Vi ber alltid våra volontärer om feedback under projektet eller när man kommit hem, för att kunna följa upp och försöka åtgärda eventuella problem som volontärerna stöter på. Nu i sommar har det varit lite si och så med svarsfrekvensen, och vi har full förståelse för att det inte alltid hinns med när det är mycket annat som drar – men en som tog sig tid att svara är Emelie, som volontärjobbade på barnhemmet i södra Thailand i juni och juli.

Emelie åkte tillsammans med kompisen Isabella. Båda är 17 och kommer från Onsala på västkusten.

– Vi hade det jättebra – en otrolig upplevelse! Det bästa med tiden på barnhemmet skulle jag säga var de dagar vi var lediga… nej, jag skämtar bara! 😉

Jag tyckte helt klart det bästa var på kvällarna när alla barnen kom hem. Jag vet inte om det är ett för brett svar, men det var höjdpunkten på alla dagarna. Alla var så oerhört gulliga och välkomnande, redan första dagen vi träffades kändes det som om vi hade varit vänner sen länge. Det var några dagar då vi var rätt utmattade och lite demoraliserade på grund av värmen och egentligen bara ville gå och lägga oss, men det var helt borta när klockan slagit 5 och alla barn kommit hem. Det spelade ingen roll vad vi gjorde – spelade pingis, fotboll eller kort, badade i floden, lekte på gårdsplan eller bara hängde i biblioteket  – det var alltid lika trevligt. Började sakna dem så fort vi lämnade!

frivillig-arbeid-barnhehejm-thailand
Vad tyckte du om projektet som helhet?

– Projektet som helhet tyckte jag var bra, över förväntan. Jag gillade hur dagarna var upplagda, det var en bra struktur som var enkel att komma in i. Något vi inte visste om var att volontärerna ska hålla i engelskalektionen för en kindergarten-klass på onsdagar, vilket var en rolig överraskning! Det bröt vardagsrutinen lite vilket, tillsammans med helgerna, gjorde att veckorna inte kändes enformiga.

volontärresor-thailand-barnhem
Skulle du rekommendera andra att volontära på det här barnhemmet genom oss? 

– Jag skulle rekommendera andra att volontära genom er. Detta var visserligen min första volontärresa, så jag har inget annat att jämföra med, men jag tyckte den var fantastisk. Jämfört med andra sidor vi tittade på var ni en av de få som välkomnade volontärer under 18 år att resa själva, och hade lägre priser. Jag gillar också att ni är såpass snabba på att svara på mejl, bra kommunikation. Och att volontära på det här barnhemmet skulle jag absolut rekommendera, det var ett jättecharmigt ställe med godhjärtade människor. Inga dåliga upplevelser!

Var det något i vår beskrivning av projektet eller i den information du fick av oss innan avresa som inte stämde?

– Det enda i er beskrivning som inte riktigt stämde var det om volontärernas lediga dag, jag har för mig att ni skrev att det är på fredagar men egentligen är det på torsdagar. Det är väl inte jätteviktigt heller, bara en liten detalj 🙂 Annars täckte beskrivningen allt.

Vi tackar Emelie för en toppeninsats, uppdaterar vår projektbeskrivning och tar gärna emot fler volontärer till Thailand!  🙂