– Ni Hao! Volontärjobba i Kina med IndiGo!

Upplev Kina som volontär! Vi erbjuder flera givande volontärresor till Kina, och en äventyrsresa med volontärarbete. Tack vare vårt nära samarbete med en väletablerad och seriös välgörenhetsorganisation kan vi erbjuda både meningsfullt och roligt volontärjobb och kulturutbyte i Kina.

Som volontär i Kina får du en unik möjlighet att uppleva detta fascinerande land inifrån. Folkrepubliken Kina har över 1,3 miljarder invånare, ett fantastiskt kulturarv och officiellt ett politiskt flerpartisystem, men i praktiken kontrolleras det mesta fortfarande av kommunistpartiet.

Kina är på väg att resa sig ur den djupa fattigdom som extremkommunismen förde med sig, men runt 7% av befolkningen lever fortfarande i det som klassas som ”djup fattigdom”. Över 90 miljoner människor lever på mindre än 10 kr om dagen, och många av dem är barn. Som volontär i Kina kan du bidra till att de får en lite bättre framtid.

Att sammanfatta Kina med några få meningar är nästan omöjligt. Det är till ytan nästan lika stort som Europa, och skillnaderna mellan livet på landsbygden i nordvästra Kina och i storstäder som Peking är enorma. Vi fokuserar därför på de områden vi har volontärresor i:

Lian Hua ligger i Guangxi-provinsen, som är en av de fattigaste i Kina – men en av de rikaste på natur. I dalarna mellan kalkstenstopparna går bönderna med stråhattar på huvudet och plogar fälten med hjälp av sina vattenbufflar. För dig som vill uppleva mycket kultur och se det äldre Kina passar det perfekt att åka som volontär hit. Här kan du jobba på förskola eller skola.

Chengdu, huvudstad i Sichuan-provinsen, är utgångspunkt för dig som vill volontärjobba med pandor. Även Sichuan är rikt på natur och kultur, och det finns massor att uppleva även utanför pandareservatet.

Vill du resa runt och uppleva så mycket som möjligt under din tid i Kina, men samtidigt även volontärarbeta? Då ska du titta närmare på vår unika äventyrsresa med volontärarbete!

Svårt att välja? Fråga oss, så hjälper vi dig att hitta rätt volontärresa till Kina!


Vill du kombinera en volontärresa med att resa runt i Kina? Missa inte de prisvärda och intressanta gruppresorna för alla åldrar hos vår systerorganisation TAC!