Från och med nu tar vi emot volontärer på ett helt nytt projekt, på en helt ny destination: den mysiga lilla ön Hoandedhdhoo i Gaafu Dhaalu-atollen i södra Maldiverna!

Det här projektet ersätter förskoleprojektet på Hulhule, nära huvudstaden Malé. Ön Hoandedhdhoo är mer genuin, och passar perfekt för dig som vill uppleva Maldiverna från insidan. Här kan du nu volontärarbeta på ett dagis/förskola för barn i ålder 3-4 år, och samtidigt lära dig massor om den lokala kulturen på Maldiverna.

Din roll kommer i första hand vara att lära barnen engelska på ett roligt sätt – gärna genom sång och musik, lekar och annat som barnen tycker är kul. Du får hjälp av den lokala samordnaren och det finns kursplaner att följa, men egna initiativ och förslag uppskattas.

frivillig arbeid-barn-maldivene

Turismen är den största inkomstkällan i Maldiverna, och att behärska engelska är en förutsättning för att få ett bra jobb på ett av de många hotell och restauranger som vänder sig till utländska turister. Här har du möjlighet att ge barnen en bra grund för sin kommande utbildning, men eftersom barnen bara är 3-4 år består förstås mycket av arbetet av att ha kul tillsammans med dem!

Fredag är helgdag i Maldiverna, och förskolan har stängt. På fredagar får du därför istället volontära med att hålla stranden ren från skräp och sopor som turismen för med sig.

 

Hoandedhdhoo

Hoandedhdhoo är en liten ö med bara ca 1000 invånare. Det en vänlig ö där de flesta känner varandra, och de välkomnar mer än gärna besökare. Många av öborna är fiskare, och många av tjejerna och kvinnorna på ön spelar en lokal bollsport som heter ”bashi” på fritiden.

Ön är omgiven av fantastiska korallrev, och det finns möjlighet att hyra snorklingsutrustning. Och så kan du förstås koppla av på stranden.


Låter volontärarbete på Maldiverna intressant? Tveka inte att höra av dig om du har några frågor eller funderingar!