– Seuss day! Volontärjobba i Kambodja med oss!

Upplev Kambodja som volontär! Vår samarbetspartner i Kambodja har öppnat en egen skola för barn från familjer, och de är i stort behov av volontärer för att få verksamheten att gå runt. Som volontär i Kambodja kommer du att få upplevelser för livet – vi lovar!

Kambodja gränsar till Thailand, Laos och Vietnam, och är ett av Sydostasiens fattigaste länder. Många lever på under 10 svenska kronor om dagen! Landet är på väg att återhämta sig efter Röda Khmerernas skräckvälde på 70-talet, då en tredjedel av landets befolkning avrättades eller svalt ihjäl. Nästan varje familj har en eller flera medlemmar som drabbades av Pol Pots maktfullkomlighet, och massavrättningar satte djupa spår i landet.

Idag märks det exempelvis på befolkningens ålder – hälften av Kambodjas 15 miljoner invånare är yngre än 22! Därför känns det extra viktigt att kunna erbjuda volontärresor till Kambodja där du kan göra verklig skillnad i barns och ungdomar liv.

95% av kambodjas befolkning är therravadabuddhister, och religionen är viktig för kambodjanerna. Buddhisttempel fungerar i många fall som skolor, särskilt på landsbygden, och munkarna lär inte bara ut religion utan även engelska och andra ämnen.

Kambodjas turistattraktion nummer ett är utan tvekan det makalösa templet Angkor Wat. Hit kommer tusentals turister varje dag, men det är värt att trängas lite. Angkor Wat är egentligen bara ett av många tempel i ruinstaden Angkor, som rymmer över 70 större ruiner och närmare tusen mindre lämningar. Angkorområdet är även utsett till ett av världskulturarv av UNESCO.

December och januari har flest soldagar, sällan regn och låg luftfuktighet, och är högsäsong för turismen. Därför kan det vara bättre att boka en volontärresa till Kambodja under resten av året – då slipper du trängas på Angkor Wat och de andra turistattraktionerna.

Vill du veta mer om volontärresor till Kambodja? Kontakta oss!


Om du är sugen på att uppleva mer av Kambodja, och kanske även något eller några av grannländerna, har vi både en äventyrsresa med volontärarbete i Kambodja och en som startar i Bangkok och slutar i Siem Reap.

Vill du ha mer att välja mellan? Missa inte de prisvärda gruppresorna i Kambodja hos vår systerorganisation TAC!