• volontarresor-thailand-kulturvecka

Kulturvecka: Introduktion till centrala Thailand

 • Destination:
 • Reslängd från : 1 vecka
 • Pris från:
  2,400 sek

På grund av COVID-19 och omstruktureringar hos vår lokala samarbetspartner i Singburi kan vi tyvärr inte ta emot volontärer här den närmsta tiden. Vi rekommenderar projekten i Hua Hin istället!

En valfri introduktionsvecka till thailändsk kultur, för dig som ska volontärarbeta i Singburi, Hua Hin Kaeng Krachan, Kanchanaburi eller Mae Sot.

Du bor tillsammans med andra volontärer på vår lokala samarbetspartners center
Minimiålder: 16 år (med målsmans godkännande om du är under 18)
Maxålder: Ingen övre gräns
Barnfamiljer är välkomna

2021
2.400:-
Kulturveckan går endast att boka i samband med en av våra volontärresor till Singburi, Hua Hin, Kaeng Krachan, Kanchanaburi och Mae Sot.
2021
Inga datum inplanerade ännu.
Ingår:
💗 Hjälp med planering inför din resa
💗 Dygnet-runt assistans innan avresa och under hela vistelsen
💗 Hämtning på flygplatsen i Bangkok (Suvarnabhumi eller Don Mueang) och transfer till volontärboendet i Singburi
💗 Introduktion till den lokala kulturen av de lokala samordnarna
💗 Allt boende under din vistelse
💗 Tre måltider per dag måndag till fredag, två på helgerna
💗 En donation till vår fond I Mina Skor, som går helt oavkortat till två barnhem och familjer som lever med HIV/AIDS i Chiang Rai i norra Thailand
Ingår inte:
❎ Flygbiljett – men vi hjälper dig gärna med förslag på flyg som kan passa
❎ Reseförsäkring – obligatoriskt, men oftast räcker din hemförsäkring
❎ Eventuella vaccinationer
❎ Eventuella visumkostnader
❎ Utdrag från belastningsregistret
❎ Transfer från volontärboendet till flygplatsen efter avslutat projekt
Du bör boka ditt flyg till Bangkok så att du landar helgen innan projektet börjar, dvs en lördag eller söndag. Vi kan ordna hämtning på båda flygplatserna i Bangkok (Suvarnabhumi och Don Mueang) hela dagen på lördagen och fram till klockan 15.00 på söndagen.

Sista arbetsdag är alltid en fredag, och det går bra att stanna på boendet till lunchtid på lördagen. Klockan 11 ordnas transport till busstationen till Singburi, och därifrån kan du ta buss eller minibuss till Bangkok. Ska du flyga hem direkt är det enklast att ta en taxi från busstationen till flygplatsen, men tänk på att vara ute i god tid. Man vet aldrig hur lång tid man fastnar i trafiken i Bangkok. Om du ska flyga på lördagen rekommenderar vi att boka ett flyg som lyfter tidigast klockan 18.

Ska du stanna i högst 30 dagar och har svenskt pass behöver du inget visum.  

Ska du vara i Thailand längre än 30 dagar rekommenderar vi att du skaffar ett turistvisum från Thailändska ambassaden i Stockholm. Det finns tre varianter: ”single entry tourist visa”, som är giltigt i tre månader och kostar 260 SEK, ”double entry tourist visa” gäller i sex månader och kostar 520 SEK och ”triple entry tourist visa” som också är giltigt i sex månader och kostar 780 SEK. Mer information finns här:
http://www.thaiembassy.se/en/visa
Vi rekommenderar att du inte uppger att du ska volontärarbeta när du ansöker om turistvisumet – det bara krånglar till processen.

Fullgott grundskydd. Skydd mot hepatit A och i vissa fall hepatit B rekommenderas också. Malaria finns inte i Singburiområdet, men vi rekommenderar att alltid ha heltäckande kläder och använda myggspray när du är ute på kvällarna.

 

En bra början på din volontärresa till Thailand!

Den här veckan är en valfri introduktionsvecka för dig som bokar en volontärresa till Singburi, Hua Hin, Kaeng KrachanKanchanaburi och Mae Sot. Du får lära dig grunderna om den lokala kulturen, maten, människorna och språket på vår lokala samarbetspartners volontärcenter i Singburi och genom resor i området.

Kulturveckan rekommenderas särskilt som en introduktion för dig som inte varit i Thailand tidigare, men den är även ett utmärkt sätt att lära känna de andra nyanlända volontärerna.

Programmet kan komma att ändras lite beroende på väder, säsong och annat, men ser i stora drag ut så här:

Efter frukost på måndagen för du en första praktisk genomgång av veckans program, och allmän information om volontärboendet, som ligger i byn Tha Kham strax utanför centrala Singburi. De lokala samordnarna visar runt i området, och du får se var bankomaterna, bankerna, apoteken och den lokala marknaden ligger.

På eftermiddagen åker vi in till Singburi, där du får möjlighet att köpa saker du har glömt att ta med eller kommit på att du behöver – det kan till exempel vara solskydd, myggspray eller annat som är bra att ha i Thailand. Vi besöker även templet Wat Phikun Thong, där du får en kort introduktion till buddhismen – den religion som påverkar mycket i vardagslivet i centrala Thailand.

Därefter åker vi tillbaka till boendet, där du får en lektion i thailändska och en workshop om vad du ska göra och inte göra för att respektera lokalbefolkningen. På kvällen bjuds du på en välkomstmiddag med dansuppvisning av några av de lokala barnen och ungdomarna – var beredd på att delta i dansen själv också!

thailand-volontarresor-kulturveckan

tisdagen besöker vi de södra grannprovinserna Ang Thong och Ayutthaya. Vi börjar med ett besök på templet Wat Muang och den största Buddhastatyn i Thailand (och den nionde största i världen!). Därefter väntar Ban Bang Sadet Court Doll Centre, där du kan se hur världsberömda thailändska miniatyrdockor tillverkas – och prova att göra en egen!

Efter lunch väntar en av Thailands största sevärdheter – de UNESCO-skyddade ruinerna i Ayutthaya, som tidigare var huvudstad i Siam-riket. Ayutthaya grundades redan år 1350, och vi besöker även Wat Mahathat (där det berömda Buddhahuvudet omslingrat av trädrötter finns).

Därefter väntar ett besök på Wat Sri Sanphet, det viktigaste templet i kungadömet Ayutthaya tills staden förstördes av burmeserna år 1767, och Wat Yai Chai Mongkol, ett vackert tempel från slutet av 1500-talet.

frivillig-arbeid-thailand-kulturuken

onsdagen får du se och delta i en gammal thailändsk tradition – vi åker till templet Wat Phra Non Chakri i Singburi och följer med munkarna på deras morgonvandring genom genom stan. Vi lagar mat till munkarna, och efter frukost får du möjlighet att diskutera buddhismen (eller något annat som intresserar dig) med en eller flera munkar från templet.

Efter lunch finns tid för egna aktiviteter i Singburi. Du kan simma några längder i den lokala poolen, få en avkopplande thaimassage eller göra något annat på egen hand. På kvällen väntar grillfest på thailändskt sätt, på en lokal restaurang.

kulturveckan-singburi

torsdagen åker vi österut, till Lopburi, en annan viktig stad i Thailands historia – men idag tänker många först på apor när Lopburi kommer på tal! Här besöker vi bland annat Wat Phra Prang Sam York Park, och det finns jordnötter att köpa om du vill mata aporna.

På eftermiddagen får du möjlighet att hjälpa några av de lokala skolbarnen med läxorna – hjälp med engelska och matte brukar vara särskilt uppskattat – i volontärhuset. På kvällen åker vi in till Singburi igen, och du får möjlighet till lite shopping eller annat på stans största köpcenter.

volontararbete-thailand-lopburi

Kulturveckan avslutas på fredagen, och vi börjar med ett besök i en hantverksby specialiserad på att skapa smycken av kokosnötter. Därefter åker vi tillbaka till boendet, där du får en lektion i thailändsk matlagning. Resultatet äter vi förstås till lunch!

På eftermiddagen besöker vi ett projekt under kungligt beskydd, där du får se hur lokalbefolkningen odlar ris, grönsaker och svamp på traditionellt sätt, ofta med hjälp av vattenbufflar. Vi avslutar veckan med att koppla av i Khai Bang Rachan Memorial Park, en av Singburis stoltheter.

thailand-volontar-matlagningslektion

Helgen är ledig, och om du ska stanna och volontärarbeta i Singburi kan du välja mellan att koppla av på boendet, upptäcka mer av området runt Singburi på egen hand eller tillsammans med andra volontärer – eller kanske ta en sväng till Bangkok? Dit tar det ca 2-3 timmar med buss.

Om du ska volontärarbeta i Hua Hin, Kaeng Krachan eller Kanchanaburi direkt efter introduktionsveckan ordnas transfer dit under helgen utan extra kostnad.

Bokningsformulär

 • Kombinera
  Jag vill kombinera två eller flera projekt, eller lägga till en eller flera veckor utöver det ordinarie projektet. Det här vill jag också vara med på:
 • Vi bekräftar alltid din bokning manuellt, kontrollerar att startdatumen stämmer och justerar totalpriset om du anmäler dig till mer än ett projekt eller mer än en resa.
 • Här kan du t ex ange om du reser tillsammans med någon, om du har några allergier eller om du vill boka ett eget rum mot enkelrumstillägg (ej tillgängligt överallt). Om du redan har bokat ditt flyg får du gärna ange dina flygdetaljer här: Ankomstdatum, tid och flightnummer. Har du inte bokat flyget ännu går det bra att komplettera med det senare.
 • VIll du ha ett gratis volontärintyg efter avslutad resa?
 • Jag godkänner och samtycker till IndiGo Travels resevillkor
 • En donation till I Mina Skor
  För varje bokning går minst 100 kr helt oavkortat till att hjälpa utsatta barn i Thailand. Just nu går pengarna till undervisningsavgifter, skoluniformer, skolmaterial, kläder, julklappar och födelsedagspresenter till våra fadderbarn i Chiang Rai i norra Thailand. Barnen kommer från familjer där en eller båda föräldrarna lever med HIV/AIDS, och har en sammanlagd inkomst på under 1.500 kr i månaden. Vi följer upp på plats att pengarna verkligen används på bästa sätt. Vill du skänka mer än 100 kr? Välj belopp här:
 • 0,00 Kr
  När du skickat in bokningen kontrollerar vi att det finns platser kvar på projektet (om du inte varit i kontakt med oss tidigare), och återkommer med en bekräftelse inom kort. Därefter skickar vi ut en e-faktura på anmälningsavgiften, för att kunna garantera att du får en plats. Den är på 1.500 kr och dras från slutfakturan. Om du bokar med kortare varsel än sex veckor skickar vi ut en faktura på hela summan direkt.

Kommentarer & Feedback