• volontärresor-vietnam-sjukvård-sjukhus

Volontärresa: Arbeta på sjukhus i Ho Chi Minh City, Vietnam

 • Destination:
 • Reslängd från : 1 vecka
 • Pris från:
  5,500 sek

Det här projektet är endast öppet för dig som har utbildning inom sjukvård. Du blir placerad på ett statligt sjukhus i Ho Chi Minh City och får en engelsktalande läkare som handledare. Dina arbetsuppgifter anpassas efter din utbildning, tidigare erfarenhet, egna önskemål och sjukhusets behov.

Du tilldelas mer ansvar om du stannar länge
Du bor på ett lokalt college tillsammans med andra volontärer
Det finns luftkonditionering och varm dusch på boendet
Minimiålder: 18 år
Maxålder: Ingen övre gräns
Förkunskapskrav: Engelska på gymnasienivå. Utbildning inom vård, omsorg eller farmakologi

2023
1 vecka: 5 500:-*
2 veckor: 8 700:-
3 veckor: 11 900:-
4 veckor: 15 100:-
5 veckor: 18 300:-
6 veckor: 21 500:-**
 
*Kortast möjliga volontärvistelse är 2 veckor, men det går bra att kombinera det här projektet med kulturveckan eller med något av våra andra projekt i Vietnam.
**Vill du stanna längre än 9 veckor? Kontakta oss!
Eventuellt måste vi höja priserna vid årsskiftet, men om du bokar nu gäller samma pris som för 2023 även för projektstart under 2024.
2023 & 2024
Varje måndag, utom under Tết, det vietnamesiska nyårsfirandet (9 till 15 februari 2024).
Ingår:
✅ Hjälp med planering inför din resa
✅ Dygnet-runt assistans innan avresa och under hela projekttiden
✅ Hämtning på flygplatsen i Ho Chi Minh City och transfer till volontärboendet
✅ Introduktion till den lokala kulturen och projektet av de lokala samordnarna
✅ Allt boende under din vistelse
✅ Tre måltider per dag måndag till fredag, två på helgerna
✅ En donation till vår fond I Mina Skor, som går helt oavkortat till två barnhem och familjer som lever med HIV/AIDS i Chiang Rai i norra Thailand
✅ En donation till projektet
✅ Ett volontärintyg som stärker ditt CV
Ingår inte:
❎ Flygbiljett – men vi hjälper dig gärna med förslag på flyg som kan passa
❎ Reseförsäkring – obligatoriskt, men oftast räcker din hemförsäkring
❎ Eventuella vaccinationer
❎ Eventuella visumkostnader
❎ Utdrag från belastningsregistret
❎ Transfer från volontärboendet till flygplatsen efter avslutat projekt
Du bör boka ditt flyg till Ho Chi Minh City så att du landar dagen innan projektet börjar, dvs en söndag. Om det passar bättre in i dina planer kan du även landa på lördagen, hämtning på flygplatsen ingår kostnadsfritt fram till klockan 22 båda dagarna. Om du kommer redan på lördagen kostar extranatten på boendet 500 kr.
Sista projektdag är alltid en fredag, och det går bra att stanna på boendet till lunchtid på lördagen. Vi hjälper dig gärna med förslag på biljetter!
Ska du stanna i Vietnam i högst 15 dagar och har svenskt pass behöver du inget visum.

Ska du vara i Vietnam i 16-30 dagar kan du skaffa e-visum på https://evisa.xuatnhapcanh.gov.vn. Se upp för bluffsidor! Sedan Vietnam införde e-visum i början av 2017 har det ploppat upp flera sidor som påstår sig ordna visum men som bara tar betalt utan att skicka något.

För vistelse längre än 15 dagar kan du även ordna visum på Vietnams ambassad i Stockholm. Då får du ett visum som gäller i antingen 30 eller 90 dagar. Tänk på att visumet är giltigt för inresa i sex månader från det datum det utfärdats, så ansök inte för tidigt. Du kan läsa mer om visum till Vietnam här: http://www.vietnamemb.se/en/service/visa.html

Förutom fullgott grundskydd rekommenderas skydd mot Hepatit A och B samt i vissa fall tyfoidfeber. Koleravaccin kan också vara bra att ta. Malaria finns inte i Ho Chi Minh City, men om du ska resa runt i andra delar av Vietnam kan det vara bra att kolla med en vaccinationscentral innan du åker. Vi rekommenderar att alltid ha heltäckande kläder och använda myggspray när du är ute på kvällarna.


 
Det här är ett specialprojekt för dig som har utbildning inom sjukvård. Det passar dig som vill se hur arbetet går till på ett sjukhus i ett land under utveckling. Projektet är baserat i Ho Chi Minh City, Vietnams största stad, med drygt 7 miljoner invånare.

 

Volontärarbete på sjukhus i Ho Chi Minh City, Vietnam

Den här volontärresan är speciellt avsedd för dig som har utbildning inom sjukvård. Om du går omvårdnadsprogrammet på gymnasiet kan det vara ett lämpligt projekt för dig som vill göra ditt gymnasieprojekt utomlands, och kan även passa för dig om vill ha praktik från arbete inom sjukvård. Observera dock att det inte utfärdas några officiella dokument i Vietnam som kan användas för att omvandla volontärarbetet till högskolepoäng eller liknande, men du får ett diplom efter avslutat arbete och även ett volontärintyg från oss på IndiGo. Båda utfärdas utan extra kostnad.

volontärresor-vård-utomands-vietnam

 

Dina arbetsuppgifter som volontär i Vietnam

Du blir placerad på ett statligt sjukhus i Ho Chi Minh City. Sjukhuset har knappa ekonomiska resurser och uppskattar hjälp utifrån. Liksom alla våra volontärresor är arbetet ett givande och tagande – du får se hur det är att jobba inom vården i ett utvecklingsland, men förväntas samtidigt bidra med din egen kunskap och komma med egna förslag på förbättringar.

Den första arbetsdagen får du en introduktion till sjukhusets samtliga avdelningar, och du paras ihop med en engelsktalande läkare som kommer att vara din handledare under hela din tid som volontär. Du följer honom eller henne i de dagliga rutinerna, som varierar beroende på läkarens specialkompetens, dina egna förkunskaper och erfarenheter, dina egna önskemål och sjukhusets hjälpbehov för tillfället.

volontär-sjukvård-utomlands-vietnam

På sjukhuset finns en barnavdelning, en vuxenavdelning, en röntgenavdelning och en operationssal. Man utför även akupunktur, sjukgymnastik och rehabilitering. Du kommer att få utföra enklare undersökningar under läkarens överseende, assistera och medverka vid provtagningar, utföra enklare triage, såromläggningar och liknande, observera vid operationer och vara med på möten där det uppskattas om du kommer med förslag på förbättringar och effektiviseringar baserade på dina tidigare erfarenheter.

Även om du är färdigutbildad läkare kommer du inte aktivt att få utföra exempelvis kirurgiska ingrepp, då det kräver specialtillstånd och arbetsvisum, men dina kunskaper kommer att tas tillvara på bästa möjliga sätt efter omständigheterna. Dock är det här projektet bäst lämpat för dig som studerar vård och omsorg, eftersom en stor del av tiden går till att observera utan att praktiskt medverka.

 

Observera att du behöver skicka in ett kort CV på engelska till oss innan projektstart, och ett intyg som styrker din utbildning inom vårdrelaterade arbetsuppgifter.

 

Projektet pausar på följande lokala helgdagar

2023: 2 och 16-27 januari, 1-2 maj, 4 september


Obs: På det här projektet krävs att du tar med dig ett utdrag ur belastningsregistret. Du får utdraget hos svenska polisen, det ska vara på engelska, kostar 225 kr + porto och tar ca två veckor att få. Här beställer du intyget.

 

Kombinera ditt volontärarbete i Vietnam med en kulturvecka!

Vill uppleva mer av Ho Chi Minh City? Anmäl dig till kulturveckan också! De flesta bokar kulturveckan som inledning på sin volontärresa, men det går även att lägga den som avslutning eller som en paus i arbetsveckorna.

 

Boende för våra volontärer i Ho Chi Minh City

Du bor i ett område som heter Gò Vấp (ward/phường 17), i norra Ho Chi Minh, nära flygplatsen. Boendet är på ett lokalt college, som bland annat utbildar studenter inom hotell och restaurang. Det är 8 sängar per rum, och du delar rum med andra internationella volontärer av samma kön. Det finns luftkonditionering, varm dusch, förvaringsskåp för värdesaker och wifi. Du bjuds på tre mål mat om dagen (två på helgerna). Maten är till största delen vegetarisk och av lokal karaktär.

volontararbete-vietnam-boende

Du kan handtvätta din egen tvätt, eller lämna in den för maskintvätt för $1 per kilo. Tänk på att inte slösa med vatten och el – hela projektet är miljöinriktat och du förväntas vara ett gott föredöme för lokalbefolkningen. Användning av illegala droger är inte tillåtet och kan leda till att du stängs av från fortsatt volontärarbete. Du måste vara tillbaka på boendet senast 23.30 på kvällarna, för din egen säkerhet och för att inte väcka din rumskamrater.

frivillig-arbeid-vietnam-bolig

 

Att tänka på inför din volontärresa till Vietnam

✔ Det är varmt i södra Vietnam hela året, men allra varmast är det i april. Du kommer att vara glad att det finns luftkonditionering på boendet!

✔ Det regnar mycket från juni till oktober – ta med paraply om du åker då.

✔ Den vietnamesiska valutan – Dong – går inte att växla bort utanför Vietnam, så gör dig av med de pengar du växlat in innan du lämnar landet.

Bokningsformulär

 • Kombinera
  Jag vill kombinera två eller flera projekt, eller lägga till en eller flera veckor utöver det ordinarie projektet. Det här vill jag också vara med på:
 • Vi bekräftar alltid din bokning manuellt, kontrollerar att startdatumen stämmer och justerar totalpriset om du anmäler dig till mer än ett projekt eller mer än en resa.
 • Här kan du t ex ange om du reser tillsammans med någon, om du har några allergier eller om du vill boka ett eget rum mot enkelrumstillägg (ej tillgängligt överallt). Om du redan har bokat ditt flyg får du gärna ange dina flygdetaljer här: Ankomstdatum, tid och flightnummer. Har du inte bokat flyget ännu går det bra att komplettera med det senare.
 • VIll du ha ett gratis volontärintyg efter avslutad resa?
 • Jag godkänner och samtycker till IndiGo Travels resevillkor
 • En donation till I Mina Skor
  För varje bokning går minst 100 kr helt oavkortat till att hjälpa utsatta barn i Thailand. Just nu går pengarna till undervisningsavgifter, skoluniformer, skolmaterial, kläder, julklappar och födelsedagspresenter till våra fadderbarn i Chiang Rai i norra Thailand. Barnen kommer från familjer där en eller båda föräldrarna lever med HIV/AIDS, och har en sammanlagd inkomst på under 1.500 kr i månaden. Vi följer upp på plats att pengarna verkligen används på bästa sätt. Vill du skänka mer än 100 kr? Välj belopp här:
 • 0,00 Kr
  När du skickat in bokningen kontrollerar vi att det finns platser kvar på projektet (om du inte varit i kontakt med oss tidigare), och återkommer med en bekräftelse inom kort. Därefter skickar vi ut en e-faktura på anmälningsavgiften, för att kunna garantera att du får en plats. Den är på 1.500 kr och dras från slutfakturan. Om du bokar med kortare varsel än sex veckor skickar vi ut en faktura på hela summan direkt.

Kommentarer & Feedback