Nu utökar IndiGo möjligheterna att volontärarbeta i Thailand, och lägger till sex nya volontärresor till leendenas land!

Volontärarbete i Thailand är något som ligger extra varmt om hjärtat för oss på IndiGo. 2009 jobbade Emanuel jobbade med att samordna volontärer i Singburi några mil norr om Bangkok, och Lennie kom först i kontakt med volontärarbete som långtidsvolontär med elefanter utanför Chiang Mai 2010. Det gemensamma intresset för volontärarbete la grunden för IndiGo 2012, när vi båda pluggade på ett universitet i Bangkok.

Vi är fortfarande delvis baserade i Thailand, och nu erbjuder vi fler möjligheter för dig som vill volontärarbeta här. Förutom vårt elefantprojekt i Chiang Mai, undervisningsprojektet i Kuraburi, barnhemmet utanför Phuket och äventyrsresorna med inslag av volontärarbete i Thailand kan du nu även volontärarbeta på de här projekten:

  • Volontärarbete med gibbonapor i Mae Sot i nordvästra Thailand. Ett litet projekt som drivits av några lokala eldsjälar i många år. Här får du hjälpa till att rehabilitera gibbons som utnyttjats för att underhålla turister, eller som hållits som husdjur av okunniga personer som vanvårdat dem.
  • Volontärarbete med elefanter i Kanchanaburi, i västra Thailand. Även det här är ett relativt litet projekt – med stora djur! Här bor sju vuxna elefanter som räddats från missförhållanden på elefantläger och släpat runt på tunga träbänkar med 3-4 turister på ryggen hela dagarna. Här slipper de kedjor och tvång, och får lära sig att vara elefanter igen.
  • Bo med Karen-folket och lär ut engelska i deras lokala skola. Här får du lära känna en del av Thailand som inte många västerlänningar besöker, och en unik kultur. Karen-folket har sina rötter i Burma och är en av Thailands minoritetsbefolkningar. En bonus på det här projektet är att du dessutom får bo i Thailands största nationalpark – Kaeng Krachan.
  • Undervisa i Hua Hin. Här kan du kombinera volontärarbete med sol och bad i Thailands äldsta badort. Hua Hin är ett populärt resmål för svenskar, och det här projektet passar dig som vill använda en semestervecka eller två till att volontärarbeta.
  • Undervisa och jobba på en tempelskola i Singburi. Här har vår lokala samarbetspartner sin huvudorganisation, och i Singburi 14 mil norr om Bangkok har de tagit emot massor av volontärer i över tio år. Det här är ett projekt för dig som vill ha många internationella volontärer att umgås med på fritiden, och Singburi är även första stopp för dig som ska vidare till volontärarbete i Mae Sot och Kanchanaburi.

I Singburi finns även möjlighet att vara med på en inledande kulturvecka, för dig som ska volontärarbeta på ett eller flera av ovanstående projekt. Den rekommenderas särskilt för dig som inte har varit i Thailand tidigare. (Kulturveckan går endast att boka i samband med våra nya volontärresor i Thailand – inte de i Kuraburi, Chiang Mai och utanför Phuket.)


 

Vill du veta mer om våra volontärresor till Thailand? Du är alltid välkommen att höra av dig!