Många som åker på volontärresor är tjejer mellan 18 och 25, men långt ifrån alla. Vi har haft volontärer i alla åldrar – från 4 till 70! Ibland får vi äran att ta emot barnfamiljer, vilket vi mer än gärna gör. Att ta med sina barn på en volontärresa utomlands kan vara väldigt givande, och ett spännande alternativ till en chartersemester. 

Vissa projekt passar bättre än andra för en volontärresa med familjen, och vissa passar inte alls. Det är naturligtvis ingen bra idé att ta med barn till byggprojekt, av säkerhetsskäl. Att ta med yngre barn till skolprojekt brukar inte heller passa riktigt. Men att ta med sina barn på en volontärresa till en förskola eller barnhem, eller på en äventyrsresa med volontärarbete brukar vara en väldigt lyckad kombination.

Vi har valt ut några projekt och resor som vi tycker passar extra bra för dig som har barn och funderar på en volontärresa tillsammans med dem.

Kulturutbyte på Palawan på Filippinerna. Ett projekt som är en blandning av volontärarbete, lärande i arbete och en chans att låta barnen få en inblick i den lokala kulturen på en av världens vackraste öar. Här spelar de lokala barnen basket varje dag och tar mer än gärna emot fler i lagen. Dessutom bor man 200 meter från stranden! Familjen Lindskog tog med sina tre döttrar (15, 14 och 5) hit i december. ”Vi har rest cirka tio gånger till tredje världen med barnen och alla sa efter resan att detta var den bästa resan de gjort. Gott betyg!”

Alla våra äventyrsresor passar utmärkt att ta med barn på. Här rekommenderar vi de på Borneo, Sri Lanka, Kambodja och Bali för familjer med barn i alla åldrar, och äventyrsresorna i Kina, Nepal och Indien för barn som är tillräckligt gamla för att orka hänga med i tempot under dagslånga vandringar. Emma och Marcus tog med sina tre barn (4, 6 och 11) på äventyrsresan till Bali, som var så nöjda med allt att de gjorde en liten film om sin tid där. ”Tack för 3 fantastiska oförglömliga veckor för mig och min familj!”

Det går också utmärkt att ta med barnen på många av våra djurprojekt, bland annat sköldpaddsprojekten på Sri Lanka och Bali och elefantprojektet i Thailand, och till våra projekt på barnhem, förskolor och liknande. Här brukar barnen snabbt bli en i gruppen och hitta vänner trots språkbarriärer och kulturella skillnader. Ett exempel på det är Casper, 5, som fick följa med mamma Jessica och pappa Ronny på en volontärresa till vårt barnhemsprojekt i Phang Nga i Thailand:

volontärresa-med-barn-thailand

”Casper stortrivdes och ville inte åka därifrån han pratar varje dag om barnhemmet. Vi kan verkligen rekommendera att åka dit som volontär. Vi var jätte nöjda med allt. Maten var mycket bra. Fler skulle åka som volontärer. Vi har redan tankar på att åka tillbaka. Vi tyckte att det var över all förväntan. Deras sätt att se möjligheterna och inte problemen. Mycket nöjda!!!!”

 

Vill du veta mer om vad vi kan erbjuda för dig och din familj? Hör av dig så tar vi fram förslag på vilka projekt vi tror kan passa bäst för er!