Att våra volontärer återkommer och håller kontakten är det bästa och finaste betyg vi på IndiGo kan få. Vi är glada och stolta över att få vara med och arrangera resor som ger minnen för livet — och ibland till och med förändrar livet för våra volontärer!

Emilia åkte som volontär till Bali 2015, och hörde nyligen av sig för att berätta vad som hänt i hennes liv sedan dess. Vi hoppas att hennes historia och tankar kan inspirera fler till att ta det första steget — så vi lämnar över ord och bild till Emilia. 

— Jag har alltid haft en längtan och ett stort intresse för att utvecklas som person och att resa. Upptäcka nya platser, kulturer och träffa nya människor.

Jag visste att efter studenten, då så ville jag ge mig av någonstans, förhoppningsvis med vänner. Efter ett tag så insåg jag att vi ville olika, så då bestämde jag mig för att jag skulle ge mig iväg på ett äventyr själv.

Reflekterade fram och tillbaka, påminde mig själv om att jag tycker mycket om att jobba med människor och barn vilket då fick tankarna till att jag kanske borde göra en volontärresa.

Efter en del research och kontakter så fick jag nys om IndiGo Travel och att få lära ut engelska till en skolklass, så därifrån skapades ett nytt mål för mig själv. Bali hade alltid varit en dröm, så det fick det bli och 20 år gammal så skulle jag ge mig iväg på ett första längre äventyr, helt själv.

Planering och en lista att bocka av innan jag tillslut satte mig på flyget en dag i april 2015. Sedan den dagen, så förändrades jag som person och mina upplevelser är fortfarande något som är med mig varje dag, som jag värdesätter så enormt.

frivillig-arbeid-bali

Att komma nyfiken till en plats och vara öppensinnad för det, var för min del viktigt. Det kändes tryggt att få ha en volontärorganisation att luta sig mot, med personer runt omkring man kunde fråga. Ett hem som var ens bas, men också tid för äventyr.

Jag fick vänner för livet som jag fortfarande har kontakt med och träffar. Eleverna har jag också kontakt med och har träffat flera gånger, vilket alltid gör mig lika glad. Att jag minns dom och dom minns mig. Ett avtryck kanske.

Innan jag åkte till Bali, så var jag en blyg, ganska försiktig person som inte vågade ta plats. Men dessa två månader gjorde att jag växte så enormt som person. Jag vågade mer, öppnade mig mer och kände att jag kunde stå för den jag är. Men av allt detta, så var det mest värdefulla att jag hittade hem.

omdome-volontararbete-indigo

Ubud och ön Bali blev och är den platsen på jorden som jag känner mig grundad på. Det är nästan svårt att förklara min passion för den platsen, för det är så djupt i hjärtat. Där jag vill spendera all min tid, ha en bas och alltid återvänder till.

Sedan min resa dit 2015 så har jag varit tillbaka fyra gånger, antingen på resande fot, studerat på indonesiskt universitet eller bara för att få spendera tid där och landa. Jag arbetar dagligen mot att försöka finna en väg för mig att kunna kalla Bali mitt permanenta hem.

Utan IndiGo Travel och min första resa dit, så hade allt varit annorlunda. För de hjälpte mig på vägen, var en trygg vän att luta sig tillbaka mot men som ändå gav utrymme för att skapa sin egen historia.

Så tack, för att ni finns för att ge oss en möjlighet att få uppleva ett äventyr och kanske så mycket som ett nytt hem för någon. 

 


Text, foto och video: Emilia Hallberg