Halo! Volontära på öarna Lombok och Flores!


Projekten på Lombok och Flores har inte startats upp efter Covid ännu, men de kommer att startas under 2024 och vi uppdaterar då projektbeskrivningarna och priserna.


Lombok och Flores hör till Små Sundaöarna, ett pärlband av vackra öar som börjar med Bali och slutar med Östtimor.

Kulturen på Bali, Lombok och Flores skiljer sig mer än man skulle kunna tro, eftersom det finns tre olika huvudreligioner på öarna. På Bali är de flesta hinduer, på grannön Lombok är det islam som dominerar (liksom i resten av Indonesien) – och åker man ett par öar längre västerut till Flores är över 60% kristna.

Lombok ligger bara 3 mil från Bali. Här bor drygt tre miljoner människor, och är kanske mest känd för den aktiva vulkanen Mount Rinjani och för Gili-öarna – tre små öar strax utanför Lombok. Den största turistorten på huvudön heter Senggigi, och det är även här våra volontärer bor.

På Lombok kan du volontärarbeta på en förskola eller lära ut engelska i en grundskola. Våra volontärresor hit startar varje måndag, med undantag för skolloven. Se respektive projekt för detaljer om terminerna och annat som är bra att veta.

Flores är mer än tre gånger större än Lombok till ytan, men betydligt mer glesbefolkat – här bor mindre än två miljoner människor. Flores är en bergig ö, och bara 5% av ytan kan därför användas till jordbruk. Det har lett till att en stor andel av öns befolkning lider av undernäring, och här är det betydligt fattigare än på turistöarna Bali och Lombok – men nu börjar turisterna även hitta till Flores.

Största dragplåstren på Flores är den vackra naturen och komodovaranerna. Här har vi även ett nystartat undervisningsprojekt.

Vill du veta mer om våra volontärresor till Lombok och Flores? Hör av dig!


Sugen på att kombinera din volontärresa med att resa runt i Indonesien? Vår systerorganisation TAC har flera prisvärda och intressanta äventyrsresor i grupp, där du får uppleva mer av landet!