• Volontärer på skola i Thailand

Volontärresa: Undervisa eller bygg på Koh Samui i Thailand!

 • Reslängd från : 2 veckor
 • Pris från:
  7,100 sek

Det här projektet går tyvärr inte att boka från och med januari 2019, på grund av omorganisation hos vår lokala samarbetspartner. Vi rekommenderar istället en av våra andra volontärresor till Thailand.

På vackra Koh Samui erbjuder vi en unik chans att hjälpa öns fattiga barn med engelskundervisning, som är mycket viktigt för att senare kunna få ett bra jobb inom turismindustrin som dominerar arbetsmarknaden på ön. Är undervisning inte din grej? Då kan kan hjälpa till med renovering och byggande istället, och bidra till att barnens skola blir trevligare och säkrare att vistas i!

Första natten bor du på guesthouse i Bangkok och får en guidad tur i stan
Transfer till Koh Samui ingår
Du bor tillsammans med andra volontärer i ett eget hus
Minimiålder: 17 år (med målsmans godkännande om du är under 18)
Maxålder: Ingen övre gräns
Förkunskapskrav: Grundläggande engelska

2018
2 veckor: 7.100:-
3 veckor: 8.300:-
4 veckor: 9.500:-

Observera att det ibland bara går att boka 2 eller 4 veckor på det här projektet. Kolla med oss om du vill stanna 3 veckor, eller längre än 4.
 
På grund av ökade kostnader måste vi höja priset på det här projektet den 1 januari 2019. Två veckor kommer då att kosta 8.700:-, men bokar du innan årsskiftet gäller dagens pris även för projektstart under hela nästa år!
2018
Januari: 5, 19
Februari: 2, 16
Mars: –
April: –
Maj: 4, 18
Juni: 1, 15
Juli: 6, 20
Augusti: 3, 17
September: 7
Oktober: –
November: 2, 16
December: 7

2019
Januari: 4, 18
Februari: 1, 15
Mars: 1, 15
April: –
Maj: 3, 17
Juni: 7, 21
Juli: 5, 19
Augusti: 2, 16
September: 6
Oktober: –
November: 1, 15
December: 6

Ingår:
¤ Guidad tur + en natt i Bangkok
¤ Minibuss och färja från Bangkok till Samui
¤ Boende på Samui
¤ Dygnet-runt assistans innan
avresa och under projektet
¤ Hämtning på flygplatsen i Bangkok
¤ Lunch på skolan varje arbetsdag
¤ En donation till I Mina Skor
¤ Ett volontärintyg som stärker ditt CV
Ingår inte:
¤ Flygbiljett
¤ Mat (utöver specificerat). En bra måltid kostar 10-20 kr.
¤ Reseförsäkring (obligatoriskt)
¤ Eventuella vaccinationer
¤ Eventuella visumkostnader
Du ska boka ditt flyg till Bangkok (Suvarnabhumi flygplats) så att du landar på projektets första dag (det är alltid en fredag). Vi hjälper dig gärna att hitta de bästa biljetterna!
Ska du stanna i högst 30 dagar behöver du inget visum.
Ska du vara i Thailand längre än 30 dagar rekommenderar vi att du skaffar ett turistvisum från Thailändska ambassaden i Stockholm. Det finns tre varianter: ”single entry tourist visa”, som är giltigt i tre månader och kostar 260 SEK, ”double entry tourist visa” gäller i sex månader och kostar 520 SEK och ”triple entry tourist visa” som också är giltigt i sex månader och kostar 780 SEK. Mer information finns här:
http://www.thaiembassy.se/en/visa
Vi rekommenderar att du inte uppger att du ska volontärarbeta när du ansöker om turistvisumet – det bara krånglar till processen.
Fullgott grundskydd. Skydd mot Hepatit A och B rekommenderas också. Malaria finns inte på Samui, men vi rekommenderar att alltid ha heltäckande kläder och använda myggspray när du är ute på kvällar och nätter.

 

Din volontärresa börjar i Bangkok!

På fredagen ordnar vi så att du blir hämtad på flygplatsen och skjutsad till hotellet, som ligger på (eller nära) världsberömda Khao San Road. Beroende på vilken tid du landar har du dagen och/eller kvällen på dig att koppla av efter flygresan eller ge dig ut och utforska Bangkok på egen hand. Lördagen är en heldag i Bangkok med engelsktalande guide – vi bockar av några ”måsten” i Bangkok  och kvällen slutar med en välkomstfest på Khao San Road.volontärresa till bangkok thailand

På lördagkvällen tar vi nattbussen till Surat Thani, och väl framme där väntar färjan till Koh Samui. Du tas emot av vår koordinator på Samui på söndagmorgonen och får göra dig hemmastadd i ditt nya hus vid stranden!

 

Vad gör man som volontär på Koh Samui?

Som volontär på det här projektet har du alla möjligheter att göra verklig skillnad, och samtidigt njuta av tillvaron på fantastiskt vackra ön Koh Samui, ett av Thailands mest populära resmål. Vi jobbar med tre olika kommunala skolor med mycket små resurser. De flesta som bor på den här delen av ön är fattiga fiskarfamiljer, och det här är så långt från de femstjärniga lyxresorterna på Koh Samui man kan komma. Solen och havet är förstås desamma, men här är att få mat för dagen och tillräckligt med pengar för att kunna skicka barnen till skolan det man strävar efter – inte att få den bästa solstolen och bli uppassad på dygnet runt.

Trots detta är lokalbefolkningen varma, godhjärtade och generösa, och de uppskattar verkligen volontärarbetare som visar att inte alla västerlänningar åker till ön för att bo på lyxhotell.Koh Samui strand

Volontärprojekt 1: Undervisa!

Som volontärlärare på Koh Samui undervisar du barn mellan 6 och 13 år. Nivån är mycket enkel, och du behöver inte ha varken lärarutbildning eller tidigare erfarenhet från undervisning för att hjälpa till här. Du får handledning på plats. Var dock beredd på att det är stora klasser, och på hårt men givande arbete!

Du behöver inte vara orolig for att din engelska inte är perfekt – har du klarat dig igenom engelskundervisningen i grundskolan räcker det gott och väl. Faktum är att thailändare ofta har lättare att förstå svenskar som pratar engelska än exempelvis engelsmän och australiensare, som ofta har svårförståeliga dialekter och använder lokal slang och uttryck. Tänk bara på att prata långsamt, använda enkla ord och att hela tiden kolla om eleverna förstår.undervisning av volontärer för barn i Thailand
Engelskundervisningen i Thailand är generellt mycket dålig, med lärare som kan böja hundra oregelbundna verb men inte hålla ett enkelt samtal på engelska. De gör så gott de kan, men det finns ingen tradition av att lära ut engelska som det gör i exempelvis grannlandet Malaysia eller Indien. Därför använder de flesta lärare mest teori – grammatik, skrivövningar och skriftliga test. Där kan du som volontärlärare fylla ett mycket viktigt tomrum genom att prata engelska med barnen, arrangera spel och lekar på engelska och få dem att släppa blygheten och osäkerheten och våga prata engelska – inte bara fylla i grammatikövningar. Annat som är mycket uppskattat är sång och musik. Du bör ha en öppen personlighet och våga bjuda på dig själv.

 

Volontärarbete är ”sanuk”

glad volontär och thailändskt barnThailändare älskar ”sanuk”. Det är allt som gör livet roligt. Du kommer inte att lära någon att prata perfekt engelska på några veckor, men om du kan få barnen att tycka det är roligt att lära sig engelska och våga försöka är hälften redan vunnet. Som volontär undervisar du flera klasser om dagen, och du får hjälp av projektets koordinator att planera lektionerna tillsammans med de andra volontärerna.

Eftermiddagar och helger är du ledig och kan upptäcka allt som Koh Samui har att erbjuda. Har finns fantastiska stränder, bra snorkling, intressanta tempel och pittoreska vattenfall. Saknar du västerländsk mat, barer, nattklubbar och festande finns alltid berömda Chaweng Beach inom räckhåll. Har finns tyvärr även Samuis ”baksida”, med droger, gogo-barer, prostitution och annat som din insats som volontär förhoppningsvis kan bidra till att hålla barnen borta ifrån.

 

Volontärprojekt 2: Bygg!

Vill du hjälpa barnen på Koh Samui och vara med i gemenskapen, men känner att undervisa inte riktigt är din grej? Då kan du göra en lika viktig insats på skolan genom att hjälpa till med att renovera skolområdet och göra skolmiljön trevligare for barnen.

Skolan har mycket begränsade resurser, och den lilla summa pengar som finns används mestadels till undervisningsmaterial och lärarlöner. Därför blir underhåll och renoveringar eftersatt, och skolmiljön är färglös, tråkig och i värsta fall farlig för barnen. Det finns alltid något som behöver göras. Under sommarmånaderna drar stormar genom Koh Samui och förstör mycket i sin väg. De är inte så kraftfulla att det är farligt att vistas där, men storm och regn förstör skolbyggnader, dörrar, fönster och utrustning.volontärer bygger och renoverar i Thailand
Som volontär på vårt byggprojekt hjälper du till med renovering, målning och annat som behöver fixas. Exakt vad du får göra beror på behovet för tillfället och hur många andra volontärer som är på plats. Det här är ett bra projekt för att åka tillsammans med en kompis – ju fler händer som hjälper till desto bättre!

Eller du kanske planerar att åka tillsammans med en kompis, pojkvän, flickvän, mamma, pappa eller någon annan som vill hjälpa till på skolan men inte vill undervisa? Då kanske det har passar bättre!


Obs: På det här projektet krävs att du tar med dig ett utdrag ur belastningsregistret. Du får utdraget hos svenska polisen, det ska vara på engelska, kostar 185 kr och tar ca två veckor att få. Här beställer du intyget.


Det är skollov i Thailand i mars, april och oktober. Då är undervisningsprojektet inte öppet, men det går bra att jobba med renovering även under de perioderna. Ofta passar man på att göra lite större renoveringar då.

Här hittar du en video med feedback från våra volontärer Susanne och Peter

Mer feedback här – från Ida från Oslo!

 

Boende för våra volontärer på Koh Samui

Som volontär på Samui bor du i ett mysigt hus i området Mae Nam, på norra delen av ön. Det är 500 meter till stranden! Det finns varmvatten, gratis wi-fi, tv och dvd-spelare. Vill du ha luftkonditionering betalar du lite extra direkt till vår personal på plats – det kostar ca 200 kr per  vecka. Du delar huset med andra volontärer, och totalt finns det plats för sju personer. Det finns tre sovrum, två badrum, ett fullt utrustat kök och gott om gemensamma utrymmen.

Vissa volontärer får bo i ett annat hus, som ligger inom gångavstånd från skolan. Då har man inte lika nära till stranden, men det finns istället tillgång till pool. Det finns även ett tredje volontärhus med liknande standard.

Tänk på att inte slösa med vatten och el – hela projektet är miljöinriktat och du förväntas vara ett gott föredöme för lokalbefolkningen. Var måttlig med alkohol och rökning. Det är inte strikt förbjudet, men visa hänsyn och sunt förnuft, särskilt när barnen är i närheten. Användning av illegala droger är inte tillåtet och kan leda till att du stängs av från fortsatt volontärarbete.

Den här volontärresan passar extra bra för dig som vill göra ditt gymnasieprojekt utomlands.

 

Att tänka på inför din volontärresa till Thailand

• Det finns bankomater nästan överallt i Thailand, och du kan köpa det mesta på plats, så packa inte för mycket.

• Det regnar mycket i södra Thailand från oktober till december. Glöm inte paraply, regnkläder och flip flops!

• Du skaffar enkelt och billigt ett thailändskt SIM-kort, om du vill ha det. Vår personal på plats hjälper dig gärna!

Bokningsformulär

 • Kombinera
  Jag vill kombinera två eller flera projekt, eller lägga till en eller flera veckor utöver det ordinarie projektet. Det här vill jag också vara med på:
 • Vi bekräftar alltid din bokning manuellt, kontrollerar att startdatumen stämmer och justerar totalpriset om du anmäler dig till mer än ett projekt eller mer än en resa.
 • Här kan du t ex ange om du reser tillsammans med någon, om du har några allergier eller om du vill boka ett eget rum mot enkelrumstillägg (ej tillgängligt överallt). Om du redan har bokat ditt flyg får du gärna ange dina flygdetaljer här: Ankomstdatum, tid och flightnummer. Har du inte bokat flyget ännu går det bra att komplettera med det senare.
 • VIll du ha ett gratis volontärintyg efter avslutad resa?
 • Jag godkänner och samtycker till IndiGo Travels resevillkor
 • En donation till I Mina Skor
  För varje bokning går minst 100 kr helt oavkortat till att hjälpa utsatta barn i Thailand. Just nu går pengarna till undervisningsavgifter, skoluniformer, skolmaterial, kläder, julklappar och födelsedagspresenter till våra fadderbarn i Chiang Rai i norra Thailand. Barnen kommer från familjer där en eller båda föräldrarna lever med HIV/AIDS, och har en sammanlagd inkomst på under 1.500 kr i månaden. Vi följer upp på plats att pengarna verkligen används på bästa sätt. Vill du skänka mer än 100 kr? Välj belopp här:
 • 0,00 Kr
  När du skickat in bokningen kontrollerar vi att det finns platser kvar på projektet (om du inte varit i kontakt med oss tidigare), och återkommer med en bekräftelse inom kort. Därefter skickar vi ut en e-faktura på anmälningsavgiften, för att kunna garantera att du får en plats. Den är på 1.500 kr och dras från slutfakturan. Om du bokar med kortare varsel än sex veckor skickar vi ut en faktura på hela summan direkt.

Kommentarer & Feedback

 • Veronica, 32, Ludvika
  Svara

  ”Godkväll! Då va det snart dags för hemfärd, 2 dagar återstår i paradiset för denna gång… herregud vad tiden gått fort, känns som jag varit här snarare 3 veckor än 2 månader… vore det inte för längtan efter min familj och syskonbarn hade jag stannat en månad till…”

 • Susanne och Peter, 50+
  Svara

  ”Det är det mest fantastiska jag har gjort i hela mitt liv! …. Alla kan göra det här. Om ni drömmer om att göra det – gör det!”

 • Emma, 24, Skellefteå
  Svara

  Oj, det var så mycket som var bra. Lucy och Tee är verkligen duktiga och hjälper en med allt som dom kan, de ska ha stora eloger!
  Svårt att säga vad som var bäst, men barnen var verkligen underbara (självklart lite stökiga, men de är ju barn), känslan att få vara i Thailand i värmen, att faktiskt få hjälpa till å undervisa, glädjen och värmen från barnen och det thailändska folket.

  Hm, tänkte på två saker. Ni får gärna informera om den korrekta klädseln, att axlar och knän ska vara täckta. Kanske självklart för vissa, men inte för mig.
  Sen att man även kommer att undervisa i art (typ en pysseltimme/bild). Så man får gärna ta med sig något material hemifrån att skänka, kan vara något så enkelt som lim, kritor, tuschpennor eller glitter (barnen älskar glitter). Man får även gärna komma med idéer om vad man ska hitta på, dock att tänka på är att det är många barn i en klass och att materialet ska inte vara så avancerat.

  Åk dit å njut av allt! Tiden kommer att gå så fort! Njut av glädjen från barnen, solen å värmen, drick mycket vatten. Ha skoj! Men kom ihåg, som Lucy säger, barnen går först! 🙂

 • Viktor, 23, Västerås
  Svara

  Min volontärresa var inte vad jag förväntade mig. Den var bättre! Mycket trevliga personer som hjälper till och när problem uppstod var det enkelt att lösa. Rekommenderar att åka om du vill göra en insats för barnen och dig själv!