• volontärarbete med hundar och katter på Koh Samui Thailand

Volontärresa: Hjälp hundar och katter på Koh Samui, Thailand!

 • Reslängd från : 1 vecka
 • Pris från:
  5,900 sek

Det här projektet går tyvärr inte att boka längre, men om du vill volontärarbeta med hundar i Asien har vi liknande projekt på flera andra ställen: Bali, Nepal och Indien.

Första natten bor du på guesthouse i Bangkok och får en guidad tur i stan
Du jobbar med hundarna och katterna i minst en vecka
Du bor i ett mysigt hus med luftkonditionering nära stranden!

2015
1 vecka: 5.900:-
2 veckor: 7.400:-
3 veckor: 8.900:-
4 veckor: 10.400:-
5 veckor: 11.900:-
6 veckor: 13.400:-
7 veckor: 14.900:-
8 veckor: 16.400:-

Vill du stanna längre? Kontakta oss!
2015
Januari: 2, 16
Februari: 6, 20
Mars: 6, 20
April: 3, 17
Maj: 1, 15
Juni: 5, 19
Juli: 3, 17
Augusti: 7, 21
September: 4, 18
Oktober: 2, 16
November: 6, 20
December: 4, 18

2016
Januari: 8, 22
Februari: 5, 19
Mars: 4, 18
April: 1, 15
Maj: 6, 20
Juni: 3, 17
Juli: 1, 15
Augusti: 5, 19
September: 2, 16
Oktober: 7, 21
November: 4, 18
December: 2, 16
Ingår:
¤ Guidad tur + en natt i Bangkok
¤ Minibuss och färja från Bangkok till Samui
¤ Boende på Guest house på Samui
¤ Dygnet-runt assistans innan
avresa och under projektet
¤ Hämtning på flygplatsen i Bangkok
¤ 100 kr till IndiGo KIDS
¤ Ett volontärintyg som stärker ditt CV
Ingår inte:
¤ Flygbiljett
¤ Mat (en bra måltid kostar 10-20 kr)
¤ Fickpengar
¤ Eventuella vaccinationer
¤ Visumkostnader
Du ska boka ditt flyg till Bangkok (Suvarnabhumi flygplats) så att du landar på projektets första dag (det är alltid en fredag). Vi hjälper dig gärna att hitta de bästa biljetterna!

Ska du stanna i Thailand i högst 30 dagar behöver du inget visum.
Ska du vara i Thailand längre än 30 dagar rekommenderar vi att du skaffar ett turistvisum från Thailändska ambassaden i Stockholm. Det finns tre varianter: ”single entry tourist visa”, som är giltigt i tre månader och kostar 260 SEK, ”double entry tourist visa” gäller i sex månader och kostar 520 SEK och ”triple entry tourist visa” som också är giltigt i sex månader och kostar 780 SEK. Mer information finns här:
http://www.thaiembassy.se/en/visa
Vi rekommenderar att du inte uppger att du ska volontärarbeta när du ansöker om turistvisumet – det bara krånglar till processen.
Fullgott grundskydd. Skydd mot Hepatit A och B rekommenderas också. Malaria finns inte här, men vi rekommenderar att alltid ha heltäckande kläder och använda myggspray när du är ute på kvällar och nätter. Det har inte förekommit några rabiesfall på Koh Samui på flera år.

Din volontärresa börjar i Bangkok!

Vi hämtar upp dig på flygplatsen i Bangkok på fredagen och skjutsar dig till hotellet, som ligger på (eller nära) världsberömda Khao San Road. Beroende på vilken tid du landar har du dagen och/eller kvällen på dig att koppla av efter flygresan eller ge dig ut och utforska Bangkok på egen hand. Lördagen är en heldag i Bangkok med vår engelsktalande guide – vi bockar av några ”måsten” i Bangkok  och kvällen slutar med en välkomstfest på Khao San Road.volontär till thailand buddhistmunkar och matstånd i bangkok

På lördagkvällen tar vi nattbussen till Surat Thani, och väl framme där väntar färjan till Koh Samui. Du tas emot av vår koordinator på Samui på söndagmorgonen och får göra dig hemmastadd i rum vid stranden!

 

Vad gör man som volontär med hundar och katter på Koh Samui?

Hundar och katter finns överallt i Thailand. Många låter sina ”husdjur” komma och gå som de vill, och många är i mycket dåligt skick. Dessutom är det mycket vanligt att hundar och katter inte kastreras, vilket leder till att mängder av oönskade valpar och kattungar växer upp på gatorna utan någon som tar hand om dem. De har mask, skabb, loppor, och i värsta fall även allvarligare åkommor och sjukdomar. Hudproblem är också mycket vanligt.

I buddhistiska Thailand är det vanligt att veterinärer vägrar att avliva hundar och katter, trots att det ibland skulle vara den bästa och mest humana lösningen. Det går emot religionen. Istället får sjuka gatuhundar och katter ofta klara sig bäst de kan, leta mat i soporna och överleva på det de hittar.volontärer med hundar och katter i thailand på Koh Samui

Volontärarbetet här består av att hjälpa både omhändertagna hundar och katter från gatan och djur som övergivits av sina ägare av olika anledningar.  Här behövs hjälp av både dig som bara tycker om djur och vill hjälpa till och av dig som har utbildning inom djursjukvård. Inga förkunskaper behövs, men har du utbildning och/eller erfarenhet sedan tidigare kan du ges mer avancerade uppgifter som till exempel assistans vid mindre kirurgiska ingrepp, omläggning av sår och utföra enklare medicinska behandlingar. Dock hindrar Thailands lagstiftning utlänningar från att utföra mer avancerade ingrepp på hundar och katter utan specialtillstånd och arbetstillstånd.

Det ingår även i arbetsuppgifterna att hjälpa lokalbefolkningen att ta hand om sina hundar och katter på bästa sätt, komma med goda råd om hur de ska göra och ibland även hjälpa till med enklare vård av hundar och katter, som exempelvis kloklippning, rengöring och omläggning av sår, behandling av öroninflammationer och liknande. Du som kan och vill kan även bli ombedd att assistera vid kastreringar.

Och – sist men inte minst – att ge massor av klappar, lek och kärlek till de hundar och katter som finns på centret. Det förtjänar de!

Just nu finns det nästan 500 omhändertagna hundar på det här projektet, och de är tvungna att säga nej till att ta emot fler. De är därför i extra stort behov av volontärer för tillfället!

Vill du se mer av det här projektet? Här hittar du en video

 

Boende för våra hund- och kattvolontärer på Koh Samui

Som volontär på Samui bor du i ett mysigt hus i området Mae Nam, på norra delen av ön. Det är 500 meter till stranden! Det finns varmvatten, tvättmaskin, gratis wi-fi, tv och dvd-spelare. Vill du ha luftkonditionering betalar du lite extra direkt till vår personal på plats – det kostar ca 120 kr per  vecka. Du delar huset med andra volontärer, och totalt finns det plats för sju personer. Det finns tre sovrum,  två badrum, ett fullt utrustat kök och gott om gemensamma utrymmen.

Hund- och kattprojektet finns på två ställen på Koh Samui; i Chawaeng och i Tailing Ngam. Du kommer att bli ombedd att volontära där du behövs mest för tillfället, och vi ordnar med transport till och från både ställena.

Eftermiddagar, kvällar och helger är du ledig och kan upptäcka allt som Koh Samui har att erbjuda. Har finns fantastiska stränder, bra snorkling, intressanta tempel och pittoreska vattenfall. Här behöver du inte sakna västerländsk mat, barer, nattklubbar och festande heller – på 7 km långa Chaweng Beach finns allt!volontärer på Koh Samui bland stränder och vattenfall

Tänk på att inte slösa med vatten och el – hela projektet är miljöinriktat och du förväntas vara ett gott föredöme för lokalbefolkningen. Var måttlig med alkohol och rökning. Det är inte strikt förbjudet, men visa hänsyn och sunt förnuft, särskilt när det är barn i närheten. Användning av illegala droger är inte tillåtet och kan leda till att du stängs av från fortsatt resande/arbetande som volontär.

Den här volontärresan passar extra bra för dig som vill volontärarbeta med familjen och för dig som vill göra ditt gymnasieprojekt utomlands.

Det går utmärkt att kombinera det här projektet med vårt skolprojekt på Koh Samui. Kontakta oss så sätter vi ihop ett specialpaket!

 

Att tänka på inför din volontärresa till Thailand

• Det finns bankomater nästan överallt i Thailand, och du kan köpa det mesta på plats, så packa inte för mycket.

• Det regnar mycket i södra Thailand från oktober till december. Glöm inte paraply, regnkläder och gummistövlar!

• Du skaffar enkelt och billigt ett thailändskt SIM-kort, om du vill ha det. Vår personal på plats hjälper dig gärna!

Bokningsformulär

 • Kombinera
  Jag vill kombinera två eller flera projekt, eller lägga till en eller flera veckor utöver det ordinarie projektet. Det här vill jag också vara med på:
 • Vi bekräftar alltid din bokning manuellt, kontrollerar att startdatumen stämmer och justerar totalpriset om du anmäler dig till mer än ett projekt eller mer än en resa.
 • Här kan du t ex ange om du reser tillsammans med någon, om du har några allergier eller om du vill boka ett eget rum mot enkelrumstillägg (ej tillgängligt överallt). Om du redan har bokat ditt flyg får du gärna ange dina flygdetaljer här: Ankomstdatum, tid och flightnummer. Har du inte bokat flyget ännu går det bra att komplettera med det senare.
 • VIll du ha ett gratis volontärintyg efter avslutad resa?
 • Jag godkänner och samtycker till IndiGo Travels resevillkor
 • En donation till I Mina Skor
  För varje bokning går 100 kr oavkortat till att hjälpa utsatta barn i Thailand. Just nu går pengarna till burmesiska flyktingbarns utbildning i Kuraburi. Vi följer upp på plats att pengarna verkligen används på bästa sätt. Vill du skänka mer än 100 kr? Välj belopp här:
 • 0,00 Kr
  När du skickat in bokningen kontrollerar vi att det finns platser kvar på projektet (om du inte varit i kontakt med oss tidigare), och återkommer med en bekräftelse inom kort. Därefter skickar vi ut en e-faktura på anmälningsavgiften, för att kunna garantera att du får en plats. Den är på 1.500 kr och dras från slutfakturan. Om du bokar med kortare varsel än sex veckor skickar vi ut en faktura på hela summan direkt.

Kommentarer & Feedback

 • Jonna, 24, Lund
  Svara

  Det absolut bästa med min tid på det här projektet var att känna att man verkligen gjorde nytta som volontär. Det finns hur mycket som helst som behöver göras, men samtidigt fick jag tid att kela med alla hundar och katter som vllle (och det var 99% av dem!) och det var en perfekt mix av lek och allvar. Jag hade tänkt att jag skulle jobba måndag till fredag och kanske be att få ledigt ett par dagar extra så jag fick lite mer tid på standen, men jag kom just på att jag bara var ledig två dagar på tre veckor – den första lördagen och söndagen – sen rullade det bara på och jag ville hellre vara med hundarna än sola och bada. Fick ju förstås några favoriter bland både hundarna och katterna, så synd att jag inte hade möljighet att ta med någon av dem hem till Sverige. Men åker ju igen nästa år!!