• aventyrsvecka-chiang-mai

Äventyrsvecka: Aktiva upplevelser i Chiang Mai, Thailand

 • Destination:
 • Reslängd från : 1 vecka
 • Pris från:
  5,200 sek

En actionfylld vecka för dig som ska volontärarbeta i Chiang Mai!

Du bor tillsammans med andra internationella volontärer
Minimiålder: 18 år (16 med målsmans godkännande)
Maxålder: Ingen övre gräns
Barnfamiljer är välkomna, men barnen bör vara minst 10 år

2024
5 200:-
Äventyrsveckan går endast att boka i samband med en av våra volontärresor till Chiang Mai eller Hua Hin, eller tillsammans med kulturveckan.
Eventuellt måste vi höja priserna vid årsskiftet, men om du bokar nu gäller samma pris som för 2024 även för projektstart under 2025.
2024 & 2025
Varje måndag
Ingår:
✅ Hjälp med planering inför din resa
✅ Dygnet-runt assistans innan avresa och under hela projekttiden
✅ Hämtning på flygplatsen i Chiang Mai
✅ Allt boende under din vistelse
✅ Tre måltider per dag måndag till fredag, två på helgerna
✅ En donation till vår fond I Mina Skor, som går helt oavkortat till två barnhem och familjer som lever med HIV/AIDS i Chiang Rai i norra Thailand
✅ En donation till elefantprojektet
Ingår inte:
❎ Flygbiljett – men vi hjälper dig gärna med förslag på flyg som kan passa
❎ Reseförsäkring – obligatoriskt, men oftast räcker din hemförsäkring
❎ Eventuella vaccinationer
❎ Eventuella visumkostnader
❎ Utdrag från belastningsregistret
❎ Transfer från volontärboendet till flygplatsen efter avslutat projekt
Du bör boka ditt flyg till Chiang Mai så att du landar söndagen innan projektet börjar. Upphämtning och transfer till volontärboendet ingår om du landar mellan klockan 08 och 16 på söndagen. Om du landar senare på söndagen eller en annan dag kan vi ordna hämtning mot en extra kostnad på 500 kr, eller så kan du ta dig till volontärboendet på egen hand. 

Det går även att att åka tåg och buss till Chiang Mai, från exempelvis Bangkok. Nattåget från Bangkok kan vara ett bra alternativ om du till tillbringa lite tid i huvudstaden innan du kommer till Chiang Mai. Vi kan tyvärr inte ordna hämtning på tågstationen, men den ligger bara 5 minuter från volontärboendet med taxi eller tuk-tuk så du kan enkelt ta dig dit på egen hand.

Sista arbetsdag är alltid en fredag, och det går det bra att stanna på boendet till lunchtid på lördagen.

Ska du stanna i högst 30 dagar och har svenskt pass behöver du inget visum.  

Ska du vara i Thailand längre än 30 dagar rekommenderar vi att du skaffar ett turistvisum från Thailändska ambassaden i Stockholm. Det finns tre varianter: ”single entry tourist visa”, som är giltigt i tre månader och kostar 260 SEK, ”double entry tourist visa” gäller i sex månader och kostar 520 SEK och ”triple entry tourist visa” som också är giltigt i sex månader och kostar 780 SEK. Mer information finns här:
http://www.thaiembassy.se/en/visa
Vi rekommenderar att du inte uppger att du ska volontärarbeta när du ansöker om turistvisumet – det bara krånglar till processen.

Fullgott grundskydd. Det finns ingen malaria i Chiang Mai, men det finns en annan sjukdom som också sprids av myggor — denguefeber — och vi rekommenderar att alltid ha heltäckande kläder och använda myggspray när du är ute på kvällarna.

 

En aktiv vecka i norra Thailand!

Den här veckan är fullspäckad med aktiva upplevelser, och passar perfekt för dig som vill ha en fartfylld avslutning på din volontärresa till Thailand. Det går även att lägga in äventyrsveckan som ett break om du volontärarbetar i flera veckor, eller att boka in den här veckan som en inledning på din vistelse i Chiang Mai om du vill ha en mer fartfylld vecka än kulturveckan. Du bestämmer!  🙂

Under den här veckan får du en guidad vandring i centrala Chiang Mai och även uppleva Chiang Mai på cykel. Du får en heldag med elefanter, prova på flottpaddling och thaiboxning, och som avslutning på veckan väntar en thailändsk massage och spabehandling.

Programmet kan komma att ändras lite beroende på väder, säsong och annat, men ser i stora drag ut så här:

På måndagen får du en guidad stadsvandring i Chiang Mai, som är den största staden i norra Thailand. Här finns massor att se och uppleva, och till fots är ofta det bästa sättet att få ett lokalt perspektiv.

Men det går bra att cykla i Chiang Mai också — det får du göra på tisdagen, och från cykelsadeln hinner vi uppleva mer av den här spännande staden. Om vädret tillåter väntar fantastiska vyer över de omgivande bergen.

onsdagen bär det av till en fristad för elefanter på landsbygden. Där får du tillbringa en heldag med elefanter som har räddats från elefantridning, cirkuskonster, vanvård och misshandel — självklart på ett etiskt sätt och på deras villkor. Vår lokala samarbetspartner i Chiang Mai samarbetar med flera olika elefantläger och därför vet vi inte i förväg vilket det blir, men du kan även volontärarbeta med elefanter om du vill stanna längre än en dag och få en djupare inblick i de här fascinerande och intelligenta djurens vardag. På onsdagen hinner vi även med att paddla bambuflotte i floden.

Torsdagen är en heldag med thaiboxning! Du får prova på thaiboxning, eller Muay Thai som det heter på thailändska. Det är Thailands nationalsport och den har funnits och utvecklats i hundratals år. Nivån anpassas självklart till dina förutsättningar, och du behöver inte ha tidigare erfarenhet av någon kampsport. Var beredd på en fysiskt ansträngande, men givande och kul dag!

fredagen kommer du förmodligen att ha lite träningsvärk, och äventyrsveckan avslutas med en klassisk thailändsk massage och en spabehandling. På eftermiddagen hinner vi även med en lokal marknad där du hittar det mesta om du vill köpa med dig något hem från Chiang Mai.

 

Äventyrsveckan gör uppehåll på följande helgdagar:

2024: 1-2 januari, 26 februari, 8, 10, 15 och 16 april, 1, 6 och 22 maj, 3 juni, 22, 23 och 29 juli, 12 augusti, 14 och 23 oktober, 5, 10, 25 och 31 december.

 

Bokningsformulär

 • Kombinera
  Jag vill kombinera två eller flera projekt, eller lägga till en eller flera veckor utöver det ordinarie projektet. Det här vill jag också vara med på:
 • Vi bekräftar alltid din bokning manuellt, kontrollerar att startdatumen stämmer och justerar totalpriset om du anmäler dig till mer än ett projekt eller mer än en resa.
 • Här kan du t ex ange om du reser tillsammans med någon, om du har några allergier eller om du vill boka ett eget rum mot enkelrumstillägg (ej tillgängligt överallt). Om du redan har bokat ditt flyg får du gärna ange dina flygdetaljer här: Ankomstdatum, tid och flightnummer. Har du inte bokat flyget ännu går det bra att komplettera med det senare.
 • VIll du ha ett gratis volontärintyg efter avslutad resa?
 • Jag godkänner och samtycker till IndiGo Travels resevillkor
 • En donation till I Mina Skor
  För varje bokning går minst 100 kr helt oavkortat till att hjälpa utsatta barn i Thailand. Just nu går pengarna till undervisningsavgifter, skoluniformer, skolmaterial, kläder, julklappar och födelsedagspresenter till våra fadderbarn i Chiang Rai i norra Thailand. Barnen kommer från familjer där en eller båda föräldrarna lever med HIV/AIDS, och har en sammanlagd inkomst på under 1.500 kr i månaden. Vi följer upp på plats att pengarna verkligen används på bästa sätt. Vill du skänka mer än 100 kr? Välj belopp här:
 • 0,00 Kr
  När du skickat in bokningen kontrollerar vi att det finns platser kvar på projektet (om du inte varit i kontakt med oss tidigare), och återkommer med en bekräftelse inom kort. Därefter skickar vi ut en e-faktura på anmälningsavgiften, för att kunna garantera att du får en plats. Den är på 1.500 kr och dras från slutfakturan. Om du bokar med kortare varsel än sex veckor skickar vi ut en faktura på hela summan direkt.

Kommentarer & Feedback