• volontaerresor-thailand-barnhem-phuket-sepia

Volontärresa: Jobba på barnhem nära Phuket i Thailand

 • Destination:
 • Reslängd från : 1 vecka
 • Pris från:
  4,800 sek

Tyvärr har vi inte möjlighet att ta emot volontärer på det här barnhemmet under 2022. Kika gärna på våra övriga projekt i Thailand för att hitta ett liknande projekt.

Vi ordnar hämtning på flygplatsen i Phuket
Du bor och äter på barnhemmet
Minimiålder: 16 år (med målsmans godkännande om du är under 18)
Maxålder: Ingen övre gräns. Familjer välkomna.
Förkunskapskrav: Grundläggande engelska

2022
1 vecka: 4.800:-
2 veckor: 5.900:-
3 veckor: 7.000:-
4 veckor: 8.100:-
5 veckor: 9.200:-
6 veckor: 10.300:-
7 veckor: 11.500:-
8 veckor: 12.600:-

Barn upp till 15 år:
Halva priset

Vill du stanna längre än 8 veckor? Kontakta oss!
2022
Inga datum inplanerade ännu.
Ingår:
? Hämtning på flygplatsen i Phuket
? Dygnet-runt assistans innan
avresa och under projektet
? Boende i volontärrum i på barnhemmet
? Frukost, lunch och middag varje dag
? En donation till barnhemmet
? En donation till I Mina Skor
? Ett volontärintyg som stärker ditt CV
Ingår inte:
❎ Flygbiljett
❎ Reseförsäkring (obligatoriskt)
❎ Eventuella vaccinationer
❎ Eventuella visumkostnader
Du bör boka ditt flyg till Phuket så att du landar dagen innan projektet börjar. Vi hjälper dig gärna att hitta de bästa flygbiljetterna!
Ska du stanna i högst 30 dagar behöver du inget visum.
Ska du vara i Thailand längre än 30 dagar rekommenderar vi att du skaffar ett turistvisum från Thailändska ambassaden i Stockholm. Det finns tre varianter: ”single entry tourist visa”, som är giltigt i tre månader och kostar 260 SEK, ”double entry tourist visa” gäller i sex månader och kostar 520 SEK och ”triple entry tourist visa” som också är giltigt i sex månader och kostar 780 SEK. Mer information finns här:
http://www.thaiembassy.se/en/visa
Vi rekommenderar att du inte uppger att du ska volontärarbeta när du ansöker om turistvisumet – det bara krånglar till processen.
Fullgott grundskydd. Skydd mot Hepatit A och B rekommenderas också. Malaria finns inte i södra Thailand, men vi rekommenderar att alltid ha heltäckande kläder och använda myggspray när du är ute på kvällarna.

 

Volontärarbeta på barnhem i södra Thailand – förena nytta med nöje med!

Det här är ett litet barnhem, beläget i Phang-Nga, ca 45 minuters bilfärd norr om Phuket. Trots närheten till turistiga Phuket är det här ett lugnt och fridfullt område som har behållit sin unika charm, och det här är väldigt långt från neonskyltarna, barerna och turistfällorna som dominerar i vissa områden på Phuket. Däremot gör det geografiska läget att det går utmärkt att kombinera volontärarbete här med semester i till exempel Phuket eller Khao Lak.

Kustområdet i Phang-Nga drabbades hårt av tsunamin 2004, och några av barnen hamnade på barnhemmet efter att ha förlorat sina föräldrar i katastrofen. Andra har föräldrar som fortfarande är i livet, men som av olika anledningar inte har möjlighet att ta hand om sina barn. Det beror oftast på splittrade familjer, missbruk och fattigdom. Barnhemmet blir därför som barnens familj, och som volontär här är du välkommen in i familjen! Du bor i anslutning till barnhemmet och kommer därför extra nära inpå barnens vardag.

volontärarbete-thailand-barnhem-phuket

 

Volontärarbete på barnhem – det här ingår i arbetsuppgifterna

Här får du vara med i den dagliga verksamheten på alla sätt. Barnen går i skolan på vardagarna, så hjälpbehovet är störst på morgnar, eftermiddagar och kvällar och helger – och på skolloven, då barnen tillbringar det mesta av sin tid på barnhemmet. Det är skollov i Thailand hela mars och april och hela oktober, och dessutom finns flera kortare lov i samband med lokala helgdagar.

När barnen kommer hem från skolan på eftermiddagarna äter ni tillsammans, leker, spelar fotboll, och du hjälper dem med engelskaläxan. Barnhemmet driver även en lunchrestaurang. Den lär barnen att jobba med service på sin lediga tid, framför allt på helger och skollov, och ger extra inkomst till barnhemmet. Om du tycker om att laga mat och/eller har idéer om marknadsföring eller annat som kan få försäljningen att öka kommer det att vara mycket välkommet!

De vill även lära sig mer om till exempel hantverk, sång och musik och datorer. På onsdagar får du även vara med och lära ut lite engelska på den lokala förskolan.

Du får hjälpa personalen med deras dagliga sysslor, som bland annat innefattar att få upp barnen på morgnarna och se till att de är klara för skolan i tid. Under skoldagar brukar det finnas mindre renoveringsarbeten som behöver utföras, städning, trädgårdsarbete, matlagning och liknande när barnen är i skolan. På helgerna behövs du extra mycket, eftersom barnen är hemma och  lunchrestaurangen brukar ha många gäster. Torsdagar är lediga för volontärerna.

volontärjobb-barnhem-phuket-thailand

Det finns en liten bäck på området som går att bada i, och flera små vattenfall i närheten. Vill du åka till stranden tar det 25 minuter med buss till Khao Lak. Det finns även mindre stränder på närmare håll.

Här hittar du fler utflyktstips i närheten!

 

Om du volontärarbetar på det här projektet ger vi en extra stor donation till I Mina Skor och vårt undervisningprojekt för burmesiska barn i södra Thailand. Om du vill kan vi även ordna så att du får hälsa på där, och det går bra att kombinera de här två projekten. Det tar mindre än två timmar med bil mellan projekten.

volontär-thailand-barnhem-phuket

 

Boende för våra volontärer på barnhemmet

Det finns två rum för volontärer, med totalt sex sängplatser, men det brukar sällan vara så många på plats samtidigt. Rummen är på barnhemmet, bredvid personalens och barnens rum, så det känns verkligen som att man är en del av ”familjen”. Dessutom slipper du restider. Du äter med barnen och personalen. Var beredd på att den lokala maten i södra Thailand ofta innehåller mycket chili, men på barnhemmet anpassas den till barnen och utländska volontärer. 😉

Tänk på att inte slösa med vatten och el – hela projektet är miljöinriktat och du förväntas vara ett gott föredöme för barnen lokalbefolkningen. Alkohol är självklart inte tillåtet på barnhemmet, och om du röker får du gå utanför grinden. Användning av illegala droger är inte tillåtet och kan leda till att du stängs av från fortsatt resande/arbetande som volontär.

Den här volontärresan passar extra bra för dig som vill göra ditt gymnasieprojekt utomlands. Det går även utmärkt att ta med dig dina egna barn på det här projektet, i mån av plats. Tänk på att det totalt finns 6 sängplatser, fördelat på två rum, och att barnhemmet även tar emot volontärer från andra länder. Vi rekommenderar därför att boka det här projektet i god tid för att vi ska kunna garantera att det inte blir fullt.

 

Att tänka på inför din volontärresa till södra Thailand

? Barnhemmet ligger några kilometer från ett litet samhälle, där det går att få tag i det mesta du kan tänkas behöva köpa och det finns flera bankomater. Det tar ca 45 med bil till Phuket flygplats och 30 minuter till Khao Lak, där det finns västerländsk mat och barer, om du blir sugen på det någon kväll.

? Det är regnperiod i södra Thailand från maj till oktober. Det regnar inte varje dag, men monsunregn som dränker det mesta förekommer. Mest regn kommer det i maj, september och oktober.

? Du skaffar enkelt och billigt ett thailändskt SIM-kort, om du vill ha det. Den lokala personalen hjälper dig gärna!

Bokningsformulär

 • Kombinera
  Jag vill kombinera två eller flera projekt, eller lägga till en eller flera veckor utöver det ordinarie projektet. Det här vill jag också vara med på:
 • Vi bekräftar alltid din bokning manuellt, kontrollerar att startdatumen stämmer och justerar totalpriset om du anmäler dig till mer än ett projekt eller mer än en resa.
 • Här kan du t ex ange om du reser tillsammans med någon, om du har några allergier eller om du vill boka ett eget rum mot enkelrumstillägg (ej tillgängligt överallt). Om du redan har bokat ditt flyg får du gärna ange dina flygdetaljer här: Ankomstdatum, tid och flightnummer. Har du inte bokat flyget ännu går det bra att komplettera med det senare.
 • VIll du ha ett gratis volontärintyg efter avslutad resa?
 • Jag godkänner och samtycker till IndiGo Travels resevillkor
 • En donation till I Mina Skor
  För varje bokning går minst 100 kr helt oavkortat till att hjälpa utsatta barn i Thailand. Just nu går pengarna till undervisningsavgifter, skoluniformer, skolmaterial, kläder, julklappar och födelsedagspresenter till våra fadderbarn i Chiang Rai i norra Thailand. Barnen kommer från familjer där en eller båda föräldrarna lever med HIV/AIDS, och har en sammanlagd inkomst på under 1.500 kr i månaden. Vi följer upp på plats att pengarna verkligen används på bästa sätt. Vill du skänka mer än 100 kr? Välj belopp här:
 • 0,00 Kr
  När du skickat in bokningen kontrollerar vi att det finns platser kvar på projektet (om du inte varit i kontakt med oss tidigare), och återkommer med en bekräftelse inom kort. Därefter skickar vi ut en e-faktura på anmälningsavgiften, för att kunna garantera att du får en plats. Den är på 1.500 kr och dras från slutfakturan. Om du bokar med kortare varsel än sex veckor skickar vi ut en faktura på hela summan direkt.

Kommentarer & Feedback

 • kajsa
  Svara

  Hej tänkte bara höra hur gamla barnen på barnhemmet är?

  Mvh kajsa

  • Lennie Segerblad
   Svara

   Hej Kajsa,

   Den yngsta flickan är fyra år, och de äldsta barnen är runt 14-15.

   Tveka inte att höra av dig igen om du har fler frågor eller funderingar. Det går även bra att maila på info@indigotravel.se.

 • Familjen Schersten
  Svara

  Organisationen på barnhemmet var bra. Alla var trevliga och hjälpsamma. Barnen verkade lyckliga. Casper stortrivdes och ville inte åka därifrån, han pratar om barnhemmet varje dag.

  Vi kan verkligen rekommendera att åka dit som volontär. Detta var vår första gång som volontär så vi har inget att jämföra med. Vi var jätte nöjda med allt. Maten var mycket bra.

  Fler skulle åka som volontärer. Vi har redan tankar på att åka tillbaka. Vi tyckte att det var över all förväntan. Deras sätt att se möjligheterna och inte problemen. Mycket nöjda!!!!

 • Amanda
  Svara

  Hej!
  Funderade om man arbetar morgon-kväll varje dag inkl helger? Eller om man har ledigt några timmar på dagen? Ellerhur det funkar? 🙂

  • Lennie Segerblad
   Svara

   Hej Amanda,

   Man jobbar normalt ungefär ca sex dagar i veckan, och har ledigt på fredagar. På helgerna är behovet av hjälp extra stort eftersom barnen är på barnhemmet hela dagarna då och inte i skolan. Det går bra att ta ledigt några timmar på dagtid på vardagar ibland om man vill, det är flexibelt.

 • Adam
  Svara

  Hur brukar det gå språkmässigt kan personalen engelska eller är det mycket kommunikation med gester och kroppspråk? Kan självklart lära mig hälsningsfraser och vardagsuttryck.

  • Lennie Segerblad
   Svara

   Hej Adam,

   Personalen pratar bra engelska, åtminstone tre av dem (föreståndaren, hans fru och volontärkoordinatorn) – så det är inga problem att göra sig förstådd. Vill tipsa dig om att boka i god tid om du är intresserad av en volontärplats här, eftersom just det här barnhemmet har begränsat antal platser och bara kan ta emot volontärer vissa veckor. Hör gärna av dig på mailen, så kollar vi hur tillgängligheten ser ut de veckor du har tänkt.

 • Mike Morris
  Svara

  Hej mitt namn är Mike Morris studerar i sverige till socialpedagog, den 9de januari kommer jag åka på LIA praktitk i 6 veckor 🙂 finns det möjlighet att komma då ?

 • Eline, 20, Skien
  Svara

  Nå har jeg vært på barnehjemmet i 2 uker. Der har jeg fått blitt kjent med 25 fantastiske barn, i alderen 2-18 år. Jeg kom på en søndag, og da var det fri for alle barna. De møtte meg alle sammen når jeg kom, med et stort smil. Noen litt mer sjenerte enn andre, men alle ville bli kjent. I ukedagene bestod dagen av å stå opp til frokost, og de fleste ungene reiste på skolen. Det var 5 unger igjen på barnehjemmet. Der hjalp jeg til med ting som skulle gjøres, alt fra å hjelpe til med mat, planting, muring, vaske, stryke m.m. Når ettermiddagen kom, kom også barna hjem fra skolen. Da var det å være med de resten av ettermiddagen og kvelden, og kveldene bestod av dans, musikk, lek, noen av jentene elsket å fikse på håret mitt. En dag i uken, fikk vi frivillige fri. Det var torsdager som var fridagen, mens første uken fikk jeg fri onsdag i steden. For det passet bedre for barnehjemmet. Den dagen kunne jeg bruke til hva jeg ville, så jeg valgte å reise til Khao Lak på stranden. Når helgene kom, hadde ungene fri fra skolen hele dagen. Da var vi ofte på stranden, og hvis vi ikke var det. Var vi som regel i floden å badet, vi lekte masse. Det var også mange donasjoner i helger, så det var moro å få med seg. Jeg fikk også være med å feire det Kinesiske nyttår og buddha sermoni ? Det var spennende å få det med seg, da jeg aldri hadde vært med på det før. Jeg donerte selv ting til barnehjemmet, noe som de satt veldig stor pris på. Så donerte jeg til ungene, og det fikk de dagen jeg skulle reise. Har aldri sett så fornøyde og blide barn før. De var så takknemlig for den minste ting.
  Kulturforskjellen var selvfølgelig litt vanskelig å godta til tider, da de behandler dyr og mennesker på en annen måte enn det som gjøres her. Jeg anbefaler virkelig andre å gjøre dette, det var veldig lærerikt og spennende. Du får et annet syn på livet. Så hvis du vurderer arbeid som frivillig, vil jeg anbefale Home & Life. De var flinke i engelsk, selv om ikke alle barna kunne så mye engelsk. Var det veldig lett å forstå hverandre, med kroppspråk og tegne det man mener.
  Min første uke på barnehjemmet, var sammen med to andre svensker. Mens den siste var jeg alene, og på dette barnehjemmet kan du reise alene og sammen med andre. Det gikk veldig fint å være der alene, selvfølgelig får du litt mer å gjøre men da går dagene fort også.
  Jeg savner barna allerede!!

 • Emelie, 17, Onsala
  Svara

  Hade det jättebra – en otrolig upplevelse!

  Det bästa med tiden på barnhemmet skulle jag säga var de dagar vi var lediga… nej, jag skämtar bara! 😉
  Jag tyckte helt klart det bästa var på kvällarna när alla barnen kom hem. Jag vet inte om det är ett för brett svar (?) och ni letar efter något mer specifikt jobb eller liknande, men det var höjdpunkten på alla dagarna. Alla var så oerhört gulliga och välkomnande, redan första dagen vi träffades kändes det som om vi hade varit vänner sen länge. Det var några dagar då vi var rätt utmattade och lite demoraliserade på grund av värmen och egentligen bara ville gå och lägga oss, men det var helt borta när klockan slagit 5 och alla barn kommit hem. Det spelade ingen roll vad vi gjorde – spelade pingis, fotboll eller kort, badade i floden, lekte på gårdsplan eller bara hängde i biblioteket – det var alltid lika trevligt. Började sakna dem så fort vi lämnade!

  Projektet som helhet tyckte jag var bra, över förväntan. Jag gillade hur dagarna var upplagda, det var en bra struktur som var enkel att komma in i. Något vi inte visste om var att volontärerna ska hålla i engelskalektionen för en kindergarten-klass på onsdagar, vilket var en rolig överraskning! Det bröt vardagsrutinen lite vilket, tillsammans med helgerna, gjorde att veckorna inte kändes enformiga.

  Jag skulle rekommendera andra att volontära genom er. Detta var visserligen min första volontärresa, så jag har inget annat att jämföra med, men jag tyckte den var fantastisk. Jämfört med andra sidor vi tittade på var ni en av de få som välkomnade volontärer under 18år att resa själva, och hade lägre priser. Jag gillar också att ni är såpass snabba på att svara på mejl, bra kommunikation. Och att volontära på det här barnhemmet skulle jag absolut rekommendera, det var ett jättecharmigt ställe med godhjärtade människor. Inga dåliga upplevelser!

  Det enda i er beskrivning som inte riktigt stämde var det om volontärernas lediga dag, jag har för mig att ni skrev att det är på fredagar men egentligen är det på torsdagar. Det är väl inte jätteviktigt heller, bara en liten detalj 🙂 Annars täckte beskrivningen allt.

  Jag vet inte om jag har några speciella tips till kommande volontärer, bara att packa myggspray och långbyxor eftersom att du behöver täcka knän (och axlar) för att vistas i skolan och templet.

  Tack för en jättebra resa!
  Hälsningar Emelie

 • Lowe
  Svara

  Hej! Är inställd på att volontärarbeta lite innan jag avslutar min resa i Thailand och undrar om det finns plats för mig i början av april?