– Sabai dii! Volontärjobba i Laos med IndiGo!

Upplev Laos som volontär! Det här spännande landet har massor att erbjuda, och samtidigt ett stort behov av engagerade volontärer som bidrar till att landet och den unga generationen får en inblick i andra kulturer utan att på något sätt förlora sin egen.

En term som ofta används för att beskriva Laos, eller Demokratiska Folkrepubliken Lao som landet officiellt heter, är ”bortglömt”. Det är ett av de fattigaste länderna i Sydostasien, och har inte Thailands stränder, Vietnams folkmyller eller Kambodjas fantastiska tempelruiner som lockar turister. Vad landet däremot har är fantastiskt vänliga människor och en spännande kultur som är uppbyggd av de 49 olika etniska folkgrupper som utgör befolkningen.

Landet bombades sönder av USA under vietnamkriget för att hindra att nordvietnameserna använde Laos för transporter. Vissa källor hävdar att det i genomsnitt föll en bomb i minuten, dygnet runt, över Laos mellan 1964 och 1973! Rester av bomberna finns fortfarande utspridda över landskapet. Trots denna bakgrund är lokalbefolkningen i de allra flesta fall mycket gästvänliga och tar emot med västerlänningar med öppna armar, så du som volontär kan känna dig säker och välkommen i detta avslappade och vackra land.

I Laos går utvecklingen långsamt, och det är på både gott och ont. Runt 25% av befolkningen lever fortfarande i det som klassas som djup fattigdom, och många av dem är barn. I Thailand betraktar man Laos som ”kusinen från landet”, och att resa genom Laos är som att uppleva Thailand för 30 år sedan. Här är livet fortfarande enkelt och många saknar sådant som vi tar som självklart.

Laos har tre årstider; torrperiod från november till mars, då det ar svalare än resten av året och högsäsong för turismen. Från mars till maj är det varmt – upp till 40 grader – och mestadels torrt. Regnperioden varar från maj till september/oktober. Då är det vanligt med tropiska skyfall och översvämningar, men det regnar inte hela dagarna och regnet gör landet grönt och vackert igen efter torrperioden.

Vill du veta mer om våra volontärresor till Laos? Fråga oss!


Funderar du på att resa runt i Laos och ett eller flera av grannländerna i samband med din volontärresa? Hos TAC hittar du flera aktiva gruppresor genom Laos som går utmärkt att kombinera med din tid som volontär. Vi hjälper dig gärna att hitta datum som passar.