Vi får ganska ofta förfrågningar från barnfamiljer, som vill ut och resa med sina barn och kombinera resan med volontärarbete. Det tycker vi är en utmärkt idé, och vi har flera projekt i olika länder där det går utmärkt att ta med barnen. Hur involverade de kan vara i själva projektet beror på barnens ålder och projektets natur, men på många av våra volontärresor och på alla våra äventyrsresor med volontärararbete går du utmärkt att ta med barn i alla åldrar. Yngst hittills är en treåring på vår äventyrsresa i Indien!

Vi fick precis en video från Emma som deltog i vår äventyrsresa på Bali, tillsammans med maken Marcus och deras tre barn på 4, 6 och 11 år. De stortrivdes, och vi vill gärna dela med oss av deras video för att visa att det går utmärkt att ta med barn på en volontärresa eller äventyrsresa. Om du har liknande funderingar kan du se deras video här!

Andra volontärresor där de fungerar utmärkt att resa med barn är våra sköldpaddsprojekt på Sri Lanka och Bali, elefantprojektet i Thailand, hund- och kattprojektet i Thailand, kulturutbytesprojektet på Palawan på Filippinerna, och flera av förskoleprojekten och liknande projekt i de flesta av våra länder. Mindre lämpliga för yngre barn är skol- och byggprojekt, men där går det utmärkt att ta med tonåringar.

I vanliga fall är boendet på de flesta av våra volontärresor och äventyrsresor i flerbäddsrum uppdelat på kön, men reser du med familjen ordnar vi så att ni får bo tillsammans i ett eget rum, mot ett litet privatrumtstillägg.

Funderar du på att ta med dina barn på en volontärresa i Asien? Kontakta oss så hjälper vi dig att hitta rätt resa för er! Vår målsättning är alltid att resan ska vara så givande som möjligt för samtliga inblandade.

Vi utgår från att ett av huvudsyftena med resan är att barnen ska få möjlighet att uppleva och få förståelse för en ny kultur och samtidigt få känna att de gör nytta och har roligt. Därför föreslår vi volontärresor eller äventyrsresor där barnen aktivt kan delta i programmet, med tanke på deras ålder och intressen. Samtidigt ska resan förstås också vara givande för de vuxna, och ha positiv inverkan på det projekt man volontärarbetar på. Hör av dig så hjälper vi er att hitta rätt resa för er!

volontärresa-med-familj-och-barn