• volontararbete-barn-thailand-sepia

Volontärresa: Hjälp till på en tempelskola i Thailand

 • Destination:
 • Reslängd från : 1 vecka
 • Pris från:
  4,250 sek

På grund av COVID-19 och omstruktureringar hos vår lokala samarbetspartner i Singburi kan vi tyvärr inte ta emot volontärer här under 2022. Vi rekommenderar projekten i Hua Hin istället!

Volontärarbeta med bygg och renovering av en tempelskola för barn från fattiga familjer i Singburi i centrala Thailand. Arbetet är främst fokuserat på att skapa en säkrare, trivsammare och mer färgglad skolmiljö för barnen, men du kan även bli ombedd att lära ut engelska på en informellt sätt.

Du bor tillsammans med andra volontärer på vår lokala samarbetspartners center
Minimiålder: 16 år (med målsmans godkännande om du är under 18)
Maxålder: Ingen övre gräns
Förkunskapskrav: Grundläggande engelska

2022
1 vecka: 4.250:-
2 veckor: 6.350:-
3 veckor: 8.450:-
4 veckor: 10.550:-
5 veckor: 12.700:-
6 veckor: 15.050:-
7 veckor: 17.150:-
8 veckor: 19.300:-
9 veckor: 21.750:-*
 
*Vill du stanna längre än 9 veckor? Kontakta oss!
2022
Inga datum inplanerade ännu.
Ingår:
💗 Hjälp med planering inför din resa
💗 Dygnet-runt assistans innan avresa och under hela projekttiden
💗 Hämtning på flygplatsen i Bangkok (Suvarnabhumi eller Don Mueang) och transfer till volontärboendet i Singburi
💗 Introduktion till den lokala kulturen och projektet av de lokala samordnarna
💗 Allt boende under din vistelse
💗 Tre måltider per dag måndag till fredag, två på helgerna
💗 En donation till vår fond I Mina Skor, som går helt oavkortat till två barnhem och familjer som lever med HIV/AIDS i Chiang Rai i norra Thailand
💗 En donation till projektet
💗 Ett volontärintyg som stärker ditt CV
Ingår inte:
❎ Flygbiljett – men vi hjälper dig gärna med förslag på flyg som kan passa
❎ Reseförsäkring – obligatoriskt, men oftast räcker din hemförsäkring
❎ Eventuella vaccinationer
❎ Eventuella visumkostnader
❎ Utdrag från belastningsregistret
❎ Transfer från volontärboendet till flygplatsen efter avslutat projekt
Du bör boka ditt flyg till Bangkok så att du landar helgen innan projektet börjar, dvs en lördag eller söndag. Vi kan ordna hämtning på båda flygplatserna i Bangkok (Suvarnabhumi och Don Mueang) hela dagen på lördagen och fram till klockan 15.00 på söndagen.

Sista arbetsdag är alltid en fredag, och det går bra att stanna på boendet till lunchtid på lördagen. Klockan 11 ordnas transport till busstationen till Singburi, och därifrån kan du ta buss eller minibuss till Bangkok. Ska du flyga hem direkt är det enklast att ta en taxi från busstationen till flygplatsen, men tänk på att vara ute i god tid. Man vet aldrig hur lång tid man fastnar i trafiken i Bangkok. Om du ska flyga på lördagen rekommenderar vi att boka ett flyg som lyfter tidigast klockan 18.

Ska du stanna i högst 30 dagar och har svenskt pass behöver du inget visum.  

Ska du vara i Thailand längre än 30 dagar rekommenderar vi att du skaffar ett turistvisum från Thailändska ambassaden i Stockholm. Det finns tre varianter: ”single entry tourist visa”, som är giltigt i tre månader och kostar 260 SEK, ”double entry tourist visa” gäller i sex månader och kostar 520 SEK och ”triple entry tourist visa” som också är giltigt i sex månader och kostar 780 SEK. Mer information finns här:
http://www.thaiembassy.se/en/visa
Vi rekommenderar att du inte uppger att du ska volontärarbeta när du ansöker om turistvisumet – det bara krånglar till processen.

Fullgott grundskydd. Skydd mot hepatit A och i vissa fall hepatit B rekommenderas också. Malaria finns inte i Singburiområdet, men vi rekommenderar att alltid ha heltäckande kläder och använda myggspray när du är ute på kvällarna.

 

Som volontär på det här projektet blir du placerad på en tempelskola i Singburi – ”Lejonstaden”. Det är en genuint thailändsk stad med ungefär 60.000 invånare, 14 mil norr om Bangkok. Thailands största flod, Chao Phraya, flyter genom staden och det finns flera fina tempel att besöka.

 

Volontärarbete med barn och renovering i Singburi, Thailand

Som volontär på det här projektet får du hjälpa till med lite av varje. Volontärarbetet sker på två tempelskolor, som till viss del även fungerar som barnhem. Under skolterminerna bor många av barnen i anslutning till ett av templen, som förutom att erbjuda boende och undervisning även ger barnen mat varje dag.

Templen ger en trygghet och utbildning till barn som är föräldralösa, kommer från trasiga familjer eller från familjer som inte har råd eller möjlighet att låta dem bo hemma. En del av barnen kommer från minoritetsgrupper och saknar thailändska medborgarskap, vilket ofta gör att de nekas rätten att gå i en kommunal skola. Andra kommer från avlägsna byar som saknar skola.

volontarresor-thailand-tempelskola

Volontärarbetet fokuserar i första hand på att renovera skolbyggnaderna, skolgårdarna och övriga byggnader inom tempelområdena, och göra miljön säkrare, roligare och mer färgglad för de många barn som tillbringar större delen av sina skolår här – så var beredd på hårt och svettigt men givande och kul arbete!

Vid behov kan du även bli ombedd att lära ut engelska på ett informellt och kul sätt, hjälpa barnen med engelskaläxor, hjälpa barnen med grönsaksodlingarna på området, eller att skapa små workshops om hygien, kulturutbyte, miljöfrågor eller något annat som du tycker är viktigt.

frivillig-arbeid-thailand-tempelskole

Du jobbar måndag till fredag, och efter frukost bär det av till en av tempelskolorna. Det här är projekt som vår lokala samarbetspartner har drivit i många år, och det brukar vara gott om internationella volontärer på plats. Ni blir oftast indelade i grupper för att göra arbetet så effektivt som möjligt, men reser du tillsammans med någon är det inga problem att hamna i samma grupp.

Normalt volontärarbetar man 4-5 timmar om dagen på det här projektet, inklusive en lunchrast mitt på dagen. Lokala samordnare och skolans personal finns tillgängliga varje dag och ser till att arbetet flyter på.

thailand-volontararbete-tempelskola


Obs: På det här projektet krävs att du tar med dig ett utdrag ur belastningsregistret. Du får utdraget hos svenska polisen, det ska vara på engelska, kostar 225 kr + porto och tar ca två veckor att få. Här beställer du intyget.

 

Projektet gör uppehåll på följande helgdagar:

2020: 1 och 16 januari, 10 februari, 6 april, 13-16 april, 1, 6 och 13 maj, 6-7 och 28 juli, 12 augusti, 13 och 23 oktober, 7 och 10 december.

Det är skollov i Thailand från mitten av mars till mitten av maj, och hela oktober. Då fokuseras arbetet helt på bygg och renovering, och barnen åker hem till sina familjer/släktingar.

 

Kombinera ditt volontärarbete i Thailand med en kulturvecka!

Vill du uppleva mer av centrala Thailand än bara volontärarbetet? Anmäl dig till kulturveckan i Singburi också! De flesta bokar kulturveckan som inledning på sin volontärresa, men det går även att lägga den som avslutning eller som en paus i arbetsveckorna.

 

Boende för våra volontärer i Singburi

Vår samarbetspartner i Singburi har tre volontärhus i byn Tha Kham, 10-15 minuter med bil från centrala Singburi. Du får dela rum och badrum med en eller flera volontärer av samma kön, och bjuds på tre mål mat varje dag (två på helgerna). Maten är thailändsk och mestadels vegetarisk. Du får tillgång till gratis wifi.

volontarboende-singburi

Du kan tvätta dina kläder för hand, eller lämna in dem för maskintvätt mot en liten extrakostnad. Tänk på att inte slösa med vatten och el – hela projektet är miljöinriktat och du förväntas vara ett gott föredöme för lokalbefolkningen. Det finns dusch med varmvatten, och luftkonditionering är tillgängligt mellan klockan 20 och 08.

Det finns även möjlighet att uppgradera boendet till ett privat rum (för 1-4 personer) för 800 kr per vecka, eller till ett lite ”lyxigare” rum för 1-2 personer för 1.200 kr extra per vecka. Bilderna nedan är exempel på hur de vanliga sovrummen och badrummen kan se ut, men eftersom det finns tre olika hus ser det inte exakt ut som på bilderna överallt.

volontarhus-singburi

Var måttlig med alkohol och rökning. Det är inte strikt förbjudet, men visa hänsyn och sunt förnuft och drick inte alkohol i volontärhuset. Användning av illegala droger är inte tillåtet och kan leda till att du stängs av från fortsatt volontärarbete.

 

 

Fritid i Singburi

På tisdagkvällar är det kvällsmarknad i Tha Kham, där du kan köpa billiga kläder, testa massor av olika sorters mat eller bara gå runt och njuta av atmosfären i det här mysiga lilla samhället.

volontarresor-thailand-fritid-singburi

På onsdageftermiddagar ordnas transport till centrala Singburi, och du kan koppla av med några längder i stans simbassäng, få thaimassage eller shoppa lite. På onsdagkvällar finns även möjlighet att vara med på grillfest på en lokal restaurang för den som vill – ett bra tillfälle att umgås, äta gott och lyssna på musik.

thailand-frivillig-arbeid-singburi

På torsdageftermiddagarna kan du följa med till stans största köpcenter, där du kan köpa allt du kan tänkas behöva.

Om du stannar längre än en vecka i Singburi är det möjligt att åka till Bangkok över en helg för den som vill. Det tar 2-3 timmar med buss, beroende på trafiken.

 

Att tänka på inför din volontärresa till Thailand

💗 Singburi passar för dig som vill uppleva en genuin del av Thailand men samtidigt ha många västerländska volontärer att umgås med.

💗 Respektera den lokala kulturen och klä dig inte i urringat linne eller kort kjol/korta shorts.

💗 Det är regnperiod från augusti till oktober, men det regnar oftast inte hela dagarna.

Bokningsformulär

 • Kombinera
  Jag vill kombinera två eller flera projekt, eller lägga till en eller flera veckor utöver det ordinarie projektet. Det här vill jag också vara med på:
 • Vi bekräftar alltid din bokning manuellt, kontrollerar att startdatumen stämmer och justerar totalpriset om du anmäler dig till mer än ett projekt eller mer än en resa.
 • Här kan du t ex ange om du reser tillsammans med någon, om du har några allergier eller om du vill boka ett eget rum mot enkelrumstillägg (ej tillgängligt överallt). Om du redan har bokat ditt flyg får du gärna ange dina flygdetaljer här: Ankomstdatum, tid och flightnummer. Har du inte bokat flyget ännu går det bra att komplettera med det senare.
 • VIll du ha ett gratis volontärintyg efter avslutad resa?
 • Jag godkänner och samtycker till IndiGo Travels resevillkor
 • En donation till I Mina Skor
  För varje bokning går minst 100 kr helt oavkortat till att hjälpa utsatta barn i Thailand. Just nu går pengarna till undervisningsavgifter, skoluniformer, skolmaterial, kläder, julklappar och födelsedagspresenter till våra fadderbarn i Chiang Rai i norra Thailand. Barnen kommer från familjer där en eller båda föräldrarna lever med HIV/AIDS, och har en sammanlagd inkomst på under 1.500 kr i månaden. Vi följer upp på plats att pengarna verkligen används på bästa sätt. Vill du skänka mer än 100 kr? Välj belopp här:
 • 0,00 Kr
  När du skickat in bokningen kontrollerar vi att det finns platser kvar på projektet (om du inte varit i kontakt med oss tidigare), och återkommer med en bekräftelse inom kort. Därefter skickar vi ut en e-faktura på anmälningsavgiften, för att kunna garantera att du får en plats. Den är på 1.500 kr och dras från slutfakturan. Om du bokar med kortare varsel än sex veckor skickar vi ut en faktura på hela summan direkt.

Kommentarer & Feedback

 • Amira
  Svara

  Hej!

  Det bästa med min volontärresa tycker jag var kontakten med barnen på tempelskolan och att känna att man gjorde skillnad och att alla uppskattade det jobb vi gjorde. Det var även jättekul att lära känna de andra volontärerna och jag rekommenderar det här projektet till alla som vill uppleva Thailand på ett annorlunda sätt.

  Tack för att ni gjorde den här resan möjlig för mig och för era snabba och bra svar på alla mina frågor innan jag åkte, jag har fått mersmak på volontärarbete och har redan börjat titta runt bland era andra projekt inför nästa sommar. Kanske blir det Indien då. 🙂