29 november, 1 december, 23 december till 12 januari 2019.

Helgdagarna och skolloven för 2020 är inte fastställda ännu.


Obs: På det här projektet krävs att du tar med dig ett utdrag ur belastningsregistret. Du får utdraget hos svenska polisen, det ska vara på engelska, kostar 185 kr och tar ca två veckor att få. Här beställer du intyget.

 

Kombinera volontärarbete i Maldiverna med öluffning!

Vill uppleva mer av Maldiverna än bara volontärarbetet? Anmäl dig till en veckas öluffning också! Den startar varje vecka, och du kan antingen starta eller avsluta din volontärresa till Maldiverna med den här veckan.

 

Boende för våra volontärer i Maldiverna

Du bor i vår lokala samarbetspartners center i stadsdelen Halaveli Magu på Hulhumale, där du får dela rum med en eller flera andra volontärer av samma kön. Det är gångavstånd till stranden. Boendet är mer påkostat än på de flesta andra volontärresor, med varm dusch.

Du bjuds på tre mål mat måndag till fredag, och två på helgerna (brunch och middag) på helgerna. Maten är till stor del vegetarisk och mestadels av lokal karaktär.

volontararbete-maldiverna-boende

 

Tänk på att inte slösa med vatten och el – hela projektet är miljöinriktat och du förväntas vara ett gott föredöme för lokalbefolkningen. Alkohol är inte tillåtet i Maldiverna, utom på de internationella hotellen. Användning av illegala droger är inte tillåtet och kan leda till att du stängs av från fortsatt volontärarbete.

 

Att tänka på inför din volontärresa till Maldiverna

• Invånarna i Maldiverna är muslimer. Visa respekt genom att inte dricka alkohol öppet eller klä dig i linne och kort kjol.

• Köp gärna ett lokalt SIM-kort för att enkelt hålla kontakten med personalen och andra volontärer.

• Det finns ingen distinkt regnperiod i Maldiverna, men det regnar minst från januari till mars.

Bokningsformulär

 • Kombinera
  Jag vill kombinera två eller flera projekt, eller lägga till en eller flera veckor utöver det ordinarie projektet. Det här vill jag också vara med på:
 • Vi bekräftar alltid din bokning manuellt, kontrollerar att startdatumen stämmer och justerar totalpriset om du anmäler dig till mer än ett projekt eller mer än en resa.
 • Här kan du t ex ange om du reser tillsammans med någon, om du har några allergier eller om du vill boka ett eget rum mot enkelrumstillägg (ej tillgängligt överallt). Om du redan har bokat ditt flyg får du gärna ange dina flygdetaljer här: Ankomstdatum, tid och flightnummer. Har du inte bokat flyget ännu går det bra att komplettera med det senare.
 • VIll du ha ett gratis volontärintyg efter avslutad resa?
 • Jag godkänner och samtycker till IndiGo Travels resevillkor
 • En donation till I Mina Skor
  För varje bokning går minst 100 kr helt oavkortat till att hjälpa utsatta barn i Thailand. Just nu går pengarna till undervisningsavgifter, skoluniformer, skolmaterial, kläder, julklappar och födelsedagspresenter till våra fadderbarn i Chiang Rai i norra Thailand. Barnen kommer från familjer där en eller båda föräldrarna lever med HIV/AIDS, och har en sammanlagd inkomst på under 1.500 kr i månaden. Vi följer upp på plats att pengarna verkligen används på bästa sätt. Vill du skänka mer än 100 kr? Välj belopp här:
 • 0,00 Kr
  När du skickat in bokningen kontrollerar vi att det finns platser kvar på projektet (om du inte varit i kontakt med oss tidigare), och återkommer med en bekräftelse inom kort. Därefter skickar vi ut en e-faktura på anmälningsavgiften, för att kunna garantera att du får en plats. Den är på 1.500 kr och dras från slutfakturan. Om du bokar med kortare varsel än sex veckor skickar vi ut en faktura på hela summan direkt.

Kommentarer & Feedback