• sommarläger-kina

Kulturutbyte & Volontärresa: Sommarläger i Kina

 • Destination:
 • Reslängd från : 3 veckor
 • Pris från:
  4,500 sek

Tyvärr är sommarlägret för 2024 inställt. Vi hoppas kunna erbjuda detta spännande läger igen sommaren 2025.

Kombinera nytta med nöje på sommarläger i Kina: Var med och bidra till internationell förståelse och främja kulturellt utbyte mellan Kina och väst, och delta i workshops och utflykter – till ett pris på 1 500 kr i veckan inklusive mat, boende och massor av aktiviteter!

Välj mellan två olika startdatum i juli
Välj om du vill stanna i 3 eller 4 veckor
Sommarlägret är på ön Hainan i södra Kina

2024
3 veckor: 4 500:-
4 veckor: 6 000:-
2024
12 juli
26 juli
 
Observera att hämtning på flygplatsen endast ordnas dagen innan, dvs 11 juli och 25 juli.
Ingår:
✅ Hjälp med planering inför din resa, inklusive inbjudningsbrev som du behöver till din visumansökan
✅ Dygnet-runt assistans innan avresa och under hela projekttiden
✅ Hämtning på flygplatsen Haikou Meilan, och transfer till volontärboendet
✅ Introduktion till den lokala kulturen och projektet av de lokala samordnarna
✅ Alla aktiviteter och utflykter enligt program
✅ Allt boende under din vistelse
✅ Tre måltider per dag måndag till fredag, två på helgerna
✅ En donation till vår fond I Mina Skor, som går helt oavkortat till två barnhem och familjer som lever med HIV/AIDS i Chiang Rai i norra Thailand
✅ En donation till projektet
✅ Ett volontärintyg som stärker ditt CV
Ingår inte:
❎ Flygbiljett – men vi hjälper dig gärna med förslag på flyg som kan passa
❎ Reseförsäkring – obligatoriskt, men oftast räcker din hemförsäkring
❎ Eventuella vaccinationer
❎ Visumkostnader
❎ Utdrag från belastningsregistret
❎ Transfer från volontärboendet till flygplatsen efter avslutat projekt
Du bör boka ditt flyg till Hainan (Haikou Meilan Internationella Flygplats) så att du landar dagen innan projektet börjar. Hämtning på flygplatsen ingår mellan klockan 08 och 22.
Projektet avslutas på en fredag eftermiddag, och det går bra att stanna på boendet till lunchtid på lördagen. Det tar ca 30 minuter till flygplatsen med taxi (ingår inte i priset).
Turistvisum som gäller i 30 eller 60 dagar skaffar du på Chinese Visa Application Service Center i Stockholm eller Göteborg. Du får ett inbjudningsbrev och några andra dokument av oss när du har bokat, som du ska bifoga din visumansökan. Visumet gäller för inresa i tre månader från det datum det utfärdas, så sök inte för tidigt.
Om du åker tillsammans med någon går det även att skaffa e-visum, via något av de svenska företag som erbjuder den tjänsten.
Förutom fullgott grundskydd rekommenderas skydd mot hepatit A och B samt i vissa fall tyfoidfeber. Vi rekommenderar att ha heltäckande kläder och använda myggspray när du är ute på kvällarna.

 

Upplev Kina från insidan!

Är du nyfiken på Kina? Vill du lära känna kinesisk kultur tillsammans med andra ungdomar från hela världen? Kan du tänka dig att berätta om din egen kultur och hjälpa kinesiska barn och ungdomar att få en bättre förståelse för världen utanför Kina och förbättra deras engelskakunskaper? Och letar du efter en annorlunda och prisvärd resa i sommar? Då får du inte missa det här!

Det här unika sommarlägret i Kina har som främsta syfte att främja kulturellt utbyte mellan ungdomar från Kina och resten av världen. Det drivs av vår samarbetspartner i Kina, och nu erbjuder IndiGo för fjärde året i rad en unik möjlighet för dig att kombinera nytta med nöje under tre eller fyra fullspäckade sommarveckor i Kina.

Du blir hämtad på flygplatsen i Hainan, och får delta i alla aktiviteter och utflykter, får tre mål mat varje dag och boende tillsammans med andra deltagare – till ett pris på 4 500 kr för tre veckor, eller 6 000 för fyra! I priset ingår även hjälp med planering innan avresa, ett inbjudningsbrev som underlättar när du skaffar visum och en donation till I Mina Skor, vår fond för barn från familjer som lever med HIV/AIDS i norra Thailand.

sommarläger-kina1

 

Hur kan det vara så billigt?

Vad är haken? Det finns ingen. Vi kan erbjuda det här sommarlägret tack vare vårt goda samarbete med vår samarbetspartner i Kina, som vi skickat volontärer till från Sverige och Norge i flera år. Det här sommarlägret är deras sätt att tacka oss!

Det enda vi kräver av dig är att du har fyllt 16, är öppen för nya kulturer, vill hitta nya vänner, kan bjuda på dig själv och delta i de workshops, presentationer och utflykter som erbjuds. Och så förstås att du kan vara i Kina i minst tre veckor i sommar. Lägret startar den 13 och 27 juli, och du kan välja om du vill stanna i tre eller fyra veckor.

Det här är en unik möjlighet att lära dig massor om Kina och kinesisk kultur, och du får även ett gratis deltagarintyg av oss när du kommer hem, som kan betyda skillnaden mellan att få eller inte få drömjobbet i framtiden. En framtida arbetsgivare kommer definitivt att vara mer intresserad av en jobbsökande som har varit på ett kulturutbytesprogram i Kina än av någon som bara legat på stranden sommaren 2024.

 

Hainan, Kina

Sommarlägret hålls på ön Hainan, en ö ungefär lika stor som Småland som ibland brukar kallas ”Kinas Hawaii”. Hainan lockar många turister, som mestadels kommer för sol och bad på de fina ständerna.

Du bor tillsammans med andra internationella deltagare och volontärer, i flerbäddsrum uppdelade på kön. Det finns wifi, tvättmöjligheter, varm dusch och du bjuds på tre måltider från måndag till fredag och två på helgerna. (På ankomstdagen, söndagen, ingår ingen mat av praktiska skäl.)

haikou

 

Programmet

Varje dag är fullspäckad med evenemang, workshops, utflykter och lektioner som är utformade för att ge dig en omfattande introduktion till Kina och kinesisk kultur, och främja med kulturellt utbyte och vänskap med de kinesiska deltagarna som deltar en vecka i taget. Allt handlar om givande och tagande.

Du blir upphämtad på flygplatsen på Hainan (HAK, Haikou Meilan International Airport) på söndagen, och skjutsad till boendet som är i en by som heter Meimei, 30 minuter från huvudorten Haikou. Du kan passa på att se mer av närområdet på egen hand eller tillsammans med de andra deltagarna, eller bara ta det lugnt på boendet och ladda batterierna.

 

Arbetsveckorna

Måndag till fredag undervisar du lokala barn och ungdomar under ca 2,5-3 timmar, oftast på förmiddagarna. De vill lära sig mer engelska, och du har fria händer att planera ”lektionerna” tillsammans med de lokala samordnarna och de övriga deltagarna. Bilder, sång och musik, och bara att prata engelska med barnen brukar alltid vara uppskattat – deras vanliga engelskundervisning i skolan brukar mest fokusera på grammatik och skrivövningar.

kulturellt-utbyte

På eftermiddagarna är olika utomhusaktiviteter inplanerade varje dag. Ni kommer att besöka många intressanta platser i närområdet, och du får en unik möjlighet att uppleva Kina från insidan, på ett helt annat sätt än turister. Du får även möjlighet att lära dig grunderna i kinesisk kalligrafi.

På kvällarna visas film och arrangeras underhållning av olika slag. Helgerna är lediga, men boende och två måltider per dag ingår även då.

Observera att programmet är ganska likartat från vecka till vecka, eftersom det kommer en ny grupp med kinesiska barn och ungdomar varje måndag.

deltagare 2017

 

Stanna i tre eller fyra veckor!

Du får välja om du vill stanna i tre eller fyra veckor, och du kan välja mellan två startdatum (gäller 2024):

 • 12 juli
 • 26 juli

 

Det här ingår i priset:

 • Hjälp med planering och visum innan avresa
 • Hämtning på flygplatsen i Hainan
 • Transfer till boendet i Meimei
 • Frukost, lunch och middag varje dag (brunch och middag på helgerna)
 • Boende i flerbäddsrum
 • Alla aktiviteter och utflykter inom programmet
 • Ett deltagarintyg efter avslutat program
 • En donation till vår fond I Mina Skor

 

Det här ingår inte:

 • Visumkostnader
 • Reseförsäkring (obligatoriskt, men oftast räcker det med din hemförsäkring)
 • Eventuella vaccinationer
 • Flygbiljett till/från Hainan

 

Det här krävs av dig:

 • Att du har fyllt 16 år
 • Att du är intresserad av att volontärarbeta med att lära ut engelska
 • Att du är intresserad av kinesisk kultur, öppen och nyfiken

 

Observera: För att bli antagen behöver du skicka ett kort kombinerat CV/personligt brev på engelska till oss. Därefter kommer vår samarbetspartner i Kina att kontakta dig för att göra en Skype-intervju, och när intervjun är gjord är det de som bestämmer om du har blivit antagen eller inte. De allra flesta får en plats, men den här processen kan ta några veckor, så sök gärna i god tid – och boka inte flyget förrän du fått klartecken av oss.

Bokningsformulär

 • Kombinera
  Jag vill kombinera två eller flera projekt, eller lägga till en eller flera veckor utöver det ordinarie projektet. Det här vill jag också vara med på:
 • Vi bekräftar alltid din bokning manuellt, kontrollerar att startdatumen stämmer och justerar totalpriset om du anmäler dig till mer än ett projekt eller mer än en resa.
 • Här kan du t ex ange om du reser tillsammans med någon, om du har några allergier eller om du vill boka ett eget rum mot enkelrumstillägg (ej tillgängligt överallt). Om du redan har bokat ditt flyg får du gärna ange dina flygdetaljer här: Ankomstdatum, tid och flightnummer. Har du inte bokat flyget ännu går det bra att komplettera med det senare.
 • VIll du ha ett gratis volontärintyg efter avslutad resa?
 • Jag godkänner och samtycker till IndiGo Travels resevillkor
 • En donation till I Mina Skor
  För varje bokning går minst 100 kr helt oavkortat till att hjälpa utsatta barn i Thailand. Just nu går pengarna till undervisningsavgifter, skoluniformer, skolmaterial, kläder, julklappar och födelsedagspresenter till våra fadderbarn i Chiang Rai i norra Thailand. Barnen kommer från familjer där en eller båda föräldrarna lever med HIV/AIDS, och har en sammanlagd inkomst på under 1.500 kr i månaden. Vi följer upp på plats att pengarna verkligen används på bästa sätt. Vill du skänka mer än 100 kr? Välj belopp här:
 • 0,00 Kr
  När du skickat in bokningen kontrollerar vi att det finns platser kvar på projektet (om du inte varit i kontakt med oss tidigare), och återkommer med en bekräftelse inom kort. Därefter skickar vi ut en e-faktura på anmälningsavgiften, för att kunna garantera att du får en plats. Den är på 1.500 kr och dras från slutfakturan. Om du bokar med kortare varsel än sex veckor skickar vi ut en faktura på hela summan direkt.

Kommentarer & Feedback

 • Nina Mehlum
  Svara

  Er det lov for noen som er under 16 kan dra med noen som er over? Eller må man være 16 uansett alder på den man drar med?

  • Lennie Segerblad
   Svara

   Hei Nina, man må dessverre være 16 år eller eldre for å delta i denne leiren.

 • Renas
  Svara

  Vad heter er samarbetspartner i Kina?

 • Renas
  Svara

  När är sista ansökningsdatum om man vill åka 1 juli?

  • Lennie Segerblad
   Svara

   Hej Renas,

   Vår samarbetspartner i Kina heter Green Lion/Greenway.

   Det finns inget fast sista ansökningsdatum, men om du vill starta den första juli rekommenderar vi att söka ganska snart. Det brukar ta några veckor för de ansvariga i Kina att gå igenom ansökningarna, och göra Skype-intervjuer, innan man blir godkänd och får de dokument som krävs för att kunna skaffa visum.

   Mejla eller ring oss gärna om du har fler frågor eller funderingar! 🙂

 • Miriam, 17, Stockholm
  Svara

  Tack så jättemycket för all hjälp! Lägret var verkligen över våra förväntningar, definitivt både givande och kul!

 • Rebecka, 16, Stockholm
  Svara

  Tack så mycket för allt. En underbar resa som var mycket givande och en resa som aldrig kommer att glömmas.

  Ha en fortsatt trevlig sommar?

 • Julie
  Svara

  Detta var definitivt en upplevelse! Utmanade mig själv, träffade nya kompisar och fick sett en hel ny sida av Kina. Jag rekommenderar denna volontärresa varmt. Var där i 4 veckor, och det var den perfekta tiden för att hinna med att se hela området och bli rutinerad på skolan. 3 veckor hade helt enkelt varit för kort.

  Både IndiGo Travel och Green Lion har före och under resans gång varit väldigt hjälpsamma, och har verkligen inget dåligt att säga.

 • Alice
  Svara

  Kan de man bor med svenska??

  • Lennie Segerblad
   Svara

   Hej Alice,

   Tack för din fråga! Den lokala personalen pratar inte svenska, utan engeleksa är det gemensamma språket för både personal och deltagare.