– Halo! Volontärarbeta på Bali med IndiGo!

Upplev Bali som volontär! Vi erbjuder flera spännande volontärresor till Bali. Du kan volontärarbeta med barn på förskola eller undervisa på en skola, volontärjobba med sköldpaddor eller kombinera resande med volontärarbete på Bali. Och så kan du unna dig en vecka bara för dig själv, och lära dig grunderna i yoga, meditation och ayurveda. 

”Paradis” är ett ord som ofta används om Bali, och det är inte svårt att förstå varför. En kombination av gästvänliga människor, en magnifik kultur och spektakulära stränder har gjort Bali till Indonesiens i särklass största turistattraktion. 80 procent av alla turister som åker till Indonesien besöker endast Bali.

Dock har Bali, liksom resten av Indonesien, slumområden och människor i stort behov av hjälp. Det är där din roll som volontär på Bali kommer in! Enligt en färsk undersökning lever 174.900 av Balis 3,9 miljoner invånare i fattigdom, och många av dem är barn. Som volontär på Bali kan du göra skillnad i deras liv, och få dem att känna att någon bryr sig om deras framtid.

På Bali kommer du garanterat inte att ha tråkigt på din lediga tid! Här finns stränder och surfing i världsklass, hundratals fina tempel för dig som är intresserad av kultur och religion och massor att uppleva för dig som gillar djur och natur. Missa inte ön Nusa Penida, med ett fantastiskt djurliv. Här kan du även volontärjobba med att hjälpa havssköldpaddor.

Vilken tid på året passar bäst för en volontärresa till Bali? Alla! Du kan njuta av nyplockad färsk frukt året runt på Bali. Temperaturen är behaglig, och varierar mellan 20 och 33 grader under året. Från december till mars regnar det ganska mycket, men ofta bara en timme eller två på kvällarna.


Vill du se mer av Indonesien än bara Bali? Hos vår systerorganisation TAC hittar du flera aktiva gruppresor som antingen börjar och slutar på Bali, och det går utmärkt att kombinera en av de resorna med en volontärresa. Vi hjälper dig gärna att få ihop det praktiska och hitta datum som passar med dina planer!