Hanna från Täby volontärarbetade på förskolan i Lian Hua utanför Guilin i sommar. Hon var där i fem veckor, och stortrivdes:

– Kina var helt fantastiskt och över alla förväntningar! Det bästa med tiden i Kina var att familjen som ägde det gamla huset välkomnade alla volontärer med öppna armar. Det var också väldigt kul att få bo i på landsbygden eftersom man verkligen fick  en inblick i hur det kinesiska livet fungerar och skiljer sig från det svenska samhället Sen har jag träffat många nya vänner och fått möjligheten att leka med och introducera engelska till massor med barn.

– Jag är vegan (äter ingenting som kommer från djur) och allergisk mot nötter. Hon som lagade mat var jättesnäll och fixade så att det alltid fanns någonting som jag kunde äta. 😊

 

volontarresa-kina-omdome-mat

 

Omdöme om IndiGo Travel

Skulle du rekommendera andra att åka på den här volontärresan genom oss?
– Ja absolut!! Redan innan resan var ni jättesnabba på att svara på mail. Familjen som driver verksamheten i Kina har ju funnits där i över 10 år och byn och skolorna runtomkring är väldigt vana och glada över att ha volontärer där. Dessutom är får man minnen och vänner för livet.

 

indigo-travel-omdome-recension-volontarresor-kina

 

Tips och rekommendationer för volontärer i Kina

– Jag skulle verkligen rekommendera andra volontärer att åka under en längre period eftersom att man då får en mer förståelse för hur deras samhälle fungerar. Jag var där i fem veckor och fick verkligen möjlighet att prata med de som ägde stället, lokalbefolkning och andra kinesiska volontärer om hur det samhället är och fungerar. Sedan fanns det mycket tid över att göra utflykter i närområdet och till andra städer.
 
 – Någonting som är väldigt bra att ha med sig är foppatofflor eller flip-flops. Vaccination mot japansk encefalit är relativt onödig eftersom att det är extremt låg risk att bli smittad. 
 
– Jag kommer absolut att boka en volontärresa via IndiGo Travel igen! 😊

 
Vi tackar Hanna för en jättebra insats som volontär i Kina. Är du sugen på en liknande volontärresa? Läs mer om våra volontärresor till Kina här, och tveka inte att höra av dig om du har några frågor eller funderingar!

Foto: Hanna Tamas