• volontarresor-maldiverna-barn-sepia

Volontärresa: Jobba på förskola i Maldiverna

 • Destination:
 • Reslängd från : 2 veckor
 • Pris från:
  14,300 sek

På grund av COVID-19 och omstruktureringar hos vår samarbetspartner i Maldiverna kan vi tyvärr inte ta emot volontärer här under 2022. Ett bra alternativ är projekten på Sri Lanka.

Lär känna turistparadiset Maldiverna på ett annorlunda sätt – volontärarbeta på en förskola på den vänliga lilla ön Hoandedhdhoo i Gaafu Dhaalu-atollen!

Få en unik inblick i vardagen på Maldiverna
Minimiålder: 18 år
Maxålder: Ingen övre gräns
Förkunskapskrav: Grundläggande engelska

2022
2 veckor: 14.300:-
3 veckor: 20.500:-
4 veckor: 26.950:-
2022
Inga datum inplanerade ännu.

Ingår:
? Hjälp med planering inför din resa
? Dygnet-runt assistans innan avresa och under hela projekttiden
? Hämtning på flygplatsen på Kaadehdhoo
? Introduktion till den lokala kulturen och projektet av de lokala samordnarna
? Allt boende under din vistelse
? Tre måltider per dag söndag till torsdag, två på helgerna
? En donation till vår fond I Mina Skor, som går helt oavkortat till två barnhem och familjer som lever med HIV/AIDS i Chiang Rai i norra Thailand
? En donation till projektet
? Ett volontärintyg som stärker ditt CV
Ingår inte:
❎ Flygbiljett – men vi hjälper dig gärna med förslag på flyg som kan passa
❎ Reseförsäkring – obligatoriskt, men oftast räcker din hemförsäkring
❎ Flygbiljett Malé – Kaadehdhoo – Malé (kostar ca 200 USD, betalas på plats)
❎ Eventuella vaccinationer
❎ Visumkostnader
❎ Utdrag från belastningsregistret
En lokal samordnare möter dig på flygplatsen i Malé dagen innan projektet börjar (alltså på lördagen) mellan klockan 8.00 och 14.00. Där får du hjälp att hitta rätt, och med att boka returflyg från Malé till ön Kaadehdhoo. Den flygbiljetten kostar 200 USD (ca 1 900 kr), som betalas kontant på plats.
På flygplatsen på Kaadehdhoo möter en annan samordnare upp och ordnar transfer med båt till lilla ön Hoandedhdhoo, där du kommer att bo och jobba.
Sista dag på projektet är alltid en torsdag, och det går bra att stanna på boendet till lunchtid på fredagen.
För att volontärarbeta i Maldiverna behöver du har ett affärsvisum. Vi hjälper dig med förberedelserna, och den lokala personalen hjälper dig med visumet på flygplatsen i Malé. Kostnaden är ca 90 USD (ca 850 kr) som du betalar på plats.
Förutom fullgott grundskydd rekommenderas skydd mot Hepatit A och (om du ska stanna länge) eventuellt även Hepatit B. Malaria finns inte på Maldiverna, men vi rekommenderar att ändå använda myggspray och/eller ha kläder som täcker armar och ben när du är ute på kvällarna. Denguefeber förekommer, och sprids också av myggor.


Sugen på en annorlunda volontärresa till ett land som man i vanliga fall förknippar mer med lyxturism än volontärarbete? I Maldiverna erbjuder vi nu en unik möjlighet att vara bland de första volontärerna och få en unik inblick i det här vackra landet ”bakom kulisserna”. 

 

Volontärarbete på förskola/dagis på ön Hoandedhdhoo i Maldiverna

Här ges du möjlighet att volontärarbeta på en liten förskola på ön Hoandedhdhoo i Gaafu Dhaalu-atollen. Barnen är mellan 3 och 4 år gamla och kommer från alla samhällsklasser.

Din roll kommer i första hand vara att lära barnen engelska på ett roligt sätt – gärna genom sång och musik, lekar och annat som barnen tycker är kul. Du får hjälp av den lokala samordnaren och det finns kursplaner att följa, men egna initiativ och förslag uppskattas.

frivillig arbeid-barn-maldivene

Turismen är den största inkomstkällan i Maldiverna, och att behärska engelska är en förutsättning för att få ett bra jobb på ett av de många hotell och restauranger som vänder sig till utländska turister. Här har du möjlighet att ge barnen en bra grund för sin kommande utbildning, men eftersom barnen bara är 3-4 år består förstås mycket av arbetet av att ha kul tillsammans med dem!

Fredag är helgdag i Maldiverna, och förskolan har stängt. Därför volontärarbetar man söndag till torsdag på det här projektet.

Observera att det här är ett nytt projekt (vintern 2020), som till en början inte kommer att ha så många volontärer på plats.

 

Vad gör man på fritiden på Hoandedhdhoo?

Hoandedhdhoo är en liten ö med bara ca 1000 invånare. Det en vänlig ö där de flesta känner varandra, och de välkomnar mer än gärna besökare. Många av öborna är fiskare, och många av tjejerna och kvinnorna på ön spelar en lokal bollsport som heter ”bashi” på fritiden.

Ön är omgiven av fantastiska korallrev, och det finns möjlighet att hyra snorklingsutrustning. Och så kan du förstås koppla av på stranden. ?

volontararbete-maldiverna

 


Projektet gör uppehåll på följande skollov och lokala helgdagar:

2020: 1 januari, 23-30 mars, 22 april-6 maj (ramadan), 25-26 maj, 8-12 juni, 27 juli, 20 juli-4 augusti, 12 augusti, 17-21 augusti, 18 och 29 oktober, 3, 11 och 16 november, 21 december-8 januari 2021.


Obs: På det här projektet krävs att du tar med dig ett utdrag ur belastningsregistret. Du får utdraget hos svenska polisen, det ska vara på engelska, kostar 225 kr + porto och tar ca två veckor att få. Här beställer du intyget.

 

Boende för våra volontärer i Maldiverna

Du bor i vår lokala samarbetspartners center på den lilla ön Hoandedhdhoo i Gaafu Dhaalu-atollen i södra Maldiverna. Där får du dela rum med en eller flera andra volontärer av samma kön. Det är gångavstånd till stranden, det finns varm dusch och luftkonditionering och det finns tvättmaskiner att använda mot en liten extrakostnad.

Du bjuds på tre mål mat på arbetsdagarna, och två på helgerna (brunch och middag). Maten är till stor del vegetarisk och mestadels av lokal karaktär.

boende-volontarresor-maldiverna

Tänk på att inte slösa med vatten och el – hela projektet är miljöinriktat och du förväntas vara ett gott föredöme för lokalbefolkningen. Alkohol är inte tillåtet i Maldiverna, utom på de internationella hotellen. Användning av illegala droger är inte tillåtet och kan leda till att du stängs av från fortsatt volontärarbete.

 

Att tänka på inför din volontärresa till Maldiverna

? Invånarna i Maldiverna är muslimer. Visa respekt genom att inte dricka alkohol öppet eller klä dig i linne och kort kjol.

? Köp gärna ett lokalt SIM-kort för att enkelt hålla kontakten med personalen och andra volontärer.

? Det finns ingen distinkt regnperiod i Maldiverna, men det regnar minst från januari till mars.

Bokningsformulär

 • Kombinera
  Jag vill kombinera två eller flera projekt, eller lägga till en eller flera veckor utöver det ordinarie projektet. Det här vill jag också vara med på:
 • Vi bekräftar alltid din bokning manuellt, kontrollerar att startdatumen stämmer och justerar totalpriset om du anmäler dig till mer än ett projekt eller mer än en resa.
 • Här kan du t ex ange om du reser tillsammans med någon, om du har några allergier eller om du vill boka ett eget rum mot enkelrumstillägg (ej tillgängligt överallt). Om du redan har bokat ditt flyg får du gärna ange dina flygdetaljer här: Ankomstdatum, tid och flightnummer. Har du inte bokat flyget ännu går det bra att komplettera med det senare.
 • VIll du ha ett gratis volontärintyg efter avslutad resa?
 • Jag godkänner och samtycker till IndiGo Travels resevillkor
 • En donation till I Mina Skor
  För varje bokning går minst 100 kr helt oavkortat till att hjälpa utsatta barn i Thailand. Just nu går pengarna till undervisningsavgifter, skoluniformer, skolmaterial, kläder, julklappar och födelsedagspresenter till våra fadderbarn i Chiang Rai i norra Thailand. Barnen kommer från familjer där en eller båda föräldrarna lever med HIV/AIDS, och har en sammanlagd inkomst på under 1.500 kr i månaden. Vi följer upp på plats att pengarna verkligen används på bästa sätt. Vill du skänka mer än 100 kr? Välj belopp här:
 • 0,00 Kr
  När du skickat in bokningen kontrollerar vi att det finns platser kvar på projektet (om du inte varit i kontakt med oss tidigare), och återkommer med en bekräftelse inom kort. Därefter skickar vi ut en e-faktura på anmälningsavgiften, för att kunna garantera att du får en plats. Den är på 1.500 kr och dras från slutfakturan. Om du bokar med kortare varsel än sex veckor skickar vi ut en faktura på hela summan direkt.

Kommentarer & Feedback