• volontärresor-thailand-burma-undervisning-skola

Volontärresa: Lär ut i Kuraburi i södra Thailand

Välj mellan att volontärarbeta med statslösa barn från Burma (Myanmar), på en multikulturell skola eller på en thailändsk skola på landsbygden, i en oexploaterad och vacker del av Thailand som inte många västerlänningar besöker!

Vi ordnar hämtning på flygplatsen i Phuket
Du undervisar i minst två veckor
Du bor i eget rum med privat badrum!
Minimiålder: 18 år
Maxålder: Ingen övre gräns
Förkunskapskrav: Grundläggande engelska

2024
2 veckor: 8 400:-
3 veckor: 11 200:-
4 veckor: 12 800:-
5 veckor: 15 000:-
6 veckor: 17 400:-
7 veckor: 20 200:-
 

Vill du stanna längre än 7 veckor? Kontakta oss!

Eventuellt måste vi höja priserna vid årsskiftet, men om du bokar nu gäller samma pris som för 2024 även för projektstart under 2025.

2024 & 2025
Varje måndag, utom vid skolloven i mars, april och oktober och lokala helgdagar — när vi har möjlighet att ta emot volontärer på det här projektet igen efter Covid. Inget datum är fastställt för när projekten startar igen, men fråga oss gärna.
Ingår:
✅ Hjälp med planering inför din resa
✅ Dygnet-runt assistans innan
avresa och under projektet
✅ Hämtning på flygplatsen i Phuket och transfer till Kuraburi
✅ Boende i enkelrum med eget badrum
✅ Lunch på skolan varje arbetsdag
✅ Lån av cykel
✅ En donation till skolan du volontärarbetar på
✅ En donation till I Mina Skor
✅ Ett volontärintyg som stärker ditt CV
Ingår inte:
❎ Flygbiljett från Sverige – men vi hjälper dig gärna med förslag på flyg som kan passa
❎ Reseförsäkring – obligatoriskt, men oftast räcker din hemförsäkring
❎ Eventuella vaccinationer
❎ Visumkostnader
❎ Utdrag från belastningsregistret
❎ Mat, utöver lunch
Du bör boka ditt flyg till Phuket dagen innan projektet börjar. Vi hjälper dig gärna att hitta de bästa flygbiljetterna!
Ska du stanna i Thailand i högst 30 dagar behöver du inte ansöka om visum.
Ska du vara i Thailand längre än 30 dagar rekommenderar vi att du skaffar ett turistvisum från Thailändska ambassaden i Stockholm. Det finns tre varianter: ”single entry tourist visa”, som är giltigt i tre månader och kostar 260 SEK, ”double entry tourist visa” gäller i sex månader och kostar 520 SEK och ”triple entry tourist visa” som också är giltigt i sex månader och kostar 780 SEK. Mer information finns här:
http://www.thaiembassy.se/en/visa
Vi rekommenderar att du inte uppger att du ska volontärarbeta när du ansöker om turistvisumet – det bara krånglar till processen.
Fullgott grundskydd. Skydd mot Hepatit A och B rekommenderas också. Malaria finns inte i Kuraburi, men vi rekommenderar att alltid ha heltäckande kläder och använda myggspray när du är ute på kvällarna.

 

Upplev södra Thailand som volontär!

Det här är ett unikt projekt där du får uppleva en del av Thailand som inte många västerlänningar besöker. Området runt Kuraburi är en väl bevarad hemlighet för de flesta, och det vill vi det ska fortsätta vara. Därför är antalet volontärplatser begränsade, och vi ber dig kolla med oss om det finns platser kvar innan du bokar flyg och spikar dina resplaner.

volontär-thailand-kuraburi

Kuraburi ligger i sydvästra Thailand, 15 mil norr om Phuket. Men förvänta dig ingen massturism – här väntar lugn och stillhet, småskalighet, oförstörd marin miljö och vänlig lokalbefolkning. Kuraburi är en perfekt utgångspunkt för utflykter till spännnande platser på lediga dagar. Missa inte Mu Ko Surin-öarna! Hela övärlden är en nationalpark och på Ko Surin Tai, Ko Surin Nuea, Ko Kai, Ko Ri och Ko Klang finns bra snorkling och en liten bofast grupp av Moken-folket, ”Sea gypsies” med burmesiskt ursprung, som lever på vad havet kan erbjuda under mycket enkla former. Här hittar du även Richelieu Rock, som erbjuder dykning i absolut världsklass.

Cirka två timmars bilfärd från Kuraburi finns Khao Sok, en så kallad ”evergreen” nationalpark. Har du möjlighet så missa inte att besöka parken för ett äventyr i regnskogsmiljö. Parkförvaltningen erbjuder båtturer ut på sjön och det finns även möjlighet att övernatta i flyttande bungalows. Parken är känd för sitt djur- och naturliv. Med kanot eller kajak kan man bland annat kan se vilda elefanter, näshornsfåglar, gibbonapor och tiger. Vår personal på plats kan hjälpa dig med dina utflyktsplaner om du inte vill ordna det på egen hand. Här hittar du fler utflyktstips i närheten!

koh-surin

 

Välj mellan tre olika undervisningsprojekt i Kuraburi: Undervisa burmesiska flyktingbarn, jobba på en skola med en unik blandning av buddhistiska, muslimska och burmesiska barn eller lär ut engelska i en liten skola på landet. Projekten tar i regel endast emot två volontärer samtidigt, för att du som volontär ska få ut så mycket som möjligt av din tid här och göra så mycket nyttigt som möjligt. Du bor i eget rum och får daglig support av våra fantastiska lokala samordnare.

På grund av de begränsade antalet platser på varje projekt ber vi dig boka i god tid för att vi ska kunna garantera att du får jobba där du helst önskar, och att du är flexibel och villig att arbeta där behovet är som störst om det är många volontärer på plats samtidigt.

 

Projekt 1: Undervisa statslösa burmesiska barn

Innan det här projektet startade 2005 fanns det ingen möjlighet för burmesiska flyktingbarn att få en utbildning i området. Tillgång till utbildning för dem begränsas av diskriminering, kostnader för undervisning och skoluniformer, brist på transport, språkbarriärer och rädsla att bli arresterade och deporterade från Thailand.

De här flyktingbarnen har mycket svårare än thailändska barn på en mängd punkter. De flesta är i Thailand illegalt. De har inte thailändska medborgarskap, och eftersom deras familjer har lämnat Burma (Myanmar) för att undkomma svält, militärdiktatur och misär är många av barnen heller inte burmesiska medborgare. De står utanför det vanliga, statliga skolsystemet i Thailand och deras föräldrar har oftast låg eller ingen utbildning. Som volontär här hjälper du dem att bryta cirkeln av fattigdom och brist på utbildning. Genom att lära barnen engelska skapar du du möjligheter för dem att hitta jobb och skapa sig en bättre framtid.volontärresor-thailand-skola

 

Hur kan du hjälpa till?

Centret ordnar undervisning i thailändska, burmesiska och engelska, och i vanliga skolämnen som matematik, geografi, konst, musik och idrott. Personalen jobbar hårt för att kunna leverera intressant och engagerande undervisning med väldigt begränsade resurser. Genom att bidra till engelskundervisningen stärker du barnens kunskapsbank och självkänsla.

Här behöver du inte ha tidigare erfarenhet från undervisning, men om du har det kan det vara enklare att komma in i rutinerna. Då får stöd och hjälp från centrets personal och projektets handledare. Din huvuduppgift blir att bidra till att engelskundervisningen blir intressant, inspirerande och rolig, men det kommer även att uppskattas om du deltar i övrig undervisning som exempelvis geografi och idrott.

Vi ordnar transport med skolbussen, från centrala Kuraburi, nära boendet. Bussen kommer vid 7-tiden, så var beredd på tidiga morgnar. Du får skjuts tillbaka vid 15-tiden.

volontär-thailand-burma-skola

 

Projekt 2: Undervisa på en multikulturell skola

På den här unika skolan blandas barn från thailändska buddhistiska familjer, muslimska familjer och burmesiska familjer – och visar att integration inte behöver vara svårt! Du kommer att mötas av ivriga barn som vill lära sig engelska på ett roligt sätt. Nivån är mycket enkel, och du behöver inte ha varken lärarutbildning eller tidigare erfarenhet från undervisning för att hjälpa till här. Du får handledning på plats.

Som volontär här kommer du att vara en viktig länk i barnens skolgång, och genom att lära dem engelska ökar du deras chanser till fortsatt utbildning och jobb inom den lokala turismindustrin.  Många av de thailändska barnen kommer att få jobb där. De burmesiska barnen hoppar oftast av skolan alldeles för tidigt för att bidra till familjens försörjning på gummiplantage eller på lokala fiskebåtar, men de som gör extra bra från sig i skolan kan istället få chansen till vidare studier.

Skolan ligger inte långt från boendet, och du får låna en cykel. Du undervisar årskurs 1-6, och skoldagen slutar ca kl 15.30.

volontärresor-södra-thailand-undervisning

 

Projekt 3: Undervisa i en thailändsk skola på landsbygden

Den här skolan ligger 8 km utanför centrala Kuraburi, omgiven av vacker natur och berg. Även här är engelskundervisning din huvudsysselsättning.

Du behöver inte vara orolig for att din engelska inte är perfekt – har du klarat dig igenom engelskundervisningen i grundskolan räcker det gott och väl. Faktum är att thailändare ofta har lättare att förstå svenskar som pratar engelska än exempelvis engelsmän och australiensare, som ofta har svårförståeliga dialekter och använder lokal slang och uttryck. Tänk bara på att prata långsamt, använda enkla ord och att hela tiden kolla om eleverna förstår.

Du jobbar ca 8.30 till 15, och vi ordnar transport till och från skolan.

 

Projektet gör uppehåll på följande helgdagar:

2023: 1 januari, 16 februari, 1, 5 och 15 maj, 13 juli, 12 augusti, 5, 10 och 31 december.

Det är skollov i Thailand i mars, april och oktober. Då är det här projektet inte öppet, utan vi rekommenderar våra projekt i Hua Hin istället.

volontärresor-södra-thailand-undervisning2

 

 

 


Obs: På det här projektet krävs att du tar med dig ett utdrag ur belastningsregistret. Du får utdraget hos svenska polisen, det ska vara på engelska, kostar 225 kr + porto och tar ca två veckor att få. Här beställer du intyget.

 

Boende för våra volontärer i Kuraburi

Du får ett eget rum med privat badrum. Det finns delad kyl och vattenkokare, och du har gångavstånd till marknaden, restauranger, volontärcentret där samordnarna finns och allt annat du kan tänkas behöva. Om du vill ha airconditioning betalar du lite extra direkt till boendet, för att täcka elräkningen. Du får låna en cykel gratis.

volontär-thailand-boende

Tänk på att inte slösa med vatten och el – hela projektet är miljöinriktat och du förväntas vara ett gott föredöme för lokalbefolkningen. Var måttlig med alkohol och rökning. Det är inte strikt förbjudet, men visa hänsyn och sunt förnuft, särskilt när barnen är i närheten. Användning av illegala droger är inte tillåtet och kan leda till att du stängs av från fortsatt resande/arbetande som volontär.

Den här volontärresan passar extra bra för dig som vill göra ditt gymnasieprojekt utomlands.

 

Att tänka på inför din volontärresa till sydvästra Thailand

✔ Kuraburi är litet, men det går att få tag i det mesta du kan tänkas behöva köpa och det finns flera bankomater.

✔ Det är regnperiod i Kuraburi från maj till oktober. Det regnar inte varje dag, men monsunregn som dränker det mesta förekommer. Mest regn kommer det i maj, september och oktober.

✔ Du skaffar enkelt och billigt ett thailändskt SIM-kort, om du vill ha det. Den lokala personalen hjälper dig gärna!

Bokningsformulär

 • Kombinera
  Jag vill kombinera två eller flera projekt, eller lägga till en eller flera veckor utöver det ordinarie projektet. Det här vill jag också vara med på:
 • Vi bekräftar alltid din bokning manuellt, kontrollerar att startdatumen stämmer och justerar totalpriset om du anmäler dig till mer än ett projekt eller mer än en resa.
 • Här kan du t ex ange om du reser tillsammans med någon, om du har några allergier eller om du vill boka ett eget rum mot enkelrumstillägg (ej tillgängligt överallt). Om du redan har bokat ditt flyg får du gärna ange dina flygdetaljer här: Ankomstdatum, tid och flightnummer. Har du inte bokat flyget ännu går det bra att komplettera med det senare.
 • VIll du ha ett gratis volontärintyg efter avslutad resa?
 • Jag godkänner och samtycker till IndiGo Travels resevillkor
 • En donation till I Mina Skor
  För varje bokning går minst 100 kr helt oavkortat till att hjälpa utsatta barn i Thailand. Just nu går pengarna till undervisningsavgifter, skoluniformer, skolmaterial, kläder, julklappar och födelsedagspresenter till våra fadderbarn i Chiang Rai i norra Thailand. Barnen kommer från familjer där en eller båda föräldrarna lever med HIV/AIDS, och har en sammanlagd inkomst på under 1.500 kr i månaden. Vi följer upp på plats att pengarna verkligen används på bästa sätt. Vill du skänka mer än 100 kr? Välj belopp här:
 • 0,00 Kr
  När du skickat in bokningen kontrollerar vi att det finns platser kvar på projektet (om du inte varit i kontakt med oss tidigare), och återkommer med en bekräftelse inom kort. Därefter skickar vi ut en e-faktura på anmälningsavgiften, för att kunna garantera att du får en plats. Den är på 1.500 kr och dras från slutfakturan. Om du bokar med kortare varsel än sex veckor skickar vi ut en faktura på hela summan direkt.

Kommentarer & Feedback

 • Amna Irshad, Oslo
  Svara

  Nå skjønner jeg hvorfor det kalles reisespesialisten i Asia. Tusen takk for at du satte meg i kontakt med skolen, de har vært kjempe flinke til å ta meg imot. Og jeg gleder meg til skolen imorgen. Også vil jeg fortelle dere at dere gjør en fantastisk god jobb, jeg hadde ikke klart å komme til den skolen her alene.

 • Sally, 19, Mariefred
  Svara

  Hej!

  Jag är jättenöjd över min volontär vecka i Kuraburi på skolan. Det bästa var att få perspektiv på utbildning och få se hur skolgången ser ut i Thailand. Jag skulle absolut rekommendera andra att åka som volontärer med Indigo!! För att allt fungerade strålande.

  Funderar man på att volontär arbeta så gör det, tveka inte. Och jag rekommenderar speciellt Kuraburi för då kommer man verkligen till en liten lokal by och får komma nära befolkningen och verkligheten. Erfarenhet för livet.

  Tack!!!!

 • Fredrika Cederlund, Stockholm
  Svara

  (Feedback gäller skolan för burmesiska barn)

  Jag hade en jättebra och spännande tid I Kuraburi. Svårt att säga vad det bästa med resan var, men jag skulle nog vilja säga att det var hela upplevelsen av att få uppleva en del av barnens vardag och att få ta del av deras verklighet. Orsaken till att jag ville göra den här resan var just delvis att jag ville få nya erfarenheter och att få ta del av andra verkligheter än vad jag är van att se. Så därför anser jag att det bästa med resan nog var de små sakerna som gjorde att jag kunde ta del av verkligheten för dem, till exempel som att jag fick åka skolbuss till skolan och att då få se hur barnen bodde.

  Om någon annan är intresserad av att jobba med barn skulle jag absolut rekommendera det här projektet. Samtidigt som skolan verkligen var genuin och hade trevlig personal och barn så var det bra struktur och det fanns tillgång till engelsktalande människor som hade koll. Jag upplevde att mitt arbete i två veckor faktiskt påverkade barnen och jag kände att mitt jobb gjorde nytta. Enda orsaken om jag inte skulle rekommendera detta projekt vore om den andra volentären hade svårt för att arbeta med barn.

  Jag tyckte att det allra mesta fungerade riktigt bra och jag var nöjd med allt. Det var jättebra att jag fick gott om information innan jag åkte på resan till Thailand, jag var mycket nöjd med detta.

 • Amandine
  Svara

  Hej. Jag undrar hur långa arbetsdagarna är för varje projekt? Finns det lediga dagar?

  • Lennie Segerblad
   Svara

   Hej Amandine,

   På Burmesiska skolan börjar dagen ca kl 7 – då blir man upphämtad av skolbussen. Man är på skolan till kl 15, då går bussen tillbaka, men man undervisar inte hela tiden. Det finns raster, lunchrast och håltimmar. På de två andra skolorna jobbar man ca 8.15 – 15.30.

   Alla lördagar och söndagar är lediga, och lokala helgdagar när skolorna är stängda. Det är även möjligt att t ex ta ledigt en fredag eller måndag om man vill ta en långhelg och åka iväg någonstans.