Vi har sagt det förut, men nu håller världen på att öppna upp på riktigt efter Covid, och vi kan ta emot volontärer i fler och fler länder i Asien. De flesta av projekten i Nepal, Sri Lanka, Kambodja och Thailand har redan öppnat igen, och nu kan vi även ta emot volontärer i Vietnam (från 9 maj), Bali (från 6 juni), Filippinerna (från 6 juni) och Indien (från 4 juli). Den 5 september drar även volontärresorna till Fiji igång igen, om inget oförutsett inträffar.

Alla projekt i respektive land kommer inte att öppna direkt, och eftersom det fortfarande finns en risk att både själv smittas av Covid och att smitta andra ligger fokus i första hand på volontärresor där man jobbar med bygg och renovering och djur. Det går dock att volontärarbeta med både barn och unga och med människor i alla åldrar i sommar: i Thailand, Nepal, Bali, Sri Lanka, Kambodja, Vietnam och Indien.

Om det är något särskilt land eller projekt du är intresserad av hjälper vi dig gärna på vägen. Tänk på att en grundförutsättning för att åka på en av våra volontärresor är att du är vaccinerad mot Covid, och att det fortfarande finns både specifika visumkrav och restriktioner på plats som måste följas i vissa länder.

Var även beredd på att antalet volontärer kommer att vara ganska lågt ett tag framåt, innan resandet kommer igång på allvar igen. Det passar extra bra för dig som trivs bra i mindre grupper där det finns mer tid för individuell handledning och för att lära känna både andra volontärer, den lokala personalen och andra människor du möter under din volontärresa.

 

Varför åka på en volontärresa under 2022?

Nästan alla våra volontärprojekt har varit helt stängda för utländska volontärer i över två år, så räkna med att du är efterlängtad – både som volontär och som resenär!

De lokala ekonomierna i länder och destinationer som Thailand, Kambodja, Sri Lanka, Nepal och Bali där en stor del av intäkterna kommer från turism har drabbats hårt under Covid, och miljontals människor som jobbar med turism och resande har blivit arbetslösa. Nu hoppas vi att många åker till Asien igen, så att ekonomin kommer på fötter och de som inte kunnat jobba på grund av arbetsbrist får en nystart i livet.


Hjälp oss att sprida hopp, omtanke och kärlek där det behövs som mest – genom en volontärresa! ?