• volontarresor-thailand-Kaeng Krachan

Volontärresa: Bo och jobba hos Karen-folket i Thailand

 • Destination:
 • Reslängd från : 1 vecka
 • Pris från:
  3,900 sek

Volontärarbeta med att lära ut engelska på en skola för Karen-folket, en av Thailands minoritetsbefolkningar med ursprung i Burma – och bo i en Karen-by i Kaeng Krachan – Thailands största nationalpark!

Du bor tillsammans med andra volontärer
Minimiålder: 16 år (med målsmans godkännande om du är under 18)
Maxålder: Ingen övre gräns
Barnfamiljer välkomna
Förkunskapskrav: Engelska på gymnasienivå

2021
1 vecka: 3.900:-
2 veckor: 5.650:-
3 veckor: 7.400:-
4 veckor: 9.150:-
5 veckor: 10.900:-
6 veckor: 12.700:-
7 veckor: 14.650:-
8 veckor: 16.400:-
9 veckor: 18.250:-*
 
*Vill du stanna längre än 9 veckor? Kontakta oss! 
Eventuellt måste vi höja priserna vid årsskiftet, men om du bokar nu gäller samma pris som för 2021 även för projektstart under 2022.
2021 & 2022
Varje måndag, när vi har möjlighet att ta emot volontärer i Thailand igen efter Covid. Inget datum är fastställt för när projekten startar igen, men fråga oss gärna. Notera skolloven som är specificerade i texten (mitten av mars till mitten av maj, och hela oktober). Under loven får du istället lära ut engelska i Hua Hin genom English Camps och liknande aktiviteter.
Ingår:
💗 Hjälp med planering inför din resa
💗 Dygnet-runt assistans innan avresa och under hela projekttiden
💗 Hämtning på flygplatsen i Bangkok (Suvarnabhumi eller Don Mueang) och transfer till volontärboendet i Kaeng Krachan, oftast via Hua Hin
💗 Introduktion till den lokala kulturen och projektet av de lokala samordnarna
💗 Allt boende under din vistelse
💗 Tre måltider per dag måndag till fredag, två på helgerna
💗 En donation till vår fond I Mina Skor, som går helt oavkortat till två barnhem och familjer som lever med HIV/AIDS i Chiang Rai i norra Thailand
💗 En donation till projektet
💗 Ett volontärintyg som stärker ditt CV
Ingår inte:
❎ Flygbiljett – men vi hjälper dig gärna med förslag på flyg som kan passa
❎ Reseförsäkring – obligatoriskt, men oftast räcker din hemförsäkring
❎ Eventuella vaccinationer
❎ Eventuella visumkostnader
❎ Utdrag från belastningsregistret
❎ Transfer från volontärboendet till flygplatsen efter avslutat projekt
Du bör boka ditt flyg till Bangkok så att du landar helgen innan projektet börjar, dvs en lördag eller söndag. Vi kan ordna hämtning på båda flygplatserna i Bangkok (Suvarnabhumi och Don Mueang) hela dagen på lördagen och fram till klockan 15.00 på söndagen.

Vill du vara med på introduktionsveckan i Singburi först? Inga problem. Då ordnar vi transfer dit när du landat, och efter den första veckan ordnar vi så du kommer till Kaeng Krachan. Natten mellan söndag och måndag bor du då i Hua Hin, och åker till Kaeng Krachan efter frukost på måndagen. 

Sista arbetsdag är alltid en fredag, och på fredag eftermiddag ordnas transfer till volontärboendet i Hua Hin. Där går det bra att stanna till lunchtid på lördagen. På lördag morgon/förmiddag ordnas transport till busstationen till Hua Hin, och därifrån kan du ta buss eller minibuss till Bangkok. Ska du flyga hem direkt är det enklast att ta en taxi från busstationen till flygplatsen, men tänk på att vara ute i god tid. Man vet aldrig hur lång tid man fastnar i trafiken i Bangkok.

Ska du stanna i högst 30 dagar och har svenskt pass behöver du inget visum.  

Ska du vara i Thailand längre än 30 dagar rekommenderar vi att du skaffar ett turistvisum från Thailändska ambassaden i Stockholm. Det finns tre varianter: ”single entry tourist visa”, som är giltigt i tre månader och kostar 260 SEK, ”double entry tourist visa” gäller i sex månader och kostar 520 SEK och ”triple entry tourist visa” som också är giltigt i sex månader och kostar 780 SEK. Mer information finns här:
http://www.thaiembassy.se/en/visa
Vi rekommenderar att du inte uppger att du ska volontärarbeta när du ansöker om turistvisumet – det bara krånglar till processen.

Fullgott grundskydd. Skydd mot hepatit A och i vissa fall hepatit B rekommenderas också. Malaria kan finnas i västra delen av nationalparken, på gränsen till Burma, och vi rekommenderar att alltid ha heltäckande kläder och använda myggspray när du är ute på kvällarna. Om du planerar att stanna längre än en vecka på det här projektet kan malariaprofylax behövas.


På det här projektet får du möjlighet att bo i Thailands största nationalpark, Kaeng Krachan, och volontärarbeta med att lära ut engelska till barn från Karen-folket, en av Thailands minoritetsbefolkningar.

 

Volontärarbete på en skola i Kaeng Krachan nationalpark

På det här unika projektet får du bo i Thailands största nationalpark, och volontärarbeta med att undervisa i engelska på en skola för barn från Karen-folket, en minoritetsgrupp som till största delen bor i Burma. Projektet passar för dig som älskar naturupplevelser, vill lära känna en del av Thailand som inte många västerlänningar besöker och hjälpa barn och ungdomar från en folkgrupp som ofta saknar samma rättigheter som andra i Thailand.

Som volontär på det här projektet är din huvuduppgift att förbättra barnens engelskkunskaper, men det uppskattas även om du deltar i andra aktiviteter i byn utanför skoltid. Normalt är du på skolan på förmiddagarna, och förutom att lära ut engelska ingår det i arbetsuppgifterna att vara med och förbereda lunch för barnens i skolans matsal varje dag.

frivillig-arbeid-thailand-Kaeng Krachan

Karen-folket hör till Thailands fattigaste, och många av byborna tillverkar egna bananchips och andra ekologiska produkter för att dryga ut sina blygsamma inkomster. Efter skolan brukar många av barnen samlas för att simma i floden som flyter genom byn, och det är ett utmärkt sätt att svalka sig efter en svettig arbetsdag även för dig som volontär!

 

Lär ut engelska till en av Thailands minoritetsbefolkningar

Karen-folket lever till största delen i Burma, där de i många år kämpat för självständighet och mot militärdiktaturen. Många har tvingats fly över gränsen till Thailand, där de ofta sätts i flyktingläger utan möjlighet att arbeta. Flertalet är buddhister, men många är också kristna.

Du kommer att bo och volontärarbeta i en by där befolkningen hör till Karen-folket. De flesta har bott i området i många år och de har större rörelsefrihet än i flyktinglägren, men inte alla har thailändska medborgarskap. Utan det kan de har svårt att söka sjukvård och arbete, och barnen går ofta i egna skolor eftersom de inte har tillgång till de kommunala skolorna i Thailand. Undantag finns dock.

volontararbete-thailand-Kaeng Krachan

Du behöver inte ha lärarutbildning eller tidigare erfarenhet från undervisning för att hjälpa till här. Du får handledning på plats. Och du behöver inte vara orolig for att din engelska inte är perfekt – har du klarat dig igenom engelskundervisningen i gymnasiet räcker det gott och väl. Tänk bara på att prata långsamt, använda enkla ord och att hela tiden kolla om eleverna förstår.

Engelskundervisningen i Thailand är generellt dålig, med lärare som kan böja hundra oregelbundna verb men inte hålla ett enkelt samtal på engelska. De gör så gott de kan, men det finns ingen tradition av att lära ut engelska som det gör i exempelvis grannlandet Malaysia eller Indien. Därför använder de flesta lärare mest teori – grammatik, skrivövningar och skriftliga test.

Där kan du som volontärlärare fylla ett mycket viktigt tomrum genom att prata engelska med barnen, arrangera spel och lekar på engelska och få dem att släppa blygheten och osäkerheten och våga prata engelska – inte bara fylla i grammatikövningar. Annat som är mycket uppskattat är sång och musik. Du bör ha en öppen personlighet och våga bjuda på dig själv.

volontararbeta-i-thailand

Du jobbar måndag till fredag. Normalt volontärarbetar man 2-3 timmar på förmiddagen på det här projektet, och eftermiddagarna är lediga. En lokal samordnare och skolans personal finns tillgängliga varje dag och ser till att arbetet flyter på.

Skolan har även en egen ekologisk grönsaksodling, där man både odlar frukt och grönsaker i undervisningssyfte och för konsumtion. Du kommer att få möjlighet att utforska området runt byn, besöka en lokal marknad och ett vackert vattenfall där det går bra att simma.

Observera att det här är ett relativt litet volontärprojekt, som inte alltid har fler volontärer på plats. Det passar dig som gillar småskalighet och vill uppleva ett annorlunda Thailand. Om du vill ha många internationella volontärer omkring dig rekommenderar vi istället ett av våra projekt i Singburi eller Hua Hin, men det går även utmärkt att kombinera projekt på de olika destinationerna.

Om du stannar längre än en vecka får du bo i Hua Hin under helgen/helgerna. Transfer till Kaeng Krachan ordnas efter frukost på måndagar, och transfer tillbaka till Hua Hin på fredagseftermiddagar. Det är 65 kilometer mellan Hua Hin och Kaeng Krachan.

 


Obs: På det här projektet krävs att du tar med dig ett utdrag ur belastningsregistret. Du får utdraget hos svenska polisen, det ska vara på engelska, kostar 225 kr + porto och tar ca två veckor att få. Här beställer du intyget.

 

Projektet gör uppehåll på följande helgdagar:

2020: 1 och 16 januari, 10 februari, 6 april, 13-16 april, 1, 6 och 13 maj, 6-7 och 28 juli, 12 augusti, 13 och 23 oktober, 7 och 10 december.

Det är skollov i Thailand från mitten av mars till mitten av maj, och hela oktober. Då får du istället jobba med speciallektioner och English Camps i Hua Hin.

 

Kombinera ditt volontärarbete i Thailand med en kulturvecka!

Vill du uppleva mer av centrala Thailand än bara volontärarbetet? Anmäl dig till kulturveckan i Singburi också! De flesta bokar kulturveckan som inledning på sin volontärresa, men det går även att lägga den som avslutning. Du kan även vara med på introduktionsveckan och sedan volontärarbeta i både Singburi och Kaeng Krachan, om du vill uppleva två olika intressanta och väldigt olika platser i centrala Thailand. Det går även att kombinera exempelvis Singburi, Hua Hin och Kaeng Krachan. Transfer mellan Singburi och Hua Hin/Kaeng Krachan ingår i resans pris.

 

Boende för våra volontärer i Hua Hin & Kaeng Krachan

På det här projektet bor du i Hua Hin den första natten, och under helgerna om du stannar längre än en vecka. Du får dela rum och badrum med en eller flera volontärer av samma kön, och bjuds på tre mål mat varje dag (två på helgerna). Maten är thailändsk och mestadels vegetarisk. Du får tillgång till gratis wifi, en stor swimming pool, och dusch med varmvatten. Du kan tvätta dina kläder för hand, eller lämna in dem för maskintvätt mot en liten extrakostnad.

volontarresor-thailand-hua-hin-boende

I Kaeng Krachan bor du enkelt, i en byggnad som tillhör skolområdet. Det finns myggnät, fläkt, västerländska toaletter och dusch utan varmvatten. Det finns gratis wifi, men vi kan inte lova att det alltid fungerar. Tänk på att inte slösa med vatten och el – hela projektet är miljöinriktat och du förväntas vara ett gott föredöme för lokalbefolkningen.

volontarboende-Kaeng Krachan

Var måttlig med alkohol och rökning. Det är inte strikt förbjudet, men visa hänsyn och sunt förnuft och drick inte alkohol i volontärhuset. Användning av illegala droger är inte tillåtet och kan leda till att du stängs av från fortsatt volontärarbete och deltagande.

 

Att tänka på inför din volontärresa till Thailand

💗 Även om Kaeng Krachan ligger ganska nära havet bör du tänka att det inte är en turistort.

💗 Respektera den lokala kulturen och klä dig inte i urringat linne eller kort kjol/korta shorts.

💗 Den här delen av Thailand har flest soltimmar i hela landet, men det är regnperiod från maj till oktober.

Bokningsformulär

 • Kombinera
  Jag vill kombinera två eller flera projekt, eller lägga till en eller flera veckor utöver det ordinarie projektet. Det här vill jag också vara med på:
 • Vi bekräftar alltid din bokning manuellt, kontrollerar att startdatumen stämmer och justerar totalpriset om du anmäler dig till mer än ett projekt eller mer än en resa.
 • Här kan du t ex ange om du reser tillsammans med någon, om du har några allergier eller om du vill boka ett eget rum mot enkelrumstillägg (ej tillgängligt överallt). Om du redan har bokat ditt flyg får du gärna ange dina flygdetaljer här: Ankomstdatum, tid och flightnummer. Har du inte bokat flyget ännu går det bra att komplettera med det senare.
 • VIll du ha ett gratis volontärintyg efter avslutad resa?
 • Jag godkänner och samtycker till IndiGo Travels resevillkor
 • En donation till I Mina Skor
  För varje bokning går minst 100 kr helt oavkortat till att hjälpa utsatta barn i Thailand. Just nu går pengarna till undervisningsavgifter, skoluniformer, skolmaterial, kläder, julklappar och födelsedagspresenter till våra fadderbarn i Chiang Rai i norra Thailand. Barnen kommer från familjer där en eller båda föräldrarna lever med HIV/AIDS, och har en sammanlagd inkomst på under 1.500 kr i månaden. Vi följer upp på plats att pengarna verkligen används på bästa sätt. Vill du skänka mer än 100 kr? Välj belopp här:
 • 0,00 Kr
  När du skickat in bokningen kontrollerar vi att det finns platser kvar på projektet (om du inte varit i kontakt med oss tidigare), och återkommer med en bekräftelse inom kort. Därefter skickar vi ut en e-faktura på anmälningsavgiften, för att kunna garantera att du får en plats. Den är på 1.500 kr och dras från slutfakturan. Om du bokar med kortare varsel än sex veckor skickar vi ut en faktura på hela summan direkt.

Kommentarer & Feedback