Volontärarbeta i Malaysia med IndiGo!


För närvande har vi tyvärr inga aktiva volontärprojekt i Malaysia. Vi hoppas att de kan starta upp igen under 2024.


Upplev spännande Malaysia som volontär! Genom IndiGo kan du åka på en intressant volontärresa till Taiping, i provinsen Perak i norra Malaysia – på gränsen till Thailand, och med Andamanhavet i väster.

Malaysia bildades 1963 genom en sammanslagning av de tidigare brittiska kolonierna Malaya, Sabah, Sarawak och Singapore. Singapore uteslöts två år senare. Här finns mycket att se och göra om du är intresserad av djur och natur, och det finns även fina stränder.

Landet bjuder på klassiskt regnskogsklimat, med en dagstemperatur runt 30 grader året runt, som sjunker till runt behagliga 23-24 grader på nätterna. Till skillnad från till exempel Thailand regnar det året runt, men mest regn får man vara beredd på i december och januari, och minst från mars till maj.

Malaysia är ett varierat och spännande land, med många olika kulturer. Cirka hälften av Malaysias befolkning är malajer, 23 procent kineser, 12 procent ursprungsfolk, och 7 procent indier. De talar olika språk och tillhör olika religioner vilket bland annat gör att Malaysia har ovanligt många helgdagar.

I Malaysia har vi tre volontärresor att välja mellan. Du kan volontärarbeta med att lära ut engelska eller hjälpa till på en skola för barn och ungdomar med autism, CP-skador eller andra fysiska eller psykiska funktionshinder – eller jobba med exotiska djur och få en inblick i hur det är att jobba i en djurpark i Sydostasien.

På lediga helger kan du ta en sväng till den fina ön Penang, eller bara ta det lugnt i Taiping och njuta av livet i en mysig liten stad utan många turister. Passa även på att spendera några dagar i huvudstaden Kuala Lumpur före eller efter din volontärresa – det är en av Sydostasiens mest avslappnade och trevliga huvudstäder, med massor av god mat och kultur att uppleva.

Vill du veta mer om volontärarbete i Malaysia? Fråga oss!

Tyvär inga resor funna. Prova söka på något annat

Sorry, no tours matched your search. View all tours or try adjusting the search parameters.