Nu är det dags igen – vi söker deltagare som vill vara med på ett sommarläger i Kina, där man kombinerar kulturutbyte och volontärarbete!

Liksom tidigare år kostar det bara 2.500 kr att delta, och det inkluderar hjälp med planeringen innan avresa, hämtning på flygplatsen, tre måltider varje dag, allt boende och massor av aktiviteter och utflykter.

Nytt för i år är att man kan stanna i upp till fem veckor, och delta i kulturutbytet i upp till tre olika provinser, beroende på antal deltagare. Starten är alltid i Fengyan utanför Guilin, och därefter finns möjlighet att även åka till antingen Zhanjiang i Guangdong, eller till ön Hainan – eller kanske båda!

Det enda vi kräver av dig är att du har fyllt 16, är öppen för nya kulturer, vill hitta nya vänner, kan bjuda på dig själv, hjälpa till att lära lokala barn och ungdomar engelska och delta i de workshops, presentationer och utflykter som erbjuds. Och så förstås att du kan vara i Kina i minst tre veckor i sommar, mellan den 5 juli och 11 augusti.

 

Priset? 2.500 kr för upp till 39 dagar i Kina!

Hur kan det vara så billigt?

Vi har skickat många volontärer från Sverige och Norge till vår samarbetspartner i Kina de senaste åren, och det här sommarlägret är deras sätt att tacka oss och samtidigt ge lokala barn och ungdomar möjlighet att lära känna andra kulturer och förbättra sin engelska.

Som internationell deltagare på sommarlägret får du både volontärarbeta och delta i alla de aktiviteter som anordnas för deltagarna. Det är med andra ord ett givande och tagande, och du förväntas vara ett bra föredöme för de lokala barnen och ungdomarna. Samtidigt är det en fantastisk chans för dig till personlig utveckling och vi kan inte tänka oss ett bättre sätt att spendera några veckor i sommar!

 

Läs mer här!