– Namaste! Volontärarbeta i Indien med IndiGo!

Upplev världens största demokrati som volontär genom någon av våra givande volontärresor till Indien. Du kan volontärarbeta med att lära ut engelska på en skola för barn från kringresande familjer, jobba med samhällsgrojekt eller volontärarbeta med utsatta djur. Eller varför inte kombinera resande med voilontärarbete på vår unika äventyrsresa med volontärjobb?

Vi har en rad olika typer av volontärresor till Indien där du både kan hjälpa och komma nära landet på samma gång. Reser du ensam, som par eller familj? Ungdom eller senior? Vi ger gärna råd och tips för att ni ska kunna hitta rätt resa!

Indien är världens största demokrati. En ny medelklass är på snabb frammarsch i Indien, men fattigdomen är fortfarande enorm – särskilt på landsbygden. Det finns officiellt 438 lokala språk i landet, och engelska används ofta för att överbrygga språkförbistringarna, men i slummen är det fortfarande hindi och andra språk som dominerar.

Kastväsendet gör det svårare att ta sig ur fattigdomen. Trots nyrikedomen lever fortfarande många indier under svältgränsen och har mycket begränsade möjligheter till utbildning. Enligt den Asiatiska Utvecklingsbanken lever hälften av Indiens befolkning i det som klassas som ”djup fattigdom” – det är över 600 miljoner människor!

Behovet av engagerade volontärer är mycket stort, och i Indien kan du göra verklig skillnad som volontär. Du kan naturligtvis inte hjälpa alla, men ibland kan ett leende eller några uppmuntrande ord betyda mer än man tror. Våra volontärresor till Indien är noga utvalda för att optimera behov och resurser – du kommer att få göra en mycket viktig insats där den behövs mest.

Indien är ett mycket intressant land att resa runt i, om man stoppar ned en stor portion tålamod i ryggsäcken. Här finns allt – berg, djungel, öknar och stränder. Gillar du sol och bad passar volontärarbete i Goa perfekt.

Vi lovar att din volontärresa till Indien kommer att ge dig minnen för livet!


Är du sugen på att resa runt i Indien före eller efter volontärresan? Vår systerorganisation TAC har många bra och prisvärda äventyrsresor i Indien – vi hjälper dig gärna att hitta kombinationer som passar!