Från den 1 augusti 2019 kostar det inget att skaffa turistvisum till Sri Lanka. Sverige, Norge, Danmark och Finland hör till de 48 länder som nu får gratis visum, under en provperiod på sex månader.

Du behöver fortfarande skaffa visum i förväg om du ska åka till Sri Lanka, och e-visum är det enklaste sättet. Det är ett smidigt sätt att skaffa visum, och ditt e-visum lagras digitalt tills du stämplar in dig i passkontrollen flygplatsen i Colombo. E-visum brukar brukar bara ta några timmar att få, eller högst ett par dagar. Du ansöker om e-visum till Sri Lanka här.

När du är klar med din ansökan kommer betalningsinformation upp, och systemet känner då av att du kommer från ett land som fram till 31 januari 2020 inte behöver betala något för visumet.

Om du ska stanna i Sri Lanka längre än 30 dagar rekommenderar vi att skaffa visum via ambassaden.

Om du har missförstått de nya reglerna och kommer till Sri Lanka utan visum är det ingen katastrof – det är fortfarande möjligt att få visum på flygplatsen vid ankomst, men kan ta lite tid.

 

Volontärresor till Sri Lanka

Vill du kombinera nytta med nöje under din resa till Sri Lanka? Hos oss på IndiGo hittar du flera meningsfulla och spännande volontärresor till Sri Lanka!

Du kan lära ut engelska, volontärarbeta på en förskola, renovera buddhistttempel, volontärjobba på ett barnhem, hjälpa till ta hand om skadade havssköldpaddor eller volontära med vilda elefanter i en av landets största nationalparker.


Låter det intressant? Hör gärna av dig om du vill veta mer om volontärarbete på Sri Lanka! 🙂