• volontärresor-maldiverna2

Volontärresa: Jobba på förskola i Maldiverna!

 • Destination:
 • Reslängd från : 2 veckor
 • Pris från:
  11,400 sek

Lär känna turistparadiset Maldiverna på ett annorlunda sätt – genom att volontärarbeta på en förskola!

Nytt volontärprojekt från juli 2017
Introduktionsveckan är valfri
Få en unik inblick i vardagen på Maldiverna

2017
2 veckor: 11.400:-
3 veckor: 15.900:-
4 veckor: 20.400:-
5 veckor: 24.900:-
6 veckor: 29.400:-
7 veckor: 33.900:-
 
Eventuellt måste vi höja priserna vid årsskiftet, men om du bokar nu gäller samma pris som för 2017 även för projektstart under 2018.
2017
Januari: –
Februari: –
Mars: –
April: –
Maj: –
Juni: –
Juli: –
Augusti: 7
September: 4, 18
Oktober: 2, 16
November: 6
December: –
 
2018
Januari: 15
Februari: 5, 19
Mars: 5, 19
April: 2, 16
Maj: 7, 21
Juni: 4, 18
Juli: 2, 16
Augusti: 6
September: 4, 18
Oktober: 1, 15
November: 5
December: –

Ingår:
¤ Upphämtning på flygplatsen i Malé
¤ Mat
¤ Boende
¤ Dygnet-runt assistans innan
avresa och under projektet
¤ En donation till I Mina Skor
¤ En donation till förskolan
¤ Ett volontärintyg som stärker ditt CV
Ingår inte:
¤ Flygbiljett
¤ Fickpengar
¤ Eventuella vaccinationer
¤ Eventuella visumkostnader
Vi ordnar hämtning på flygplatsen i Malé dagen innan projektet börjar (alltså på söndagen) mellan klockan 9 och midnatt. Sista dag på projektet är alltid en fredag, och det går bra att stanna på boendet till lunchtid på lördagen. Vi hjälper dig gärna att hitta de bästa biljetterna!
Om du är svensk medborgare får du visum som gäller i 30 dagar när du landar. Det går att förlänga visumet med upp till 60 dagar i Malé.
Förutom fullgott grundskydd rekommenderas skydd mot Hepatit A och (om du ska stanna länge) även Hepatit B. Malaria finns inte på Maldiverna, men vi rekommenderar att ändå använda myggspray och/eller ha kläder som täcker armar och ben när du är ute på kvällarna. Denguefeber förekommer, och sprids också av myggor.

Sugen på en annorlunda volontärresa till ett land som man i vanliga fall förknippar mer med lyxturism än volontärarbete? I Maldiverna erbjuder vi nu en unik möjlighet att vara bland de första volontärerna och få en unik inblick i det här vackra landet ”bakom kulisserna”. Läs mer om Maldiverna här!

Introduktionsveckan (valfri)

Om du vill kan du delta i en veckas introduktion till den lokala kulturen i Maldiverna som inledning på din vistelse. Det går även bra att hoppa över introduktionsveckan och börja jobba direkt. Då får du istället en sammanfattning av vad som är viktigt att veta på måndagen, innan volontärarbetet börjar.

Måndagen börjar med en praktisk genomgång, och du får en första briefing om vad du bör göra och inte göra för att respektera lokalbefolkningen i Maldiverna, där islam är den enda tillåtna religionen. Exempelvis är alkohol förbjudet utom på turisthotellen, fredagen är helgdag och det är inte tillåtet att sola topless. Däremot behöver tjejer inte täcka håret eller bära slöja. Den lokala personalen tar dig även med på en rundvandring på ön Hulhumale, där du bor och volontärarbetar – så du lär dig hitta och vet var marknader, affärer, busshållplatser och färjeläger finns.

volontärresor-maldiverna

På tisdagen kopplar vi av på stranden, och du bjuds på grillfest (antingen till lunch eller middag). Onsdagen bjuder på en språklektion, innan det är dags för snorkling och en chans att se vilda delfiner!

frivillig-arbeid-Maldivene

Torsdagen tillbringar vi i huvudstaden Malé, där drygt en tredjedel av Maldivernas befolkning bor – men det är ändå bara lite mer än 100.000 personer. Det finns flera vackra moskéer och livliga marknader.

Introduktionsveckan avslutas på fredagen med en strandpromenad och en matlagningslektion – lär dig laga mat på lokalt sätt! Man äter mycket fisk i Maldiverna, och kokosnöt är en vanlig ingrediens.

volontär-maldiverna

Helgen får du tillbringa hur du vill. Om du väljer att stanna kvar på volontärboendet ingår två måltider om dagen på lördagar och söndagar (brunch och middag). Det går förstås även utmärkt att utforska någon av de andra öarna i närheten under helgen om du hellre vill det.

 

Projekt 1: Volontärarbeta på förskola

Här ges du möjlighet att volontärarbeta på Maldivernas största förskola, som totalt har över 800 barn inskrivna i 34 olika grupper. Barnen är mellan 3 och 6 år gamla och kommer från alla samhällsklasser. Förskolan är gratis och drivs under statlig kontroll, och här finns även barn från fattiga familjer och ett 30-tal barn från ett lokalt barnhem.

frivillig-arbeid-i-maldivene

Din roll kommer i första hand vara att lära barnen engelska på ett roligt sätt – gärna genom sång och musik, lekar och annat som barnen tycker är kul. Du får hjälp av den lokala samordnaren och det finns kursplaner att följa, men egna initiativ och förslag uppskattas.

Turismen är den största inkomstkällan i Maldiverna, och att behärska engelska är en förutsättning för att få ett bra jobb på ett av de många hotell och restauranger som vänder sig till utländska turister.

 

Projekt 2: Volontära med barn som behöver extra hjälp

Här jobbar du på samma förskola, men i första hand med barn som har svårare att ta till sig den vanliga undervisningen av olika anledningar. Det finns barn som är hyperaktiva, eller som har autism eller andra medfödda funktionsnedsättningar. De går i samma förskola som barn utan speciella behov, men eftersom konceptet att låta funktionshindrade barn gå i samma klass är ganska nytt i Maldiverna saknar lärarna ofta den specialkompetens som behövs.

Därför krävs det att du har någon form av utbildning eller erfarenhet av att jobba med barn med ADHD, DAMP, autism eller liknande för att volontärjobba med den här inriktningen.

volontärarbete-förskola-maldiverna

Fredag är helgdag i Maldiverna, och förskolan har stängt. På fredagar får du därför istället volontära med att hålla stranden ren från skräp och sopor som turismen för med sig.

 

Projektet gör uppehåll på följande lokala helgdagar:

2017:  21 september, 3 november, 11 november, 19 november.

2018: 1 maj, 16 maj, 15 juni, 26 juli, 21-22 augusti, 11 september, 3 november, 11 november, 20 november.

 

Det är skollov mellan de här perioderna, och då är projektet inte tillgängligt:

2017: 31 augusti till 9 september, 24 november till 14 januari 2018

 

Obs: På det här projektet krävs att du tar med dig ett utdrag ur belastningsregistret. Du får utdraget hos svenska polisen, det ska vara på engelska, kostar 192 kr och tar ca två veckor att få.
http://polisen.se/Service/Blanketter/Blanketter-belastningsregistret/blankett-4421-utlandsandamal-belastningsregistret/

 

Boende för våra volontärer

Du bor i vår lokala samarbetspartners center i stadsdelen Halaveli Magu på Hulhumale, där du får dela rum med en eller flera andra volontärer av samma kön. Det är gångavstånd till stranden. Boendet är mer påkostat än på de flesta andra volontärresor, med varm dusch.

Du bjuds på tre mål mat måndag till fredag, och två på helgerna (brunch och middag) på helgerna. Maten är till stor del vegetarisk och mestadels av lokal karaktär.

boende-volontärresor-maldiverna

Tänk på att inte slösa med vatten och el – hela projektet är miljöinriktat och du förväntas vara ett gott föredöme för lokalbefolkningen. Alkohol är inte tillåtet i Maldiverna, utom på de internationella hotellen. Användning av illegala droger är inte tillåtet och kan leda till att du stängs av från fortsatt volontärarbete.

 

Att tänka på inför din volontärresa till Maldiverna

• Invånarna i Maldiverna är muslimer. Visa respekt genom att inte dricka alkohol öppet eller klä dig i linne och kort kjol.

• Köp gärna ett lokalt SIM-kort för att enkelt hålla kontakten med personalen och andra volontärer.

• Det finns ingen distinkt regnperiod i Maldiverna, men det regnar minst från januari till mars.

 

Observera att det här är ett nytt projekt, och att antalet volontärer kommer att vara lågt de första månaderna.

Bokningsformulär

 • Kombinera
  Jag vill kombinera två eller flera projekt, eller lägga till en eller flera veckor utöver det ordinarie projektet. Det här vill jag också vara med på:
 • Vi bekräftar alltid din bokning manuellt, kontrollerar att startdatumen stämmer och justerar totalpriset om du anmäler dig till mer än ett projekt eller mer än en resa.
 • Här kan du t ex ange om du reser tillsammans med någon, om du har några allergier eller om du vill boka ett eget rum mot enkelrumstillägg (ej tillgängligt överallt). Om du redan har bokat ditt flyg får du gärna ange dina flygdetaljer här: Ankomstdatum, tid och flightnummer. Har du inte bokat flyget ännu går det bra att komplettera med det senare.
 • VIll du ha ett gratis volontärintyg efter avslutad resa?
 • Jag godkänner och samtycker till IndiGo Travels resevillkor
 • En donation till I Mina Skor
  För varje bokning går 100 kr oavkortat till att hjälpa utsatta barn i Thailand. Just nu går pengarna till burmesiska flyktingbarns utbildning i Kuraburi. Vi följer upp på plats att pengarna verkligen används på bästa sätt. Vill du skänka mer än 100 kr? Välj belopp här:
 • 0,00 Kr
  När du skickat in bokningen kontrollerar vi att det finns platser kvar på projektet (om du inte varit i kontakt med oss tidigare), och återkommer med en bekräftelse inom kort. Därefter skickar vi ut en e-faktura på anmälningsavgiften, för att kunna garantera att du får en plats. Den är på 1.500 kr och dras från slutfakturan. Om du bokar med kortare varsel än sex veckor skickar vi ut en faktura på hela summan direkt.

Kommentarer & Feedback