• volontärarbete-barnhem-vietnam-volontärresor

Volontärresa: Jobba på barnhem i Ho Chi Minh City, Vietnam!

 • Reslängd från : 1 vecka
 • Pris från:
  4,700 sek

Eftersom det här barnhemmet inte gick med på att ge oss full insyn i verksamheten har vi tyvärr bestämt oss för att inte skicka fler volontärer hit. Om du vill volontärarbeta på barnhem i Asien ger vi fortfarande den möjligheten i Thailand och på Sri Lanka. Läs mer om varför vi begränsat möjligheterna till volontärarbete på barnhem här.

Introduktionsveckan är valfri
Du bor i sovsal tillsammans med andra volontärer
Det finns luftkonditionering och varm dusch på boendet
Minimiålder: 16 år (med målsmans godkännande om du är under 18)
Maxålder: Ingen övre gräns
Förkunskapskrav: Engelska på gymnasienivå

2018
1 vecka: 4.700:-
2 veckor: 6.900:-
3 veckor: 8.900:-
4 veckor: 10.900:-
5 veckor: 12.900:-
6 veckor: 14.900:-
7 veckor: 16.900:-
8 veckor: 18.900:-
9 veckor: 20.900:-
10 veckor: 22.900:-
11 veckor: 24.900:-
12 veckor: 26.900:-
 
Vill du stanna längre än 12 veckor? Kontakta oss!
Eventuellt måste vi höja priserna vid årsskiftet, men om du bokar nu gäller samma pris som för 2018 även för projektstart under 2019.
Ingår:
¤ Mat
¤ Boende
¤ Dygnet-runt assistans innan
avresa och under projektet
¤ Hämtning på flygplatsen i HCMC
¤ En donation till I Mina Skor
¤ Ett volontärintyg som stärker ditt CV
Ingår inte:
¤ Flygbiljett
¤ Fickpengar
¤ Eventuella vaccinationer
¤ Visumkostnader
Du ska boka ditt flyg till Ho Chi Minh City så att du landar dagen innan projektet börjar. Vi hjälper dig gärna att hitta de bästa biljetterna!
Ska du stanna i Vietnam i högst 15 dagar behöver du inte ansöka om i förväg. Du får det när du landar i Vietnam. För vistelse längre än 15 dagar måste du ordna visum på Vietnams ambassad i Stockholm. Visumet du får i Sverige ger dig tillåtelse att stanna i Vietnam i 30 dagar. När du väl är i Vietnam kan du söka förlängning av ditt visum. Man brukar kunna få stanna ytterligare 30 dagar. Därefter kan det vara möjligt att förlänga med 10 dagar till men då måste man visa upp en flygbiljett ut ur landet inom dessa 10 dagar. Tänk på att visumet är giltigt för inresa i sex månader från det datum det utfärdats, så ansök inte för tidigt. Du kan läsa mer om visum till Vietnam här: http://www.vietnamemb.se/en/service/visa.html
Förutom fullgott grundskydd rekommenderas skydd mot Hepatit A och B samt Tyfoidfeber. Koleravaccin kan också vara bra att ta. Malaria finns inte i Ho Chi Minh City, men om du ska resa runt i andra delar av Vietnam kan det vara bra att kolla med en vaccinationscentral innan du åker. Vi rekommenderar att alltid ha heltäckande kläder och använda myggspray när du är ute på kvällar och nätter.

Det här projektet är baserat i Ho Chi Minh City, Vietnams största stad, med drygt 7 miljoner invånare. Stadens namn förkortas ofta HCMC, och hette tidigare Saigon.  Det är ett namn som fortfarande ofta används av både vietnameser och utlänningar, men det syftar då oftast endast på de centrala delarna av Ho Chi Minh City.

volontär-ho-chi-minh-city-vietnam

 

Introduktionsveckan (valfri)

Du blir upphämtad på flygplatsen på söndagen.  I Ho Chi Minh City kan du välja om du vill börja volontärjobba direkt den första måndagen eller vara med på introduktionsveckan först. Väljer du det senare ser programmet ut så här:

På måndagen börjar vi med en genomgång av veckans program, och du lär dig hitta i området runt boendet. Det finns gott om affärer, bankomater och annat praktiskt inom gångavstånd. Efter lunch får du en språklektion, och vi avslutar med lite sightseeing och bockar av några av stadens mest kända sevärdheter – Reunification Palace, Operahuset, Stadshuset och Notre Dame – alla byggda under den franska kolonialtiden som varade från 1874 till 1954. På kvällen väntar en liten välkomstfest för dig och de andra nyanlända volontärerna!

Tisdagen börjar vi med en work shop i något väldigt vietnamesiskt – handduksvikning! Efter lunch får du lära dig mer om vietnamesisk kultur och får ännu en språklektion, och vi avslutar eftermiddagen med ett besök på en lokal marknad.

volontärresa-introduktionsvecka-hcmc-vietnam

På onsdagen får du lära dig grunderna i vietnamesiskt konsthantverk, och även prova på det själv. Därefter besöker vi Krigsminnesmuseet, som tidigare hette ”The House for Displaying War Crimes of American Imperialism and the Puppet Government of South Vietnam”, och innehållet är ungefär detsamma idag. Även om det är Vietnams version av vietnamkriget som visas upp, och den kanske inte alltid är helt sanningsenlig,  är det en intressant inblick i landets historia. Det är svårt att ta till sig de hemskheter som hände i Vietnam för mindre än 50 år sedan.

Eftermiddagen avslutas på ett lättsammare sätt – med den lektion i vietnamesisk matlagning! Resultatet äter vi förstås till middag.

På torsdagen besöker vi intressanta Cu-Chi-tunnlarna, där människor levde under kriget. Man åt och sov under jord, det fanns sjukvård att tillgå och tunnlarna gjorde det möjligt att undgå bombningar och andra attacker från fienden. Om du har cellskräck rekomenderar vi att stanna ovan jord.

volontärresor-vietnam-introduktionsveckan

På eftermiddagen får du en introduktion till det kommande volontärarbetet, och du får möjlighet att ställa alla frågor du kan ha samlat på dig under veckan. På fredagen besöker vi de projekt som finns tillgängliga.

Helgen är ledig, och du får tillbringa tiden som du själv önskar. Du kan uppleva mer av spännade Ho Chi Minh City på egen hand eller tillsammans med andra volontärer, eller bara ta det lungt och ladda batterierna inför det kommande volontärarbetet. Ett trevligt och avkopplande utflyktsmål är Mekongfloden och deltat söder om stan, där du kan åka båt och uppleva livet på landet i södra Vietnam – en skön kontrast till hektiska Ho Chi Minh City.

 

Volontärarbeta på barnhem i Ho Chi Minh City, Vietnam

Vi samarbetar främst med två barnhem i Ho Chi Minh City. På det ena finns barn från spädbarnsåldern upp till fem år, och på det andra är barnen mellan 0 och 18. De yngsta barnen har oftast övergivits av sina föräldrar av olika anledningar, och en del av de äldre barnen har tagits om hand efter att ha levt som gatubarn i olika delar av Vietnam.

Vilket barnhem du blir placerad på beror på dina önskemål, och var behovet av hjälp är störst för tillfället. Du får oftast jobba på det barnhem du i första hand önskar, men det är personalen på plats som har sista ordet när det gäller placeringarna för att kunna fördela resurserna så effektivt som möjligt och för att du som volontär ska göra störst möjliga nytta.

volontärresor-vietnam-barnhem-hcmc

 

Arbetsuppgifter för volontärerna på barnhemmen

På barnhemmet för barn upp till fem år hjälper du personalen att se till att barnen har det bra. Bland arbetsuppgifterna ingår bland annat att mata barnen, duscha och klä på dem, byta blöjor på de yngsta, leka med dem och trösta dem när de är ledsna. Det finns i skrivande stund 46 barn på det här barnhemmet.

På barnhemmet för äldre barn deltar du i lekar och andra aktiviteter som gör att barnen utvecklas och får en roligare vardag. De flesta av barnen här går i skolan på dagarna, och hjälp med läxläsning är en viktig del av arbetet. Att lära barnen lite grundläggande engelska ökar deras chanser för högre utbildning och förbättrar chanserna att få jobb i framtiden. Här finns barn i alla åldrar – från spädbarn upp till 18 år – och det bor drygt 50 barn på det här barnhemmet.

På båda barnhemmen uppskattas det även om du är med och utför enklare renovering, målning och liknande, för att göra miljön säkrare, roligare och färggladare för barnen.

Obs: På det här projektet krävs att du tar med dig ett utdrag ur belastningsregistret. Du får utdraget hos svenska polisen, det ska vara på engelska, kostar 192 kr och tar ca två veckor att få.
http://polisen.se/Service/Blanketter/Blanketter-belastningsregistret/blankett-4421-utlandsandamal-belastningsregistret/

barnhem-volontärarbete-vietnam

 

Boende för våra volontärer i Ho Chi Minh City

Du bor i ett område som heter Go Vap (ward/phuong 7), i norra Ho Chi Minh, nära flygplatsen. Det är 6-10 sängar per rum, och du delar rum med andra volontärer av samma kön. Det finns luftkonditionering och varm dusch. Ta med ett eget hänglås. Du bjuds på tre mål mat om dagen (två på helgerna). Maten är till största delen vegetarisk och av lokal karaktär.

Du kan handtvätta din egen tvätt, eller lämna in den för maskintvätt för $1 per kilo. Tänk på att inte slösa med vatten och el – hela projektet är miljöinriktat och du förväntas vara ett gott föredöme för lokalbefolkningen. Användning av illegala droger är inte tillåtet och kan leda till att du stängs av från fortsatt volontärarbete.

 

Att tänka på inför din volontärresa till Ho Chi Minh City

• Det är varmt i södra Vietnam hela året, men allra varmast är det i april. Du kommer att vara glad att det finns luftkonditionering på boendet!

• Det regnar mycket från juni till oktober – ta med paraply om du åker då.

• Den vietnamesiska valutan – Dong – går inte att växla bort utanför Vietnam, så gör dig av med de pengar du växlat in innan du lämnar landet.

 

Den här volontärresan passar extra bra för dig som vill göra ditt gymnasieprojekt utomlands och jobba med utsatta barn.

Bokningsformulär

 • Kombinera
  Jag vill kombinera två eller flera projekt, eller lägga till en eller flera veckor utöver det ordinarie projektet. Det här vill jag också vara med på:
 • Vi bekräftar alltid din bokning manuellt, kontrollerar att startdatumen stämmer och justerar totalpriset om du anmäler dig till mer än ett projekt eller mer än en resa.
 • Här kan du t ex ange om du reser tillsammans med någon, om du har några allergier eller om du vill boka ett eget rum mot enkelrumstillägg (ej tillgängligt överallt). Om du redan har bokat ditt flyg får du gärna ange dina flygdetaljer här: Ankomstdatum, tid och flightnummer. Har du inte bokat flyget ännu går det bra att komplettera med det senare.
 • VIll du ha ett gratis volontärintyg efter avslutad resa?
 • Jag godkänner och samtycker till IndiGo Travels resevillkor
 • En donation till I Mina Skor
  För varje bokning går minst 100 kr helt oavkortat till att hjälpa utsatta barn i Thailand. Just nu går pengarna till undervisningsavgifter, skoluniformer, skolmaterial, kläder, julklappar och födelsedagspresenter till våra fadderbarn i Chiang Rai i norra Thailand. Barnen kommer från familjer där en eller båda föräldrarna lever med HIV/AIDS, och har en sammanlagd inkomst på under 1.500 kr i månaden. Vi följer upp på plats att pengarna verkligen används på bästa sätt. Vill du skänka mer än 100 kr? Välj belopp här:
 • 0,00 Kr
  När du skickat in bokningen kontrollerar vi att det finns platser kvar på projektet (om du inte varit i kontakt med oss tidigare), och återkommer med en bekräftelse inom kort. Därefter skickar vi ut en e-faktura på anmälningsavgiften, för att kunna garantera att du får en plats. Den är på 1.500 kr och dras från slutfakturan. Om du bokar med kortare varsel än sex veckor skickar vi ut en faktura på hela summan direkt.

Kommentarer & Feedback