– Namaste! Volontärjobba i Nepal med IndiGo!

Upplev Nepal som volontär! Vi erbjuder flera spännande volontärresor till Nepal. Du kan volontärarbeta på förskola eller skola, med bygg och renovering, med utsatta gatuhundar, eller varför inte kombinera volontärarbete med trekking? Valet är ditt, och vi hjälper dig gärna att hitta det projekt som passar bäst för just dig!

Som volontär i Nepal får du uppleva ett fascinerande land som ligger naturskönt på Himalayas södra sluttning, inklämt mellan jätteländerna Kina och Indien. Nepal är en tredjedel så stort som Sverige. Här hittar du Himalaya och åtta av världens tio högsta bergstoppar – och Buddhas födelseplats. Över hundra folkgrupper ger Nepal ett rikt kulturliv, men ekonomiskt är Nepal ett av världens fattigaste länder, och jordbävningen i april 2015 gjorde inte situationen bättre. Här kan du göra verklig skillnad som volontär!

Runt 24% av Nepals befolkning lever i det som räknas som ”djup fattigdom”, och många av dem är barn. Som volontär i Nepal kan du hjälpa några av dem till en bättre framtid och inspirera dem till fortsatta studier. Statliga skolor i Nepal har mycket små resurser. Ett grundläggande femårigt skolstadium påbörjas vid sex års ålder, men knappt två av tre barn går färdigt det stadiet. Många barn tvingas lämna skolan för att de behövs hemma.

Det är brist på undervisningsmaterial och utbildade lärare, och genom att volontärjobba i Nepal kan du bidra till att många barn får en lite bättre chans till en högre utbildning och ett bättre liv. Att behärska engelska är ett krav för högre studier. Men att volontärarbeta är alltid ett givande och tagande – du kommer att få massor tillbaka i form av upplevelser och minnen för livet som volontär i Nepal!

Klimatet i Nepal är inte helt olikt Sverige, med kalla vintrar och milda somrar. Så gillar du snö och kyla passar vintern bäst, och föredrar du värme är sommaren bättre. Det regnar mycket i juli och augusti.

Vill du veta mer om våra volontärresor till Nepal? Fråga oss!


Är du sugen på att kombinera din volontärresa med att resa runt i Nepal? Kanske även i Indien? Missa inte de intressanta och prisvärda gruppresorna för alla åldrar hos vår systerorganisation TAC!