Malin studerar till civilingenjör på Uppsala Universitet till vardags, och tillsammans med kurskompisen Elisabeth åkte hon på en volontärresa till Bali i april och maj. Syftet – förutom att volontärarbeta på den lokala skolan i Ubud – var att få underlag för en C-uppsats om vad som får människor att engagera sig som volontärer utomlands. De intervjuade andra volontärer och den lokala personalen hos vår samarbetspartner på Bali, Green Lion.

– Vi fick jättebra underlag, och alla var väldigt härliga. 🙂

Vad var det bästa tiden på Bali?
– Introveckan var jättekul, härligt sätt att lära känna alla volontärer och kulturen på Bali.

Vad tyckte du om skolprojektet som helhet?
– Som helhet var det bra, koordinatorerna på plats var så hjälpsamma och det kändes som att Green Lion hade koll på läget.

Skulle du rekommendera andra att volontära på Bali genom oss? Varför/varför inte?
– Ja, enkelt att ha kontakt, snabba svar och ni håller också koll på saker som man behöver fixa innan som visum etc.

Var det något du inte var nöjd med? Om ja, har du några förslag på förbättringar?
– Nej.

Var det något i vår beskrivning av projektet eller i den information du fick av oss innan avresa som inte stämde?
– Green Lion gav oss en annan bild av varför volontärer behövs än vad som framgår från IndiGo. De pratade mycket om kulturen och befolkningens syn på västerlänningar och att den behöver förändras. Det gav ett större syfte med volontärarbetet än att ”bara” lära ut engelska för att engelska är bra. Jag tyckte att det var jätteintressant att höra och det och det skulle ni kunna skriva om också.

frivillig-arbeid-bali

Malin och Elisabeth med några av eleverna på skolan. ”We love Malin and Elisabeth” har de skrivit på whiteboarden. 🙂

Har du några tips och råd till de som funderar på att åka som volontärer till Bali?

– Folket på Bali är så härliga, hjälpsamma och välkomnande och de uttryckte väldigt mycket tacksamhet över att vi var där för att lära engelska till deras barn, det var jättekul att höra! Koordinatorerna på Green Lion är väldigt hjälpsamma och lösningsorienterade, skulle det vara något kan man ringa dem dygnet runt och de hjälper alltid till, man blir så väl omhändertagen.

– Också, Kör inte moped! Green Lion avråder från det och efter att ha varit ute i trafiken förstår man varför, det var flera volontärer som råkade ut för olyckor när de körde moped under tiden jag var där och några av dem fick avstå från sina inplanerade aktiviteter pga skador.

Vi tackar Malin för en bra insats som volontär på Bali och för intressant feedback!