Annyeong! Volontärarbeta i Sydkorea!

Är du en av de många svenskar som har ditt ursprung i Sydkorea? Eller gillar du k-pop, koreansk mat och koreansk kultur? Oavsett vilken anknytning du har till det här spännande landet har du nu möjlighet att uppleva Sydkorea på ett intressant och annorlunda sätt – genom att volontärarbeta!

Sydkorea är inte längre ett fattigt land. De senaste femtio åren har det förvandlats från en fattig jordbruksnation till ett av de rikaste länderna i Asien, men det betyder inte att alla har det gott ställt eller ens tak över huvudet. Därför behövs volontärer även här, och som volontär i Sydkorea får du möjlighet att uppleva landets unika kultur från insidan samtidigt som du gör en insats genom att hjälpa fattiga och hemlösa personer, eller omhändertagna hundar.

Som volontär i Sydkorea blir du placerad i huvudstaden Seoul, en jättestad med ungefär tio miljoner invånare. Här finns massor att se och göra på fritiden, och du bor inom gångavstånd från en av stadens hundratals tunnelbanestationer så det är lätt att ta sig runt.

Klimatet i Sydkorea är inte helt olikt det i Sverige. Det är kallt på vintrarna och varmt på somrarna. I juli och augusti är det regnperiod och då regnar det väldigt mycket — tänk på det när du planerar din resa. Många tycker att våren och hösten är de bästa årstiderna att åka till Sydkorea, och landet har lika fin körsbärsblomning och sprakande höstfärger som grannen i öster, Japan.

Om du har svenskt pass behöver du inget visum — du får stanna visumfritt i Sydkorea i 90 dagar!

Våra volontärresor till Sydkorea är lika mycket kulturutbyte som volontärarbete, så kom med ett öppet sinne och njut av tiden i det här fascinerande landet!

 

Vill du veta mer om volontärarbete i Sydkorea? Kontakta oss!