Genom vår fond I Mina Skor bekostade vi målning och upprustning av skolan för flyktingbarn från Burma i veckan. Skolan fick en rejäl uppfräschning både invändigt och utvändigt, och vi passade även på att ge ny färg till leksakerna på skolgården.

Skolan ligger i Kuraburi i sydvästra Thailand, och skolan drivs ideellt av hjälporganisationen NAN Foundation och volontärer. Här går barn vars familjer flytt från Burma på grund av politisk förföljelse – de flesta är ”havszigenare” och saknar medborgarskap. Utan den här skolan skulle de inte få någon utbildning alls, och skolan får inga pengar av den thailändska staten.

IndiGo stöttar skolan med pengar från fonden, och med volontärer. Pengarna kommer från alla som bokar en volontärresa eller äventyrsresa med IndiGo eller vår systerorganisation TAC – vi lägger merparten av det ekonomiska överskottet i fonden, och vi tar även emot volontärer på skolan.

grön-skola-1

Förutom den burmesiska skolan går vårt överskott till att stötta barn från familjer som lever med HIV/AIDS i Chiang Rai i norra Thailand, och till två barnhem som även de ligger i Chiang Rai. Att vårt fokus är i Thailand beror på att vi finns på plats, och följer upp så att pengarna används på bästa möjliga sätt.

 

Tack för att ni hjälper oss att hjälpa!

Det är skollov i Thailand just nu, men några av barnen var så nyfikna på att se resultatet av renoveringen att de var där hela dagarna ändå. Några röster från dem:

– ”Det ser ut som en ny skola!”

– ”Den är ljus och fin nu, och ett positivt ställe att komma och studera”

– ”Den är så grön och fräsch, som grönsaker som man vill äta!”

grön-skola-2

Som vanligt tackar vi våra volontärer och resenärer, som gör det möjligt för oss att hjälpa! 🙂