Vi vill gärna dela med oss av lite feedback och tips från Benjamin, 24, från lilla Diö i Småland, som åkte på vår äventyrsresa med volontärarbete i Nepal i januari-februari. Resan består av fyra veckor: en kulturvecka i Kathmandu, en vecka med forsränning i Trisulifloden och äventyr i Chitwan nationalpark, en vecka på vandring upp till Poon Hill (3.210 meter över havet) och en avslutande vecka som volontär i Kathmandu.

Vi låter Benjamin berätta själv:

Jag är i helhet supernöjd med resan! Träffade jättemycket vänner på Green Lion som var andra volontärer och resande från hela världen. Rekommenderar verkligen den här resan, speciellt till unga som kanske reser själva som jag gjorde. Som sagt träffade så mycket härliga människor och nya vänner i volontärhuset man bodde i i Kathmandu, alla hänger med alla och lätt att komma in i gemenskapen.

kathmandu

Foto: Benjamin Johansson

Det var lite kulturkrock mot Sverige vilket var häftigt att uppleva, människorna var mer öppna, trafiken var nog sjukaste trafiken jag varit med om. Var intressant att se Kathmandu och dess sevärdheter men det var en väldigt intensiv stad med väldigt mkt trafik och människor, mycket avgaser och damm i luften vilket gjorde att jag hade rethosta i flera veckor efter. Men får skylla mig själv som inte hade andningsmask över mun o näsa vilket många hade, så det rekommenderar jag nog att köpa där vilket va väldigt billigt. Annars jättefin stad och verkligen häftigt att uppleva!

Chitwan nationalpark var en av favoriterna, häftig natur, se alla vilda djur som krokodiler, elefanter, noshörningar mm, såg tyvärr ingen tiger dock. Något varmare klimat där med och väldigt fin natur överallt.

chitwan-poon-hill

Foto: Benjamin Johansson

Bergsvandringen upp till Poon Hill var helt underbar, ganska så tuff vandring om man inte gjort det förr eller är otränad men det är ju en del av grejen att det ska vara lite utmaning så jag älskade det. Skulle kanske inte rekommendera att ta med barn dit dock men annars ska nog de flesta klara av det! Fantastiska vyer, bra guide, bra ställen man bodde på på väg upp och ner under vandringen.

– 10/10 för den här resan!

Nepal kanske mest förknippas med Mount Everest. Att bestiga världens högsta berg må vara en ordentlig utmaning, men för den som inte har tid eller lust finns som tur är andra upplevelser.

Poon Hill som Benjamin vandrade uppför är visserligen mer än 3200 meter över havet, cirka 1000 meter högre än Sveriges högsta berg, Kebnekaise. Men Nepal har fler mindre berg runt Himalaya som lämpar sig för kortare vandringar på några dagar, om vädret tillåter.

Förutom möjligheten att vandra i berg är djurlivet något unikt. Nepal åtnjuter nämligen ett klimat som sträcker sig från tropiskt till arktiskt. Resultatet är att man kan se snöleopard, myrkottar, röd panda eller kattbjörn som den också kallas men även tiger och elefant.

Således är Nepal ett intressant alternativ för dig som söker variation. Var dock beredd på att landets infrastruktur fortfarande är under utveckling och det krävs en del resande om du vill se landets skrymslen och vrår. Går du i tankarna att kombinera en volontärresa med ett rikt djur och naturliv, tveka inte att höra av dig till oss så berättar vi mer om vilka möjligheter som finns. Vill du se vilka resor vi har till Nepal kan du läsa mer och se vårt utbud här.

Vi passar samtidigt på att tacka Benjamin för intressant feedback och fina bilder och gläder oss att han var nöjd med resan. 🙂