Funderar du på en volontärresa till Vietnam? Från den 15 augusti blir det enklare att stanna längre i det här vackra och varierade landet!

Om du har svenskt pass får du stanna i Vietnam i upp till 15 dagar utan visum. Ska du stanna längre kan du skaffa e-visum, men i dagsläget gäller e-visum bara i 30 dagar. För längre vistelser måste du skaffa visum via Vietnams ambassad i Stockholm innan du åker.

 

Nya e-visumet gäller i 90 dagar!

Nu har dock Vietnams regering har nu bestämt sig för att göra det enklare att stanna längre i landet, och från den 15 augusti 2023 inför de ett e-visum som gäller i hela 90 dagar. Det nya e-visumet kommer även att gälla för flera inresor, till skillnad från dagens e-visum som bara gäller för en inresa i Vietnam.

Men andra ord kan du stanna i Vietnam ett tag och sedan åka till exempelvis Kambodja eller Thailand och sedan komma tillbaka till Vietnam på samma visum — så länge du lämnar Vietnam inom 90 dagar från det datum du kom dit första gången.

 

Volontärarbeta i Vietnam

Vill du uppleva Vietnam på ett annorlunda sätt, och lära känna den vietnamesiska kulturen från insidan? Då kan vi varmt rekommendera en volontärresa till Vietnam! Genom IndiGo kan du volontärarbeta i ett soppkök, med barn och ungdomar med särskilda behov eller — om du har vårdutbildning — volontärarbeta på ett sjukhus.

Som volontär i Vietnam förenar du nytta med nöje, och ger lite kärlek tillbaka till lokalbefolkningen. Våra volontärresor till Vietnam är baserade i Ho Chi Minh City, Vietnams största stad.

 

Upplev ännu mer — kombinera volontärarbetet med en rundresa

Om du vill se mer av Vietnam går det utmärkt att kombinera din volontärresa med en äventyrsresa hos vår systerorganisation The Adventure Crowd. Där har vi många äventyrsresor i grupp att välja mellan, för alla åldrar. Du kan välja om du vill hålla dig inom Vietnam eller åka på en resa som går genom både Vietnam och ett eller flera av grannländerna: Kambodja, Thailand och Laos.

Om du är mellan 18 och 29 kan du välja en av våra ungdomsresor till Vietnam, men vi har även många resor som är och öppna för alla åldrar. Om du planerar en resa tillsammans med dina barn har vi även två spännande familjeresor till Vietnam hos TAC!

Vi hjälper dig gärna att hitta kombinationer som passar — hör av dig om du vill bolla idéer!