Vårt sköldpaddsprojekt på Nusa Penida utanför Bali är ett av de mest populära alternativen för föräldrar som vill göra en volontärresa tillsammans med sina barn. Pernilla från Malmö tog med sig dottern Ellen på en volontärresa till Bali och sköldpaddsprojektet: – Vi hade en fantastisk resa och längtar efter att få resa igen!

Vad tycker du var det bästa med sköldpaddsprojektet?

– Att få resa med min dotter till en så fantastisk plats och få ta hand om sköldpaddorna som kändes väldigt viktigt. Att resa och faktiskt uppleva en ny kultur, den ödmjukheten som det ger, det vill jag förmedla till min dotter, och denna resa var perfekt för det. Ledarna var väldigt bra, och var uppmärksamma på att de barn som reser till deras projekt behöver lite extra uppmärksamhet. Det kändes viktigt och tryggt för mig eftersom jag reste ensam.

familj-volontarresa-med-barn

Pernilla och Ellen valde att vara med på kulturveckan i Ubud innan volontärarbetet på Nusa Penida började, något som de flesta väljer att göra. Vi brukar rekommendera att att börja volontärresan med kulturveckan, särskilt om man inte varit i landet tidigare. Det ger en bra introduktion till den lokala kulturen, och det är även ett bra sätt att lära känna de andra nyanlända volontärerna.

volontarresa-med-barn

Vad tyckte ni om kulturveckan?

– Fantastisk! Vi fick uppleva så mycket! Och igen, ledarna var fantastiska.

 

”Från början till slut kändes det bra”

– Vi tar med oss fantastiska minnen från vår resa. Från början till slut kändes det bra. Och det kändes som ett viktigt projekt, att ta hand om sköldpaddorna och att även arbeta med miljöfrågor. Ett bra sätt att visa barn vad man konkret kan göra åt det som händer med planeten just nu.

volontararbete-familj-djur

Skulle du rekommendera andra att åka på den här resan genom oss?

– Ja det skulle jag definitivt göra. Kändes tryggt.

Har du några tips och råd till andra som funderar på att åka på den här resan?

– Bara gör det! Ung som gammal. ?

familj-volontarresa

Vi tackar Pernilla och Ellen för förtroendet, och för deras insatser som volontärer på Bali!

Foto: Pernilla Olsson Kaplan


Har du också barn och funderar på att göra en volontärresa tillsammans? Hör gärna av dig så kommer vi med tips!