– Kohomada! Volontärarbeta på Sri Lanka!

Upplev Sri Lanka som volontär! Vi erbjuder flera givande volontärresor till Sri Lanka. Du kan volontärarbeta på barnhem eller undervisa på en skola, eller volontärjobba med funktionshindrade barn och ungdomar. Eller så kan du hjälpa havssköldpaddor, volontära med tempelrenovering, eller unna dig en vecka bara för dig själv och lära dig grunderna i yoga, meditation och ayurveda. 

Som volontär på Sri Lanka väntar ett spännande land i stor förändring. Den förödande tsunamin i december 2004 tog 35 000 liv bara på Sri Lanka, och återuppbyggnaden av landet hann knappt påbörjas förrän ett blodigt inbördeskrig startade. Men nu har Sri Lanka kommit på fötter igen och turismen växer kraftigt. Landet är dock fortfarande mycket fattigt, och behovet av volontärer på Sri Lanka är stort.

Runt 40% av Sri Lankas befolkning lever i det som kategoriseras som ”djup fattigdom”,  med mindre än 15 kr om dagen att spendera. Många av dem är barn. Genom att åka på en volontärresa till Sri Lanka kan du inspirera dem till fortsatta studier och en möjlighet till ett bättre liv för sig själva och sina familjer. Därmed förstärks samhället inifrån, och som volontär bidrar du till att bygga en starkare grund för kommande generationer på Sri Lanka.

Buddhismen är den största religionen på ön, och det finns ett antal intressanta tempel att pricka av om du är intresserad av religion och kultur. I mysiga Kandy, som är landets näst största stad och basen för våra volontärresor till Sri Lanka, finns templet Sri Dalada Maligawa  – enligt legenden togs en hörntand från Buddhas kremerade kropp och placerades här.

Sri Lanka har tropiskt klimat, med distinkta torr- och regnperioder. Från maj till augusti drar monsunerna in över den sydöstra halvan av ön. Från oktober till januari är det norra och östra delarnas tur att dränkas, men här regnar det inte lika mycket som i sydöst. I Kandy, där flera av våra projekt finns, är det generellt svalare och mer behagligt klimat än på östkusten.

Vill du veta mer om våra volontärresor till Sri Lanka? Fråga oss!


Sugen på att uppleva mer av Sri Lanka? Vår systerorganisation TAC har flera spännande äventyrsresor i grupp för alla åldrar – vi hjälper dig gärna att hitta datum som passar för att kombinera en av dem med din volontärresa!