Vi hoppades på att kunna ta emot volontärer på Bali igen från den 17 januari, men tyvärr har Covid satt nya käppar i hjulet där. Smittspridningen har ökat i hela Indonesien, och därför måste vi tyvärr flytta fram nystarten för våra volontärresor till Bali till första veckan i maj.

Ibland blir det inte riktigt som man har tänkt sig. Det är något vi alla får lära oss att leva med i dessa Covid-tider. På Bali såg den lokala personalen fram emot att få välkomna volontärer igen från mitten av januari, men med den nya Omnikron-varianten har de tyvärr gjort bedömningen att nystarten måste flyttas fram. Säkerheten sätts alltid främst, både för lokalbefolkningen och för volontärerna. Nytt (preliminärt) startdatum för våra volontärresor till Bali är den 2 maj, och vi håller tummarna för att det ska vara praktiskt möjligt att åka som volontär till Bali då.

 

Vart kan man åka på en volontärresa nu i vinter?

Våra mest säkra kort är Nepal och Sri Lanka. Båda länderna har öppnat gränserna, och är man fullt vaccinerad krävs inget karantän vid ankomst. Dock måste man testa sig för Covid innan man påbörjar resan, och även vid ankomst. Det finns även praktiska förhållningsregler i båda länderna, och du måste ha en reseförsäkring som täcker eventuellt vård om du skulle ha otur och smittas av Covod under resan.

Både i Nepal och Sri Lanka kan vi ta emot volontärer hela vintern, om inget drastiskt händer. Vill du volontärarbeta i ett varmt land passar Sri Lanka bättre, men gillar du kyla och vackra bergslandskap är Nepal svårslaget!

Även i Thailand och Kambodja kan vi ta emot volontärer i dagsläget, men det är lite fler krav som måste uppfyllas. På Fiji nystartar volontärprojekten preliminärt den 25 april, och på Bali som sagt den 2 maj. i övriga länder har vi inga fastställda startdatum ännu, men vi hoppas att fler länder öppnar upp under vintern och våren.