Fler goda nyheter! Som vi tidigare meddelade kan vi ta emot volontärer på Sri Lanka redan nu, och i Nepal från början av december, och på Bali från 17 januari. Från och med nu är även projekten i Hua Hin i Thailand och i Kambodja öppna för volontärer. Från januari kan vi även ta emot volontärer i Goa i Indien, och från den 25 april även på Fiji.

Thailand och Kambodja har tagit bort kravet på karantän vid ankomst för svenskar och norrmän som är fullt vaccinerade mot Covid-19. Dock krävs i skrivande stund ett negativt test innan avresa, och att man tar ett nytt test vid ankomst i Thailand/Kambodja, och det finns fortfarande vissa reserestriktioner inom länderna – men våra volontärprojekt i Hua Hin i Thailand och i Samraong i Kambodja är öppna för volontärer redan nu och den lokala personalen längtar efter att få välkomna volontärer igen.

Indien drabbades hårt av Covid, med en topp under sommaren 2021, men är nu på väg att återhämta sig. För några dagar sedan tog även Indien bort kravet på karantän vid ankomst, och utfärdar nu turistvisum igen. De flesta av våra projekt i Goa välkomnar volontärer igen från januari.

Tänk på att man fortfarande förväntas bära munskydd och hålla avstånd i de här länderna, och givetvis att följa de säkerhetsinstruktioner som ges på plats. Vi vill inte riskera att bidra till att någon blir smittad på grund av slarv – varken volontärer eller lokalbefolkning.

Slutligen har vi även ett startdatum för volontärresorna till Fiji – om allt går som planerat kan vi ta emot volontärer i mysiga lilla Sigitoka på ”korallkusten” från den 25 april 2022.

 

Volontärresa 2022? Tänk på det här:

  • Var flexibel, och var beredd på att det kan bli ändringar i sista minuten som vi inte kan råda över. En positiv inställning är en grundförutsättning. ?
  • Vi förutsätter att du är fullt vaccinerad mot Covid-19. Om du inte kan vaccinera dig av medicinska skäl kan du behöva sitta i karantän vid ankomst i vissa länder.
  • Följ de anvisningar som ges på plats. De är till för din egen och dina medmänniskors trygghet och säkerhet.
  • Var beredd på att antalet volontärer kommer att vara ganska lågt den första tiden när ett land öppnar upp gränserna igen.
  • Om du behöver flytta din volontärresa – på grund av Covid eller något annat – kan du göra det utan kostnad fram till tre veckor innan projektstart på de flesta av projekten.
  • Tänk på att boka flyg som går att boka om utan kostnad, för säkerhets skull.
  • Vi måste höja priserna på vissa av våra volontärresor vid årsskiftet, på grund av ökade omkostnader. Bokar du innan dess är du garanterad mot prishöjningar, även om du inte åker förrän 2022 elller till och med 2023!